Hårvård

Bästa Ansiktsborsten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Använd en ansiktsborste för att göra din rengöring ännu intensivare och komma ned ytterligare på djupet. En borste kan användas på egen hand eller ihop med din vanliga rengöringsprodukt.

Borstens strån hjälper till att lösa upp döda hudceller och tömma porerna vilket ger ett rent och fräscht intryck. Huden kommer även få en ökad lyster och kännas len på utsidan och mjuk på insidan.

1. Foreo LUNA Ansiktsborste

Foreo LUNA 3

En mjuk ansiktsborste tillverkad helt i slikon rengör huden på noggrant och skonsamt. Ansiktet får en härlig massage som stimulerar blodcirkulationen samtidigt som den rengör huden. Smuts, makeup och döda hudceller avlägsnas effektivt. Rengöringsrutinen går på en enda minut och resultatet blir mycket tillfredsställande. Borsten är vattentät och kan därför användas i duschen om så önskas.

Ansiktsborsten LUNA 3 bör användas tillsammans med den vanliga ansiktsrengöringen, alternativt ett serum, för bästa resultat. Bör inte användas ihop med fuktgivande krämer så som anti-age kräm eller dagkräm. Efter användning sköljs ansiktet med vatten för att avlägsna de partiklar som har lösgjorts.

2. Foreo LUNA Mini

Foreo LUNA Mini 3

Med hjälp av mikroström har denna produkt anti-age egenskaper likt en anti-age kräm. Produkten avger stötar och pulseringar som arbetar för att aktivera de muskler som finns i främst ansikte och hals. Genom att aktivera musklerna ökas blodcirkulationen samtidigt som gifter och smuts frigörs för att avlägsnas. LUNA Mini 3 laddas upp via USB och en laddning kan räcka till 90 behandlingar.

Vid användning måste alltid ett särskilt serum användas som leder strömmen rätt. Det finns tre olika intensiteter att välja mellan. Efter användning kan andra hudvårdsprodukter användas som vanligt så som fuktighetskrämer, anti-age kräm eller ansiktsmasker.

3. Foreo Luna Go

Foreo Luna Go

LUNA Go är den perfekta ansiktsborsten att ta med sig på resan. Dess storlek är anpassad för att ta så lite plats som möjligt i bagaget och kan även bäras med i handväskan för möjlighet till rengöring på språng. Produkten har två olika lägen att välja mellan, ett rengöringsläge som används ihop med din vanliga ansiktsrengöring och en anti-age funktion som är mer intensiv mot uppkomna rynkor.

Varje program tar en minut att genomföra. Regelbunden och daglig användning ger ett bättre resultat. Materialet är silikon vilket är både hygiensikt genom att det är lätt att rengöra samt att det är mjukt och skonsamt mot huden.

4. Elf Cleansing Duo Ansiktsborste

Elf Cleansing Duo Face Brush

Cleansing Duo Face Brush har precis som namnet säger två huvuden. Ena sidan är försedd med en yta av silikon och silikonpiggar som har en masserande effekt på huden samtidigt som huden exfolieras. På andra sidan finns en borste med mjuka strån rengör huden och porerna på djupet.

Resultatet blir en ren hud med ökad lyster och spänst. Borsten har ett greppvänligt handtag för att man enkelt ska kunna föra borsten över ansiktet. Produkten hanteras manuellt och drivs inte på batterier. På så sätt kan du själv anpassa intensiteten så att den passar dig och din hud.

5. Dermalogica Exfoliating Face Brush

Dermalogica Exfoliating Face Brush

En härligt mjuk ansiktsborste med borststrån som är både hygieniska och hållbara. Borsten är helt manuell vilket gör att du själv kan välja intensitet på behandlingen och föra borsten över ansiktet i den takt och med det tryck som du önskar. De mjuka stråna lösgör och avlägsnar smuts från huden och porerna.

Huden kommer att kännas klar, mjuk och ren. Förutom sin rengörande effekt är den även bra till skägget för att förebygga inåtväxande strån som kan bli smärtsamma. I och med att borsten är manuell lämpar den sig till alla hudtyper oavsett hudtillstånd. Produkten är även vegansk.

6. Iris hantverk Ansiktsborste

Iris hantverk Ansiktsborste

Denna miljövänliga ansiktsborste har ett skaft som består av oljad ek och dess borststrån består av tagel. För borsten med mjuka och lugna cirkelrörelser, området kring ögonen och läpparna bör undvikas. Stråna av tagel fångar effektivt upp döda hudceller, makeup och smuts från huden och dess porer för att du ska få en strålande ren hud.

För en skonsammare användning bör man blöta borsten innan behandling och även använda den tillsammans med en vanlig ansiktsrengöring. Trähandtaget känns härligt att hålla i och ger ett stabilt grepp.

7. Lyko Thermal Sonic Facial Cleansing Brush

Lyko Thermal Sonic Facial Cleansing Brush

Med en design som påminner om en fingertopp är ansiktsborsten från Lyko följsam mot ansiktets former och ergonomisk att hålla i handen. Dess smalnande topp gör det enkelt att komma åt även i vrår, till exempel vid näsvingarna. Borsthuvudet är gjort i hygienisk silikon som är enkel att rengöra samtidigt som stråna är skonsamma mot huden. Ansiktsborsten har två olika lägen att välja mellan, en spaliknande behandling och en som avger värme.

Totalt erbjuder den 7 hastigheter. Den laddas enkelt upp med en medföljande USB-kabel. Produkten kan användas tillsammans med olika typer av rengöringsprodukter och förs över ansiktets fuktade hud. Avsluta behandlingen med att skölja ansiktet med vatten för att skölja bort rester av smuts som har frigjorts.

8. Remington Reveal Compact Ansiktsrengöringsborste

Remington Reveal Compact Ansiktsrengöringsborste

Ansiktsborsten från Remington är designad för att kunna användas vid den dagliga rengöringen av ansiktet. Borsten är helt vattentät och kan användas såväl i duschen som i badet. Vid köpet ingår ett standard borsthuvud som enkelt kan bytas ut vid behov eller ersättas med en annan modell på borsthuvudet som kan köpas till.

Produkten använder sig av både rotationer och vibrationer för att komma ned ytterligare på djupet och rensa porer från smuts. Den löser även upp och avlägsnar annan smuts, döda hudceller och föroreningar som har fastnat på hudens yta. Borsten är nätt till storleken och ligger bra i handen under användning.

9. Ultrasonic Ansiktsborste

Ultrasonic ansiktsborste

Med ett ergonomiskt grepp sveper du enkelt denna ansiktsborste över huden. Greppet har ytor av silikon för bättre och stabilare grepp. Även borstens strån består av hygienisk silikon som dessutom klassas som hypoallergenisk. Denna klassning innebär att produkten även kan användas på känslig hud eller problemhy.

Borsten avger ultraljudsvibrationer som ökar cirkulationen, rengör huden på djupet, rensar porer och minskar rynkornas synlighet. Huden blir klar och får en ökad lyster som framhäver dess fräschör. Förutom rengöringsprodukter kan du använda foundation tillsammans med Ultrasonic ansiktsborste för ett jämnt resultat. Kan användas både morgon och kväll.

Vad är en ansiktsborste?

En ansiktsborste är ett rengöringsverktyg anpassat för ansiktet. Produkten är särskilt utformat för att lösa upp fetter, smuts och andra orenheter från hudens yta. Vissa modeller kan användas ihop med olika rengöringsprodukter så som sminkborttagning och ansiktsrengöring.

Efter rengöringen kan man applicera anti-age kräm eller andra fuktgivande och närande krämer.

Är ansiktsborste och rengöringsborste samma sak?

En ansiktsborste och en rengöringsborste är i de flesta fall samma sak. Vissa modeller av ansiktsborste är dock inte lämpade att använda tillsammans med rengöringsprodukter utan rengör, masserar och exfolierar på egen hand.

Funktionen är oavsett densamma där syftet är att rengöra huden på djupet och avlägsna döda hudceller, smuts och orenheter.

Läs mer: Bästa Ögonbrynsserumet

Hur väljer jag rätt borste för ansiktet?

Det viktigaste du behöver tänka på när du ska köpa en rengörande ansiktsborste är att köpa en som fungerar till din hudtyp. Alla ansiktsborstar passar inte att använda på känslig eller skadad hud varför du behöver vara extra uppmärksam om det är din hudtyp.

Därtill kan du fundera på om du vill ha en ansiktsborste som drivs med batterier eller om du föredrar att ta kontrollen själv med en manuell borste där du själv bestämmer intensitet på behandlingen.