Hårvård

7 Bästa Nästrimmers 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Håret i näsan och på öronen kan väcka starka känslor och anses ofta som något ofräscht. Många väljer att ansa denna hårväxt, något som enklast görs med en anpassad nästrimmer.

En nästrimmer avlägsnar effektivt och smärtfritt håret i näsborrarna och de hårstrån som har en tendens att växa så väl i örat som utanpå.

1. BaByliss Näs & Öronhårstrimmer E650E

Det räfflade handtaget på denna nästrimmer ger ett bättre och stabilare grepp vid användning. Trimmerns klippsystem är cirkelformat vilket ger en hög precision och säker användning oavsett om det är näsan eller öronen som ska trimmas.

Näs & Öronhårstrimmern från BaByliss drivs av batterier för att underlätta användning där man inte är begränsad med en sladd. Trimmerns huvud kan enkelt separeras från handtaget och rengöras separat. Huvudet är även vattentåligt och kan sköljas av i vatten vilket gör rengöringen ännu enklare.

2. Philips Multigroom Series 5000 MG5730

Med 11 olika klipphuvuden kan du använda denna trimmer från Philips till det mesta. Multigroom Series 5000 kan användas till att trimma och frisera skägget, avlägsna hår i näsa och på öron, klippa håret på huvudet eller ansa håret på resten av kroppen.

Möjligheterna är oändliga och klipphuvudena byts enkelt och snabbt. Skären är dessutom självslipande och underhållsfria. Greppet på trimmern är försedd med gummi för säkrare hantering. Trimmern laddas i 16 timmar för att sedan kunna användas i 80 minuter utan sladd.

3. Obh Nordica Nose Trimmer AttraXion

Nose Trimmer AttraXion från OBH Nordica ansar både näshåret, öronen, polisongerna och ögonbrynen på ett effektivt och smidigt sätt. Trimmern kommer med två trimhuvuden som enkelt kan bytas ut. Dess skärsystem är vertikalt för att möjliggöra en bättre precision.

Huvudet är vattentåligt och kan rengöras under rinnande vatten. Använd den medföljande skyddshylsan när trimmern inte används för att skydda skäret från smuts och slitage. Det ingår även ett smidigt ställ att förvara trimmern i.

4. Remington Öron-, Ögonbryn- och Nästrimmer

Detta är ett komplett groomingkit som gör det enkelt att ta kontroll över oönskad kroppsbehåring. Det medföljer ett särskilt anpassad trimmerhuvud för att avlägsna hår på och i öronen samt näsan. Detta trimmerhuvud är roterande för en effektivare hårborttagning. Därtill medföljer även två kammar som är vertikala och möjliggör ansning av till exempel polisonger och ögonbryn.

I kitet finns det en pincett och en mindre sax som kan användas för att finputsa trimningen ytterligare. Passa på att vårda naglarna samtidigt med den sax och nagelfil som ingår. Apparaten är vattentät och kan användas i duschen om så önskas. Trimmern drivs av ett AA-batteri.

5. Braun Ear & Nose Trimmer EN10

Nästrimmern från Braun är en enkelt utformad trimmer som är anpassad för att avlägsna hårväxt i näsan och öron. Trimmern har ett runt huvud som ger en stor precision vid användning. Huvudet rengörs enkelt och smidigt med rinnande vatten.

Greppet är utrustat med knottror som ökar stabiliteten och gör att den ligger ännu bättre i handen. Det medföljer en smidig hylsa som skyddar trimmerhuvudet mot smuts och skador när trimmern förvaras. På så sätt ökar dess livslängd och huvudet håller sig fräscht och rent. Apparaten är batteridriven.

6. Remington NE3450

Nästrimmern NE3450 från Remington är utrustad med ett vertikalt skär för precisionstrimning av ögonbryn eller på öron. Det medföljer även ett roterande trimmerhuvud för användning i näsan. Trimmern är vattentålig och kan användas och rengöras under rinnande vatten, till exempel i duschen.

Greppet är något räfflat för att ligga bra och säkert i handen även i vatten utan att bli hal. Det vertikala skärhuvudet kan även användas för trimning av polisonger eller för att putsa till kanten på skägget.

7. Öron- och nästrimmer för att ta bort näshår

Ansa håret i näsan och öronen helt utan smärta med denna nästrimmer från Andersson. Skären är tillverkade i rostfritt stål som är hygieniskt och slitstarkt. De vassa skären kapar stråna utan att rycka tag i det.

Förvara trimmern med det medföljande skyddslocket monterat för att skydda skären mot skador. Det medföljer även en rengöringsborste vilken bör användas efter varje trimning för att hålla skären rena. Apparaten drivs med batteri av storlek AA.

Att tänka på inför köp av nästrimmers

När du ska köpa en nästrimmer kan det vara värt att tänka efter om man önskar använda sin trimmer till något mer. En del apparater kan endast trimma håret i näsan och på öronen medan andra har fler tillbehör för att även trimma skägg, håret på huvudet, ögonbryn eller polisonger.

Hur mycket du önskar använda din trimmer till spelar även roll när det kommer till apparatens batteritid. Ju mer användningsområden du har för din trimmer, desto längre batteritid kommer du att önska för att slippa köra trimmern med sladd vilket begränsar rörelsefriheten under användning.

Frågor och svar

Vilken nästrimmer är bäst i test?

Nästrimmern E650E från BaByliss är överlägset den bästa i sin kategori. Det är en trimmer med flera funktioner och som möjliggör en hög precision under användning, oavsett om det är håret i näsan eller öronen som ska trimmas. Greppet är även utformat för att ge en säker användning och som dessutom ligger bra i handen. Trimmerhuvudet är cirkelformat och anpassat för håret i näsan. Rengöringen utförs enkelt under rinnande vatten för att hålla skären rena och hygieniska.

Hur fungerar en näshårstrimmer?

En nästrimmer fungerar som en vanlig trimmer men som har ett särskilt precisionshuvud som är anpassad för näsan. Nästrimmern kan ha vertikala skär eller ett runt skärhuvud, oavsett vilket så möjliggör den trimning av hårstrået intill dess rot. Trimmern ska snabbt och skonsamt klippa av strået.

En nästrimmer av god kvalitet är dessutom smärtfri att använda då hårstråna inte fastnar i klipphuvudet utan skärs av direkt.

Hur använder man en nästrimmer?

Det är mycket enkelt att använda en nästrimmer och det går nästan inte att göra fel. Se till att apparaten är laddad och utrustad med trimmerhuvudet som är anpassat för att trimma näshår och öronhår.

Sedan är det bara att starta trimmern och föra in trimmerhuvudet i en näsborre i taget. För trimmern från ena sidan till den andra och rotera samtidigt apparaten för att möjliggöra trimning av strået så nära roten som möjligt.

Kan man ta bort hår i nästan utan trimmer?

Det finns fler sätt att avlägsna eller ansa håret i näsan på utöver trimmer. Ett alternativ är att använda sig utav pincett, då kan man avlägsna ett hårstrå i taget och behöver bara ta bort de som man anser är besvärliga. Till exempel sådana strån som sticker ut.

På samma sätt kan man klippa ned stråna med en sax så att de inte kommer utanför näsborren. Ett annat alternativ är att vaxa näshåren eller att bränna bort dem. De två senaste alternativen utförs med fördel på salong.