Hårvård

Bästa Balsamsprayen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Behandla ditt hår väl och skydda det mot onödigt slitage, något som är särskilt viktigt om håret redan är torrt, skört och sprött då stråna enklare går av och klyvs. Med hjälp av ett vårdande balsamspray kan borstningen bli mer skonsam vilket förebygger skadade hårstrån.

Att borsta ett trassligt och tovigt hår är extremt påfrestande för hårstråna som lätt kan ta skada. Med hjälp av ett balsamspray blir stråna mjuka och glansiga för att lättare kammas och redas ut.

1. Grazette of Sweden XL Concept Balsam Spray

Red ut håret med en vårdande och skonsam balsamspray från XL Concept. Sprayens formula är särskilt sammansatt för att göra håret mjukt och lätt att trassla ut. Samtidigt får håret en glansig yta och ett skydd mot UV-strålar. Sprayen tar även kontroll över frissigt och ostyrigt hår. Produkten är tillverkad i Sverige och innehåller varken parabener eller silikoner.

Applicera sprayen i torrt eller fuktigt hår för att förenkla hårborstning och styling. Därefter kan frisyren stadgas med en hårmousse eller hårspray. Balsamsprayen är skonsam mot håret och kan användas dagligen eller vid behov.

2. Schwarzkopf Professional BC Bonacure

Ge ditt torra hår fukt samtidigt som du gör det enkelt att reda ut så att håret tar minimalt med skada. Det torra håret är i regel även skört och kan lätt gå av vid borstning. Underlätta detta moment genom att applicera återfuktande balsamspray innan borstning eller kamning. Även till lockigt hår kan det underlätta att först applicera balsamspray innan man påbörjar borstning.

Sprayen innehåller bland annat hyaluronsyra som effektivt binder och kapslar in fukt i håret för att göra varje strå mer elastiskt. Balsamspray kan utan problem kombineras med andra hårvårdsprodukter så som hårmousse, värmeskydd eller hårspray.

3. Davines OI All in One Milk Balsamspray

Sprayen All in one Milk från Davines har flera effekter för att behandla ditt hår. Produkten sprayas i antingen torrt eller fuktigt hår och ska inte sköljas ur. Formulan består främst av tre aktiva ingredienser, ett avancerat amino komplex, roucouolja och provitamin B5. Dessa ingredienser verkar för att ditt hår ska bli mjukt och elastiskt samt lent och glansigt.

Genom att göra håret lent och glansigt blir det även lättare att reda ut och kamma oavsett om det är blött eller torrt. Sprayen kan även användas som ett värmeskydd vid värmestyling där frisyren sedan stadgas med hårmousse eller hårspray.

4. Balmain Leave-In Conditioning Spray

Balmain Hair Couture har tagit fram en vårdande balsamspray som förser såväl hår som hårbotten med dess vårdande ingredienser. Produkten finns i två olika storlekar, en reseförpackning om 50 ml och en större förpackning om 200 ml. Formulan har en förmåga att mjuka upp hårstråets ytskikt och förse det med ett yttre skydd som står emot UV-strålning.

Sprayen gör håret lätt att reda ut och kamma, tillsätter fukt och ger volym. Applicera produkten i lätt fuktigt hår innan det borstas igenom. Därefter kan håret lämnas att självtorka eller torkas med hjälp av en hårfön. Sprayen ska inte sköljas ur utan lämnas kvar i håret och på hårbotten så att den kan fortsätta tillföra näring och fukt.

5. Redken One United Multi-Benefit Treatment

För alla hårtyper finns detta vårdande leave-in balsam i sprayform. Precis som namnet antyder har sprayen flera egenskaper och är en multiprodukt. Produkten förser håret med närande ingredienser och tillsätter en yttre glans. Sprayen kan även användas som värmeskydd innan styling med värmeredskap.

Kan även användas på torrt och skadat hår då det har en förmåga att reparera och stärka skadade hårstrån. Spraya på handdukstorrt hår och massera in produkten lätt med fingrarna innan det kammas eller stylas.

6. Urtekram Calendula Spray Balsam

Denna balsamspray är särskilt riktad till barn och deras mjuka hår. Designen är även lekfull och tilltalade ur ett barns perspektiv. Sprayen är helt vegansk och består uteslutande av ekologiska och naturliga ingredienser. Formulan har en förmåga att göra håret mjukare och lenare vilket i sin tur leder till att det blir enklare att borsta. Produkten har även vårdande ingredienser får såväl hår som hårbotten, till exempel aloe vera och extrakt av magnolia.

Balsamsprayen är fri från parabener, mineraoljor och silikoner. Det finns inte heller några tillsatser i form av doftämnen eller färgämnen. Applicera sprayen i ett jämnt lager i torrt eller handdukstorrt hår.

7. Sebastian Volupt Spray

En spray som har flera användningsområden. Den kan användas som en utredande balsamspray för att skonsamt trassla ut tovigt hår. Produkten gör stråna mjuka och följsamma vilket är bra för skört och torrt hår för att undvika att stråna går av.

Samtidigt kan sprayen användas som ett hårspray som förser håret med stadga likt en hårmousse. Som hårspray får produkten håret att lättare kunna friseras, den är volymgivande och den håller håret på plats hela dagen. Produkten kan användas på alla hårtyper.

8. Aussie Hemp Detangling Spray

Extrakt av hampafröolja är den aktiva ingrediensen i denna vårdande och utredande balsamspray från Aussie. Sprayen levereras i en smidig flaska som rymmer 250 ml, flaskans design är typisk för Aussie och den går i deras signatur nyanser av lila och beige med grön text.

Spraya produkten över hela håret när det upplevs trassligt. Produkten kan appliceras både i torrt och blött hår för att göra det enklare att reda ut och borsta. Håret får även ett yttre skydd mot påfrestningar och föroreningar samt att stråna blir både lena och glansiga.

9. Schwarzkopf Blonde Anti-Yellow Spray

Ett balsamspray som är särskilt anpassad för det blonda håret. Sprayet har en utredande förmåga för att göra trassligt hår lätt att borsta och styla. Samtidigt innehåller formulan pigment av violett som har en förmåga att neutralisera varma och gula toner i det blonda håret. På så sätt blir håret både lent och glansigt samt att hårfärgen får en snabb uppfräschning.

Skaka flaskan ordentligt innan applicering så att pigmenten kommer ut i ett jämnt lager. Sprayen kan appliceras både i torrt eller fuktigt hår och ska inte sköljas ur. Används när behov uppstår för att smidigt och skonsamt reda ut tovor och trassel.

Vad är Balsamspray?

Balsamspray är en hårvårdsprodukt likt hårmousse eller hårspray men istället för att fixera och ge stadga till håret agerar balsamspray som utredande. En balsamspray innehåller ingredienser som är både vårdande och fuktgivande. Resultatet blir ett hår som är lätt att borsta, det blir mjukt och lent samt att det tillförs en glansig yta.

Denna typ av hårvårdsprodukt kan användas både på fuktigt och på torrt hår. Spraya en lagom mängd av produkten jämt fördelat i håret. Fokusera på längderna och topparna som har en tendens att trassla ihop sig lite extra.

Varför ska jag använda Spray med balsam?

Använd en balsamspray om du har ett hår som tenderar att bli trassligt och tovigt. Det spelar ingen roll om håret är lockigt, långt eller tjockt, ett balsamspray hjälper till att på ett skonsamt sätt reda ut trasslet och göra håret redo för styling.

Det är även en fördel att använda balsamspray till hårbotten som lätt blir öm vid borstning, för skört och torrt hår som behöver en skonsammare behandling och till barn som inte vill sitta still allt för länge vid hårborstning.

Efter användande av balsamspray och hårborstning kan håret stylas som vanligt där även stadgande produkter kan användas så som saltvattenspray, hårmousse eller hårspray.