Hårvård

9 Bästa Hårserum 2024 » Bäst i test

Att ta hand om sitt hår tar upp en stor del av en beautyjunkies liv. Inte bara ska det tvättas och stylas, det är också av stor vikt att man sköter om håret med diverse extra produkter. Håret behöver inte bara schampo, balsam och inpackning/mask, utan det är lika viktigt med treatments, värmeskydd, stylingprodukter som är snälla mot håret och, såklart, serum.

Ett hårserum ser till så att ditt hår ser friskare ut i största allmänhet och detta märks såväl på hårstråets tjocklek som på glans och densitet. Du märker det också genom att det ger en allmänt friskare känsla till håret.

1. Maria Nila True Soft Argan Oil Hårserum

Detta är en hårvårdsprodukt i form av arganolja. Serumet är färgskyddande, återfuktande och glansförstärkande. Dessutom är det en produkt som hjälper ditt hår med friss. Det passar alla hårtyper och det är helt fritt från både sulfater och parabener.

Att det är veganskt och passar alla hårtyper gör att det blir ett självklart val som vår vinnare i detta test. Doften gör naturligtvis även det sitt och vi gillar även den fräscht designade förpackningen.

2. Lanza Healing Strength Hårserum

Med detta hårserum får du silkeslent och friskt hår med härlig lyster och glans. Det reparerar och kan användas för att förebygga mjäll samtidigt som det minskar torktiden på ditt hår väsentligt.

Det tynger inte ner dit och du behöver inte heller oroa dig över att det ska kännas fett, eller se fett ut. Det ger istället fin glans som ser ren och fräsch ut.

Men en ingredienslista som imponerar är det inte konstigt att detta hårserum tillhör toppskiktet. Bland ingredienserna hittar vi bland annat hyaluronsyra, C-vitamin och Keratin Bond System.

3. Wella System Professional SP Luxe Oil

Här har vi ett underbart serum/elixir som ger ditt hår ny struktur direkt efter användning. Det innehåller både arganolja, jojobaolja och mandelolja, så det är fyllt av godsaker. Denna blandning av oljor gör att håret skyddas samtidigt som det blir slätt utan friss.

Du kan använda detta serum hur du vill. Antingen kan du använda det i vått hår, eller så kan du använda det i torrt hår. Det skyddar ditt hår direkt efter schamponering och det ger glans till torrt hår plus fin struktur efter värmeverktyg som hårfön eller dylikt.

4. Redken All Soft Mega Leave-In

Redken All Soft är en serie som älskas av många och det är inte så konstigt. Det är en underbar serie som verkligen gör håret fräscht och silkeslent. Det ger även fukt utan att tynga ner och det är mycket värt oavsett hårstil eller längd.

Detta är ett lätt serum som fixar kontrollen över håret och som gör att det blir lättare att kontrollera. Dessutom ges håret vacker glans och massor av härlig näring. Bland ingredienserna hittar vi bland annat extrakt från sacha inchi, gel från aloe vera plus extrakt från fikonkaktus.

5. Loréal Professionnel Absolute Repair Hårserum

Med denna härligt närande superprodukt skyddas ditt hår på bästa sätt. Det är särskilt framtaget för hår som är extra skadat och det ger en omedelbar behaglig känsla vid applicering.

Du får det lättare att reda ut ditt hår samtidigt som håret ges en silkeslen och ultramjuk känsla och finish.

6. Antonio Axu Repairing Serum Anti-Breakage

Antonio Axu kan stoltsera med att ha tagit fram ett riktigt bra hårserum med denna produkt. Inte nog med att ditt hår blir djupt återfuktat, du kan även räkna med att håret repareras samtidigt som håret ges både lyster och en silkeslen känsla.

Bland ingredienserna hittar vi både svart quinoa och abyssinian olja som ger styrka till håret samtidigt som friss elimineras. Detta är det perfekta serumet för dig som behöver en rejäl boost för ditt skadade hår.

7. Sebastian Dark Oil

Denna härliga produkt bjuder på ett innehåll av sandelträ och arganolja som ser till så att håret vårdas inifrån. Du kommer att uppleva att ditt hår får bättre textur och glans samtidigt som du får en anti-friss effekt.

Du väljer själv om du vill applicera oljan i vått hår, eller om du vill applicera den i torrt hår. Det blir fina resultat oavsett hur du väljer att använda den. Då den ger ett jämnt resultat vid applicering blir det inte så att man överkonsumerar, vilket är ett stort plus.

8. Olaplex No.7 Bonding Oil

När du känner att du behöver en rejäl dos av något lite extra för ditt hår ska du satsa på denna olja från Olaplex. Den kan med fördel kombineras med Olaplex No.6 och den ger fantastiskt glans samtidigt som den förbättrar hårets kvalitet.

Denna olja mjukgör, reparerar, mjukgör, tillför glans och stärker håret. Den är dessutom helt vegansk och kan användas som värmeskydd. Den bevarar hårets färg och är fri från både sulfater och parabener.

9. Moroccanoil Cylinder Original Blue

Här får du både hårserum och hårolja i ett och dessutom kommer produkterna i en fin cylinderformad förpackning som kan användas till förvaring. produkterna i detta kit passar alla hårtyper och doftar fräscht.

Resultatet är friskt och glansigt hår och kom ihåg att detta är originalet när det kommer till hårvård innehållande arganolja. Bara det borgar för denna produkts höga kvalitet.

Du kan räkna med hår som får bättre lyster, som är lättare att reda ut och som blir lättare att hantera. Även torktiden påskyndas och utöver arganolja hittar vi även lystergivande vitaminer bland ingredienserna.

Vad är ett hårserum?

Ett hårserum är en extra kraftfull hårvårdsprodukt som tränger djupare in i hårstrået och därför kan göra mer nytta än andra, tjockare produkter som inte kan tränga lika djupt i hårstrået. Det är med andra ord samma sak som med ansiktsserum, bara att det är för håret istället.

Om du tycker att det låter som en onödig produkt så måste vi säga emot dig. Ett hårserums effekter är tydliga och man märker direkt att håret “slurpar” i sig extra mycket av all den näring och andra godsaker som ett serum bjuder på.

Varför ska man använda hårserum?

Du ska använda hårserum av samma anledning som du använder serum i ansiktet. Om du vill att ditt hår ska vara välmående på djupet ska du satsa på ett av ovan, av oss, utvalda hårserum. Du kommer att märka stor skillnad på effekterna av ett serum jämfört med andra produkter.

Det är naturligtvis bra att använda även andra produkter, men det är klokt att först grunda med ett bra serum.

Vilket hårserum är bäst i test?

Vi anser att det hårserum som är bäst i test är Maria Nila True Soft Argan Oil då det tillför så mycket till håret. Det passar perfekt att använda vare sig du använder Maria Nila i övrigt, eller om du använder ett annat märke på dina hårvårdsprodukter och dessutom är det prisvänligt samt drygt.

Du kan såklart testa dig fram på egen hand för att se efter om du kanske gillar ett av de andra serumen i detta test bättre, men vi rekommenderar er att först och främst satsa på Maria Nila.