Hårvård

Bästa Hårgel för Män 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en bra hårgelé kan du vara säker på att din frisyr kommer att hålla sig hela dagen. Du behöver inte springa iväg till toaletten stup i kvarten för att fixa till den och du behöver heller inte oroa dig för sliskiga och kladdiga resultat. De fettiga och kladdiga hårgeléernas tid är förbi och idag finns ett stort utbud av riktigt grymma och bra produkter som inte gör att du ser ut som John Travolta i filmen Grease.

Att hitta den där perfekta hårgelén kan dock vara ganska så svårt och i de flesta fall kommer du behöva testa dig fram innan du hittar en som passar för ditt hår och ändamål. Med hjälp av vårt bäst i test och våra frågor och svar kommer prövotiden dock bli kortare och du kan snabbare få tag i en hårgelé som har alla de egenskaper som du letar efter.

1. LANZA Healing Style Mega Gel

LANZA Healing Style Mega Gel är vinnaren i detta bäst i test och det är inte för ingenting! Här får du en hårprodukt som inte bara ser till att din frisyr håller sig hela dagen, utan att den även får volym och en otrolig glans.

LANZA Healing Style Mega Gel passar alla hårtyper och är fri från parabener och sulfater. Hårgelén är enkel att applicera och räcker länge, samtidigt som den är certifierad av PETA.

2. Schwarzkopf Professional Osis+ Rock

Den främsta orsaken till att man använder sig av hårgelé är för att ge håret stadga och då är det viktigt att konsistensen är rätt. Schwarzkopf Professional Osis+ Rock har en konsistens som kan liknas med lim, vilket kommer att göra stylingen lekande lätt.

Med gelén kan du forma och trixa precis som du vill och den superhårda ytan gör att håret håller sig på plats med bravur. Schwarzkopf Professional Osis+ Rock är lika enkel att applicera som den är att tvätta ur. Du kan med fördel forma håret med hjälp av en hårtork innan applicering.

3. Moroccanoil Styling Gel

Moroccanoil är riktiga revolutionärer när det kommer till hårvårdsprodukter så det vore bara konstigt om de inte skulle ha en hårgelé med i sitt utbud. Moroccanoil Styling Gel är en hårgelé som är utrustad med arganolja för att säkerställa att produkten är vårdande, samtidigt som den ger ett bra resultat.

Till skillnad från många andra hårgeléer så ser Moroccanoil Styling Gel till att ditt hår inte får den där klassiska stelheten, utan att tumma på hållbarheten i frisyren. Moroccanoil Styling Gel kan användas innan du stylar med hårtork eller direkt i ditt våta hår om så önskas.

4. LANZA Healing Volume Zero Weight Gel

Med LANZA Healing Volume Zero Weight Gel får du en hårgelé som inte innehåller alkohol och som därför inte torkar ut dina hårstrån eller hårbotten. Produkten ger en ordentlig stadga till ditt hår och innehåller kamomillextrakt som tillför näring och glans.

LANZA Healing Volume Zero Weight Gel passar utmärkt om du känner att ditt hår ofta är tunt och livlöst, eftersom det ger en kraftig boost av volymen.

5. Grazette of Sweden XL Concept Hårgel

Grazette of Sweden XL Concept Hårgel är en hårgelé som lämpar sig bra för alla olika hårtyper. Den är stark och flexibel att forma med och kan lätt arbetas in i håret, utan för mycket motstånd. Grazette of Sweden XL Concept Hårgel är fri från skadliga sulfater eller parabener och är helt vegansk.

Den svensktillverkade hårgelén kan användas på både torrt hår eller fuktigt. Låt håret självtorka eller använd dig av en hårtork för en sista finish.

6. Sebastian Texturizer Hårgelé

Sebastian Texturizer Hårgelé är en produkt som ger ditt hår den textur det behöver för att kunna formas fritt efter dina önskemål. Med Sebastian Texturizer Hårgelé får du en fyllighet som ditt hår inte kan uppnå på egen hand och ett mer definierat hår.

För bästa resultat ska du se till att applicera Sebastian Texturizer Hårgelé i handdukstorkat eller fuktigt hår. Använd dig sedan av en hårtork eller annat värmeverktyg för att styla håret.

7. John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein

Letar du efter en ekologisk hårgelé ska du titta närmare på John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein. John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein är ekologisk och snäll mot miljön, samtidigt som den vårdar och ger ditt hår stadga.

Efter applicering kan du med fördel föna håret för att skapa just den frisyr som du vill ha. Produkten är berikad med ett silkesprotein som ger glans och aloe vera som gör håret mjukt och fylligt. John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein lämnar efter sig ett mjukt resultat som aldrig blir stelt.

8. Wella Professionals EIMI Pearl Styler

Wella Professionals EIMI Pearl Styler är en lätt och behaglig hårgelé som appliceras snabbt och smidigt. Resultatet blir en hållbar frisyr som har mycket volym, utan att tynga ner.

Ett stort plus med Wella Professionals EIMI Pearl Styler är att den också innehåller ett UV-skydd, vilket betyder att ditt hår skyddas mot solens sköna, men skadliga strålar. UV-ljus har en tendens att snabbare få färgat hår att blekna, men inte med Wella Professionals EIMI Pearl Styler.

9. Abba Pure Performace Haircare Firm Finish Gel

Abba Pure Performace Haircare Firm Finish Gel består av naturliga ingredienser som ger stadga till ditt hår. Tack vare sina aktiva ingredienser som avokado och micakristaller vårdas också håret, samtidigt som du får ett resultat som kommer att hålla hela dagen.

Rekommenderat är att du applicerar Abba Pure Performace Haircare Firm Finish Gel i håret medan det är fuktigt. Du kan använda dig av en hårtork för att styla eller så låter du håret torka på egen hand.

10. L’Oréal Professionnel Tecnical Art Liss Control

Med L’Oréal Professionnel Tecnical Art Liss Control får du ett resultat som kommer att hålla i 24 timmar. Det är tack vare anti-fukt-funktionen som produkten har. L’Oréal Professionnel Tecnical Art Liss Control är mycket enkel att använda sig av och ger inte en stel och klibbig känsla.

Istället får du ett silkeslent hår där frizz inte längre är ett problem. Vanligtvis räcker det med 1-2 droppar i storlek av hasselnötter.

11. Matrix Total Results Curl Please Super Defrizzer Gel

Matrix Total Results Curl Please Super Defrizzer Gel är en hårgelé i en mycket flytande form som ser till att dina lockar eller din frisyr inte ger vika efter halva dagen.

Hårgelén ger en mycket kraftfull stadga till ditt hår och minimerar risker för jobbigt frizz. De aktiva ingredienserna ser också till att ditt hår får en riktigt ordentlig glans och inte blir stelt och tråkigt.

12. Budgie The Curldefiner

Budgie The Curldefiner är en hårgelé som fungerar vårdande och som fungerar på både lockigt och rakt hår för att skapa volym och få frisyren att hålla. Budgie The Curldefiner kan inte bara skapa lockar för den med rakt hår, utan har du naturliga lockar i håret ser hårgelén till att framhäva dessa lite extra. Budgie The Curldefiner är inte uttorkande för varken håret eller hårbotten.

13. American Crew Superglue

Den som söker en stenhård stadga och som vill kunna skapa de mest fantastiska frisyrer bör kolla in American Crew Superglue. American Crew Superglue är, precis som namnet beskriver, likt ett klister som gör att du kan skapa precis den frisyr som du vill. Produkten är fuktgivande och minimerar slitage.

Vad är hårgelé?

Kort och gott kan man säga att hårgelé är en form av hårprodukt som främst används till kort hår. Produkten är framtagen för att ge en ordentlig stadga som inte fallerar under dagens gång. Idag är det hårgelé som är en av de populäraste produkterna!

Hur applicerar jag hårgelé?

Hårgelé kan användas på många olika sätt och appliceringen varierar mellan olika märken. Vissa ska användas i torrt hår, medan andra ska användas i fuktigt eller vått. Det enda du behöver göra är att gnugga gelén mellan dina händer och därefter dra det genom ditt hår för att styla det. Många väljer att först använda sig av en hårtork för att få till stilen, och därefter applicera gelén. Hårtork är dock inget måste!

Vilken hårgelé är bäst i test?

Enligt vårt test av bästa hårgelé är det LANZA Healing Style Mega Gel som hamnar på förstaplatsen och därför också den hårgelé som vi kommer att rekommendera som det bästa alternativet.

Vad är skillnaden mellan pomada, hårgelé och hårvax?

Den kanske största skillnaden mellan pomada, hårvax och hårgelé är att både pomadan och vaxet är av mycket fastare karaktär. Hårgelén är betydligt mer rinnig och appliceras i de flesta fall när ditt hår är blött eller fuktigt. Hårgelén gör så att håret stelnar riktigt ordentligt, vilket är perfekt för den som vill ha ett resultat som verkligen ligger på plats. Pomada och vax ger stadga, men har oftast en mjukare touch.