Hårvård

Bästa Volymschampot 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Den som har rakt hår vill ha lockigt, den som har lockigt hår vill ha rakt. Oavsett vilket typ av hår man har är det en sak som de allra flesta har gemensamt – de vill ha mer volym.

När håret har volym känns det fräscht och luftigt. Många frisyrer kommer helt enkelt inte till sin rätt om håret är alldeles för platt och intetsägande. Med hjälp av ett riktigt bra volymschampo kan du se till att dina rötter får ett extra lyft och på så sätt får håret också mer volym. I vissa fall räcker det enbart med ett bra schampo, medan andra produkter också kräver att du utför någon typ av styling efteråt, som att använda en rundborste och hårfön.

Här nedan har vi plockat ut de bästa volymschampon som finns på marknaden just nu. Längst ner hittar du även en informativ köpguide som gör valet enklare.

12 Bästa Volymschampon

1. Maria nila Pure Volume Shampoo

Maria nila är ett mycket välkänt namn när det kommer till hårprodukter och både privatpersoner och professionella frisörer använder sig av märket. Med Maria nila Pure Volume Shampoo får du ett volymgivande schampo som hjälper tunna hår att se och kännas tjockare.

Håret får en bättre och mer hållbar struktur, samtidigt som schampot är fritt från parabener och är vårdande. Maria nila Pure Volume Shampoo innehåller bland annat vitamin B5 samt ett Colour Gard Complex som minskar reduceringen av färg för färgat hår.

2. Moroccanoil Volume Extra Shampoo

Ytterligare ett märke som har gjort succé inom hårvärlden är Moroccanoil. Med deras Moroccanoil Volume Extra Shampoo får du en produkt som är full med antioxidanter och som innehåller arganolja. Denna kombination ser till att ditt hår får mer glans, att det är enkelt att reda ut och att det blir mer hanterbart.

Håret blir enklare att styla som du själv önskar och hårstråna stärks från djupet. Moroccanoil Volume Extra Shampoo är helt fri från parabener, sulfat och fosfat, vilket betyder att schampot inte bara är bra för ditt hår, utan även för miljön.

3. Toni&Guy Volume Addiction Shampoo

Kämpar du med ett hår som känns platt och trist så kan Volume Addiction Shampoo vara räddningen. Det här schampot är specifikt framtaget för att ge stadga till tunt eller platt hår, samtidigt som det lyfter stråna och inte tynger ner. Den skonsamma och milda rengöringen är snäll mot hårbotten och ser till att både hårfibrer och rötter stärks.

Volume Addiction Shampoo är mycket enkelt att applicera. Massera in produkten i vått hår och skölj sedan ur. Produkten lämpar sig även för den med håravfall, eftersom den nyfunna volymen gör så att håret ser fylligare ut.

4. Redken Volume High Rise Volume Shampoo

Tidigt håravfall kan drabba vem som helst och då är det viktigt att ha produkter som hjälper. Redken Volume High Rise Volume Shampoo kommer inte att minska risken eller förebygga håravfall, men kommer att ge ditt hår styrka och effektiv volym, vilket skapa en visuell känsla av mer hår.

Produkten innehåller silikon-polymer och filloxane. Dessa ämnen går in och vårdar hår och hårbotten, samtidigt som det lämnar ett mjukt och lent resultat efter sig.

5. L’ANZA Healing Volume Shampoo

Om ditt hår har blivit tunt och fint kan L’ANZA Healing Volume Shampoo se till att hårstrånas tjocklek ökar med hela 60 %. L’ANZA Healing Volume Shampoo används precis som ett vanligt schampo och masseras in i vått hår.

Kom ihåg att skölja ur produkten noga. L’ANZA Healing Volume Shampoo är helt fri från parabener, slufater och gluten. Produkten är också certifierad av PETA.

6. Sebastian Volupt Volupt Shampoo

Det finns många orsaker till att man kan drabbas av tunt hår, men det finns också många lösningar på problemet. Håravfall kan kännas mycket jobbigt, men med ett bra schampo som ger volym kan du stärka dina hårstrån. Sebastian Volupt Volupt Shampoo är ett populärt och mycket uppskattat volymschampo som rengör ordentligt, samtidigt som håret blir mjukt och luftigt.

Det är tack vare de dämpningspartiklar som finns i schampot, men även bambuextraktet som Sebastian Volupt Volupt Shampoo är utrustat med.

7. Grazette of Sweden XL Concept Volume Shampoo

Grazette of Sweden XL Concept Volume Shampoo är det bästa alternativet för dig som har problem med fett hår och som önskar mer volym. Grazette of Sweden XL Concept Volume Shampoo är fri från farliga parabener och är dessutom fri från silikon och helt vegansk.

Schampot är svensktillverkat och hjälper dina hårstrån att få mer styrka och glans. Det, i sin tur, ger dig ett hår som mår bättre och ser friskare ut.

8. Matrix Biolage Volumebloom Shampoo

Håravfall är en bidragande faktor till att ditt hår känns trist och tunt. För att ditt hår ska få liv igen är det viktigt att tillföra fukt och näring. Om du upplever att ditt hår inte längre har den spänst som det brukade ha behöver du använda dig av bättre produkter.

Matrix Biolage Volumebloom Shampoo är ett schampo som hjälper kraftlöst hår att boostas på djupet. Det ger en ökat fyllighet och glans, utan att ditt hår (eller miljön) ska behöva utsättas för farliga parabener.

9. Vision Haircare Volume & Color Shampoo

Schampo har en tendens att dra ut färg ur håret mycket snabbare, men att sluta tvätta håret är för många inte ett alternativ. För att du ska kunna bevara din hårfärg och samtidigt få ett fint och luftigt hår behöver du Vision Haircare Volume & Color Shampoo.

Här får du en produkt som är full med pro-vitmain B5 och som även innehåller sojaprotein och ett skydd mot solens farliga UV-strålning. Vision Haircare Volume & Color Shampoo är således ett vårdande och volymgivande schampo på en och samma gång.

10. Urtekram Rasul Ekologiskt Volume Shampoo

Precis som namnet beskriver innehåller Urtekram Rasul Ekologiskt Volume Shampoo rasul. Enkelt förklarat kan man säga att rasul är en form av lera som kommer från naturen. Leran har rengör effektivt och ser till att smuts och fett avlägsnas skonsamt.

Urtekram Rasul Ekologiskt Volume Shampoo innehåller glycerol och aloe vera, vilket återfuktar ditt hår och din hårbotten på djupet. Den härliga doften av pepparmynta ger en frisk touch.

11. Aussie Ausomme Volume Shampoo

Aussie är ytterligare en tillverkare av hårvårdsprodukter som man har hört mycket gott om. Deras Aussie Ausomme Volume Shampoo är en produkt som fungerar som en allt i ett, vilket betyder att du får volym och rengöring på en och samma gång.

Schampot tar sig in i djupet av hårrötterna och ser till att du får fyllighet från rot till topp. Produkten är tillverkad med hjälp av australisk humle. Australisk humle är ett utmärkt tillskott i ett schampo som hjälper hårstråt att bygga upp sig igen. Aussie Ausomme Volume Shampoo lämpar sig bäst för torrt och skadat hår.

12. Lernberger Stafsing Shampoo For Volume

Om du vill ha ett starkt och friskt hår som är fullt med volym bör du satsa på en produkt som är specifikt framtagen för detta. Ett riktigt bra alternativ är bland annat Lernberger Stafsing Shampoo For Volume. Med det här schampot kommer både dina hårstrån och din hårbotten att renoveras. Med hjälp av aminosyror och proteiner byggs håret upp.

Lernberger Stafsing Shampoo For Volume är helt fri från parabener och sulfat och rekommenderas för normalt eller fint hår. Lernberger Stafsing Shampoo For Volume har en fruktig och härlig doft av citron, persika, jasmine, musk, grapefrukt eller ros.

Frågor och svar om volymschampo

Innan du köper ett volymschampo kan funderingar uppstå. Hjälper volymschampo mot håravfall? Hur ofta behöver man använda produkten och vad kan man göra för mer volym? Här nedan hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Varför ska jag använda ett volymschampo?

Ett volymschampo lämpar sig för dig som har tunt och fint hår, men som önskar mer volym och spänst. Volymgivande schampo ser till att stärka hårstråna och rötterna, samtidigt som de lyfter strået och ger håret mer liv.

Hur får jag mer volym i mitt hår?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att få mer volym i håret. Till att börja med gäller det att du använder dig av ett bra volymschampo, men du kan också se till att använda andra produkter och verktyg. Att föna håret upp och ner är en klassiker som ger mycket volym.

Vilket volymschampo är bäst?

När du väljer ett volymschampo gäller det att hitta en produkt som passar just dig. I dagsläget ligger Maria nila Pure Volume Shampoo helt klart i toppen och därför väljer även vi att benämna detta som det bästa volymschampot för tunt och fint hår, men även för den som vill ha mer spänst och styrka efter håravfall.

Ska jag använda fler produkter än schampot för mer volym?

Huruvida du ska använda olika produkter för mer volym beror på hur mycket volym som du vill ha. Innan du fönar ditt hår kan det till exempelvis vara en god idé att använda en mousse eller spray som lyfter rötterna. Produkten aktiveras när du fönar och ger ännu mer volym än om du enbart hade använt ett schampo.