Hårvård

11 Bästa Produkterna mot Håravfall 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med åren får de allra flesta människor tunnare hår. Orsaken till detta beror helt enkelt på åldrande. Håravfall kan dock drabba även yngre människor och både män och kvinnor är utsatta. Att tappa håret kan kännas väldigt jobbigt och kan bero på många olika saker. Till exempelvis kan stress vara en bakomliggande orsak, men även sjukdomar, vissa läkemedel och genetik kan vara en anledning till att håret inte sitter kvar som det ska.

Med hjälp av en produkt för håravfall kan du minska problemet eller bli av med håravfallet helt. På marknaden finns det många olika produkter som du kan använda dig av och som minimerar håravfallet. Här nedan har vi tagit fram några av de bästa produkterna som har fått goda recensioner och omdömen. Genom att börja behandla håravfall tidigt kan du behålla ditt hår eller hjälpa kroppen att aktivera hårväxten igen.

1. Priorin Schampo mot Håravfall

Priorin Schampo är ett parfymerat schampo som hjälper den som lider av håravfall. Schampot är noga sammansatt av bland annat B5-Provitamin, Hirsextrakt och Glykoproteiner. Tillsammans bildar de ett schampo som hjälper ditt hår att återfuktas på djupet, samtidigt som det vårdar och stärker hårbotten och rötter.

Den skonsamma rengöringen gör att Priorin Schampo även passar för den med känsligt hår. Produkten är fri från färgämnen och parabener och rekommenderas att användas dagligen.

2. Cicamed HLT Scalp Treatment Spray

Med Cicamed HLT Scalp Treatment Spray får du en spray som hjälper dina hårsäckar att stimuleras och bli starka igen. På så sätt hjälper produkten dig också att få tillbaka ditt hår och minska på håravfall.

Cicamed HLT Scalp Treatment Spray är kliniskt testad och utrustad med näring och vitaminer. Den här produkten kan användas för den som redan lider av håravfall, men den fungerar också utmärkt i förebyggande syfte.

3. Recrea Silikonfritt schampoo

Recrea Silikonfritt schampoo är ett perfekt alternativ för dig som använder dig av produkter för minskat håravfall och som behöver ett schampo som är fritt från silikon. Silikon har en tendens att lägga sig likt en hinna i din hårbotten, vilket i sin tur påverkar hårtillväxten negativt.

Hinnan kan också göra så att effekten av håravfallsmedlet inte blir lika bra. Recrea Silikonfritt schampoo hämmar inte och återfuktar ditt hår på en och samma gång.

4. Original Silicea Kosttillskott mot Håravfall

Original Silicea Kosttillskott är ett hårtillskott som du kan använda dig av för att stärka ditt hår och göra så att det växer bättre. Hårtillskottet består av bland annat kisel, selen och zink, men även biotin och mangan.

Hårtillskottet ska intas dagligen och du bör aldrig överskrida det rekommenderade dagliga intaget. Observera att det kan ta tid innan du ser resultat.

5. Recrea Forte mot ärftligt håravfall

Recrea Forte är ett läkemedel som är specifikt framtaget för män över 18 år som drabbats av håravfall. Recrea Forte hjälper att behandla och motverka uppkomsten av problemet och lämpar sig bäst för den som befinner sig i ett tidigt stadie.

Det betyder att du bör börja använda dig av produkten så fort du märker av de första tidiga tecknen, t.ex. att du börjar bli mer tunnhårig vid tinningen.

6. Priorin Hårtillskott

Priorin Hårtillskott består av kapslar som hjälper dina hårrötter att bevara en god kvalitet och bli starkare. Hårtillskottet innehåller höga halter med biotin, vilket är en form av vitamin som har god effekt på hår, hud och naglar. Priorin Hårtillskott innehåller även vitamin B5 och L-cystin.

7. Original Silicea Kosttillskott för Män

Silicea Man är ett utmärkt hårtillskott som är framtaget för att hjälpa män som lider av håravfall eller en sämre hårkvalitet. Hårtillskottet innehåller bland annat koppar och selen, men har även höga halter av kisel och biotin.

Denna sammansättning av vitaminer och mineraler ser till att ditt hår får näring från djupet och motverkar håravfall i ett tidigt stadie.

8. Hårkontroll Original

Hårkontroll Original är en produkt som lämpar sig för både män och kvinnor som vill stärka håret eller minska risken för håravfall. Hårtillskottet lämpar sig även för den som redan har börjat tappa mycket hår och vill få en tjockare och tätare hårväxt igen. Hårkontroll Original ger en ökad lyster och styrka från rot till topp.

9. Minoxidil Orifarm Forte för Hårtillväxt

Är du man och lider av ärftligt håravfall kan Minoxidil Orifarm Forte vara det bästa alternativet för dig. Minoxidil Orifarm Forte kommer i form av en lösning som du använder för att stimulera hårrötterna och få tillbaka hårväxten igen. Det bästa är om du kan påbörja behandlingen så tidigt som möjligt, redan när du har mindre synliga håravfall.

På så sätt kan du minimera risken för att du tappar ännu mer hår. Minoxidil Orifarm Forte bör appliceras två gånger om dagen under loppet av minst 2 månader innan du kan se ett tydligt resultat.

10. Gevita Hår, Hud & Naglar

Gevita Hår, Hud & Naglar är ett kraftfullt hårtillskott som ser till att hår, hud och naglar får en förstärkt och förbättrad kvalitet. Kosttillskottet tar sig in på djupet och minskar risken för håravfall hos män och kvinnor.

Produkten innehåller biotin och kisel, vilka är viktiga komponenter för ett friskt hår. Gevita Hår, Hud & Naglar innehåller även återfräken.

11. Hårkontroll Schampoo

Vill du inte använda dig av tillskott kan du satsa på ett Hårkontroll schampo istället. Hårkontroll schampo ser till att eliminera smuts, olja och svett från hårbotten och ökar hårväxten istället för att hämma den.

Hårkontroll schampo är utrustad med RootPrepTM, vilket säkerställer att ditt hår får en helt ny spänst och volym.

Varför tappar jag hår?

Det finns många orsaker till att man kan drabbas av håravfall. Det kan vara genetiskt, men det kan också handla om långvarig stress, en sämre hårkvalitet, brist på vitaminer och mineraler eller sjukdomar och läkemedel. Vissa tappar också mer hår än andra.

Hur motverkar jag håravfall?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att minska risken för håravfall. Till att börja med är det viktigt att hitta orsaken till problemet. Det kan till exempelvis vara så att du går på diet och äter en kost som inte är tillräckligt näringsgivande. Genom produkter för håravfall och hårtillskott kan du minska risken för att drabbas.

Håravfall hos kvinnor

Håravfall hos kvinnor skiljer sig mycket från håravfall hos män. För kvinnor handlar det vanligtvis att man är överkänslig mot de manliga könshormon som kan finnas i blodet.

Hos kvinnor börjar håravfallet vanligtvis visa sig genom att man får tunnare hår över hela huvudet, alternativt att håret blir tunnare uppe på hjässan.

Håravfall hos män

För män handlar håravfall främst om ärftlighet. Håravfallet visar sig vanligtvis genom att man blir tunnhårig vid tinningen och att hårfästet sakta börjar att krypa bakåt. Även hos män är det vanligt med en kalare fläck uppe på hjässan.

Denna växer sig sedan större och breder ut sig över huvudet. Både för män och kvinnor finns det hjälp att få för att få tillbaka eller bibehålla ett starkt och friskt hår.

Vanliga tecken på håravfall

Alla människor tappar hår och flera hårstrån om dagen. Det är inte ovanligt och händer barn som vuxna. Om du däremot börjar märka att du tappar stora mängder hår varje dag eller att du börjar få kala fläckar kan du ha drabbats av håravfall.

Observera att om du har genomgått en förlossning eller haft en svår infektion i kroppen är håravfall inte ovanligt. Du kan tappa ganska så kraftigt med hår under loppet av några månader, utan att det egentligen är tecken på något annat än att kroppen försöker återställa sig.

Orsaker till håravfall

Den vanligaste orsaken till håravfall är genetik och ärftlighet. Det betyder att om du har haft en förälder som blev tunnhårig tidigt är risken stor att även du kan drabbas. Håravfall kan också orsakas av psykisk stress som har pågått under en längre tid eller, som tidigare nämnt, av infektioner som påverkat kroppen.

Din kosthållning har också en stor betydelse för kvaliteten på ditt hår. Håret behöver näring för att växa sig starkt och vara hållbart. Sjukdomar som diabetes och järnbrist är vanliga orsaker till att man tappar mycket hår.