Hårvård

Bästa Silverschampot 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Silverschampo är en av de bästa produkterna som finns när det kommer till hårvård, tycker vi. Har du någonsin haft blonderat/blekt/slingat hår så vet du hur trista de där varma, gula tonerna kan vara. Med ett bra och effektivt silverschampo blir du av med de varma tonerna och istället blir håret vackert blont i en kall ton som ser betydligt fräschare ut.

Du kan även använda dig av färginpackning när det kommer till att bli av med varma toner, men självklart är det på det viset att ett silverschampo oftast slår det mesta. Det finns silverschampon i alla prisklasser och av både hög och låg kvalitet. Att hitta ett silverschampo som passar en själv perfekt är därför inte svårt.

Att använda ett bra balsam, eller en bra inpackning/mask efter att du tvättat ditt hår med silverschampo är viktigt. Det är redan slitsamt för håret om du blonderar det mycket, så att ha riktigt bra hårvård efter det att du blonderat ditt hår är mycket viktigt.

1. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Här har vi ett riktigt lyxigt silverschampo som är mycket effektivt. Det är såklart lila för att det ska neutralisera de varma och gula tonerna i håret och dessutom är det i en fräsch flaska som ser lyxig ut och känns lyxig.

När du använder dig av detta schampo regelbundet så kommer den blonda nyansen att hålla sig kall längre och håret skyddas också mot oxidering och föroreningar.

Då det är Kérastase det handlar om är det också på det viset att håret får mycket vård och näring. Precis som med andra produkter från detta märke så är det inte bara snygg utsida, utan håret blir verkligen väl omhändertaget. Håret får både lyster och fukt – här får man ett riktigt snyggt resultat, alltså.

2. Fanola No Yellow Shampoo

Fanola No Yellow Shampoo

Detta är en riktig klassiker som många använder och vi tycker att det är ett riktigt bra val när det kommer till silverschampo. Det känns inte lika lyxigt som ovan, men innehållet är precis vad som behövs för att bli av med de där trista varma tonerna som gör att håret ser gult och orange ut.

Schampot är berikat med silkesprotein och har ett pH på 5,0-5,2. Schampot är bra för håret då det både tar bort de varma tonerna och ser till så att håret inte blir uttorkat. Det kan ju vara ett problem annars med silverschampon, men inte i detta fall.

Att detta är ett schampo som gör sitt jobb är tveklöst sant och dessutom är det på det viset att det doftar gott. Vi gillar även att detta silverschampo inte gör håret strävt – stort plus för det.

3. fudge Care Clean Blonde Schampo

fudge Care Clean Blonde Schampo

Här har vi ett mycket populärt silverschampo som både är lättillgängligt och prisvänligt. Du kan välja mellan flera olika storlekar, så det är enkelt att köpa en liten förpackning att testa innan man köper större förpackning.

Precis som alla andra silverschampon så har detta schampo violetta mikropigment som gör att de gula och varma tonerna försvinner från ett färgat blont hår, eller ett grått hår. Håret blir stärkt av Opti-Plex Technology och håret blir både glansigare och mer jämnt när man väljer Fudge Silverschampo.

Att det är sulfatfritt gör bara att det blir ännu ett plus i kanten till detta schampo – vi gillar det och vi rekommenderar er alla att testa det.

4. REF Cool Silver Shampoo

REF Cool Silver Shampoo

Detta härliga silverschampo är sulfatfritt och det tar bort gula toner samtidigt som det skyddar och stärker ditt hår. Håret blir glansigare och schampot innehåller bland annat blåbär och linfröolja.

Håret kommer att bli fint återfuktat utan att vare sig mattas av eller se risigt ut och det är ett stort plus när det kommer till silverschampon. Det har inte riktigt lika starka pigment som många andra silverschampon, vilket kan vara bra.

Med det här schampot får du ett skonsamt alternativ och resultatet blir mycket bra.

5. Björk Ag Silver Shampoo

Björk Ag Silver Shampoo

Precis som ovan så innehåller även detta silverschampo extrakt av blåbär och det gör så att gula toner neutraliseras i håret. Det är också ett färgbevarande schampo som ger glans och styrka till ditt blonderade eller gråa hår.

Vi gillar särskilt att håret känns ordentligt återfuktat efter användning av Björk AG Silver Schampo. Det är inte alla gånger man får fukt och styrka av den här typen av produkt, så när det är på det viset så ska det definitivt framhållas, tycker vi.

Flaskan är snyggt designad med en pump och det vet vi att det är många av er som gillar.

6. Sachajuan Silvershampoo

Sachajuan Silvershampoo

Detta härliga silverschampo ger fin glans samtidigt som det tar bort de varma gula tonerna i håret och dessutom är det på det viset att schampot ger stabilitet till håret.

Ditt hår blir också återfuktat och det är, som ni vet vid det här laget, en sådan sak som vi alltid ger bra plusbetyg för när det kommer till schampo i allmänhet och silverschampon i synnerhet.

Det doftar gott och det ger UV-skydd, så man får mycket i ett med detta schampo.

7. L’Oréal Professionnel Silver Shampoo

L'Oréal Professionnel Silver Shampoo

Detta är ett silverschampo som tar bort det gula på ett bra sätt samtidigt som det gör håret mjukt och smidigt. Det är också drygt och prisvärt, vilket är väldigt positivt.

Vi tycker också om doften på detta silverschampo och det blir inte lilatonat på det sätt som vissa andra silverschampon kan göra.

Det kan vara en aning uttorkande så vi rekommenderar er att använda en bra inpackning/mask efteråt.

Så applicerar du Silverschampot

Att använda silverschampo är inte samma sak som att använda ett vanligt schampo. Många silverschampon färgar av sig på händerna, så det är klokt att använda sig av handskar när man tvättar sig med denna typ av schampo. 

Vissa upplever att de har mer problem med detta än vad andra gör. Om du exempelvis har torra händer och olackade naglar så är det viktigare att skydda händerna då det är lättare för de violetta pigmenten att fästa på torr hud och “torra” naglar. 

Frågor och svar

Vad är ett silverschampo?

Silverschampo är något så okomplicerat som ett schampo med lilafärgade toner som tar bort gula och varma toner i ett blont hår. 

Silverschampot neutraliserar de gula tonerna och ger en kall blond färg istället för en varm gulaktig färg. 

Direkt när du använder dig av ett silverschampo så blir du av med det gula, men det är naturligtvis olika hur resultatet blir beroende av hur bra silverschampo du använder. 

Vem ska använda schampot?

Silverschampo är främst för dig som vill ha bort gula och varma toner från håret, men det är också ett bra sätt att styla håret, få till en glans och struktur med mera. 

Hur vi testat silver schampona

Då vi som brukar göra dessa tester inte alla har blonderade hår så har vi bett familjemedlemmar, vänner och bekanta att hjälpa till att testa dem. 

Totalt har vi haft tio personer som testat silverschampona och resultatet av deras tester är det du ser här. 

Sammanfattning

Silverschampo är bra och ger bra resultat. Du ska bara ha koll på att använda dig av ett silverschampo av bra kvalitet så att det inte torkar ut ditt hår i onödan. 

Tänk också på att använda dig av bra balsam, inpackning/mask efteråt för extra fukt och styrka.