Hårvård

Bästa Krustången 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Förändra looken snabbt och enkelt med hjälp av en krustång. Krustången förser håret med små vågor, ett härligt krus, och får din styling att se lite busig ut. Denna typ av stylingverktyg fick sitt genomslag på 90-talet och har nu gjort comeback och återigen blivit populär att använda.

Välj att krusa hela håret, enstaka sektioner och partier, underhåret eller varför inte bara ett krustag vid rötterna för att ge ökad volym till frisyren. Borsta igenom håret med en svinborste, dela in i sektioner och lek loss för att få fram en cool och spännande frisyr. Avsluta med en fixeringsprodukt så som hårspray för att kruset ska hålla i sig hela dagen.

7 Bästa Krustångarna

1. Cera Crimpstyler

Med en temperatur på upp till 220°C ger Crimpstyler från Cera håret fina krusningar. Krustången är försedd med keramiska plattor som är skonsamma mot håret. Temperaturen går att justera där det går att välja en lägre temperatur som är mindre slitsamt för hårstråna. Den digitala displayen visar tydligt vilken temperatur som tången är inställd på.

Tången har en nätt vikt om 350 gram som gör den enkel att hantera med bara en hand. Trots detta så är det möjligt med en tvåhandsfattning tack vare de extra ytorna på tångens kortsida. Sladden har en generös längd på 3 meter och som dessutom kan rotera i 360° för att göra användningen ännu enklare.

2. HH Simonsen Crimping Iron ROD VS6

Krustången från HH Simonsen kan användas på alla typer av hår, inklusive löshår. Temperaturen kan justeras från 120°C till 200°C. Krusplattorna är keramiska med en yta av tourmalmineral. Denna yta skyddar håret mot onödigt slitage. Plattorna är dessutom fjäderupphängda för en ännu behagligare användning.

Sladden är tre meter lång och roterar vid rörelse för att aldrig upplevas störande. Borsta håret ordentligt innan användning, gärna med en skonsam svinborste och dela sedan in håret i sektioner för att få ett jämnt resultat av krusningen. Kan användas för att ge håret en ökad volym vid hårets rötter eller genom att ge hela håret struktur.

3. Ghd Contour Professional Crimper

På endast 30 sekunder är denna krustång från GHD redo att användas och börja krusa ditt hår. Temperaturen är på 185°C och håller sig konstant. De keramiska värmeplattorna är rörliga vilket ger en mjukare och bekvämare användning. När tången inte används kan den ställas in på viloläge, till exempel medan du med hjälp av en svinborste delar upp håret i sektioner för att kunna fortsätta krusa det.

Vid förvaring kan man med fördel använda det skyddslock som medföljer för att skydda plattorna mot slitage. Tångens sladd har en längd om 2,7 meter vilket ger dig en stor rörelsefrihet under användning. Designen är stilren och färgen är svart med guldiga detaljer.

4. BaByliss PRO BaBy Crimp Mini Crimping Iron

BaByliss har tagit fram en krustång som är perfekt att ha med sig på språng eller på resan. Dess nätta storlek och minimala vikt gör den smidig att packa med i såväl handväskan som i resväskan. Krustången har en snabb uppvärmning och reglerar temperaturen automatiskt upp till 200°C.

Strömsladden har även den en kortare längd på 180 cm för att ta så lite plats som möjligt men ändå behålla en del räckvidd. Tången har en design med färgerna svart och vitt. Omställningsbar effekt på mellan 120-230 V.

5. Babyliss The Crimper

The Crimper från Babyliss har en snygg design med kermiska plattor i rosa nyans. Plattorna har en bredd på 35 mm och har en turmalinbeläggning för skonsammare värmebehandling av håret. Temperaturen har tio olika lägen mellan 120°C och 210°C och erbjuder en snabb och effektivt uppvärmning för att kunna börja användas kort efter att den har satts på.

Tången är även utrustad med säkerhetsfunktion för automatisk avstängning. Sladden är 1,8 meter lång och roterar i 360° vid fästet till tången för att användningen ska bli så smidig som möjligt. Förse ditt hår med volym genom att krusa håret vid rötterna eller ge en struktur genom hela hårets längder.

6. OBH Nordica Artist PRO Plattång Liss & Curl

Platta eller locka håret med hjälp av denna plattång från OBH Nordica. Plattången har tagits fram i samarbete med professionella frisörer. Designen är helt unik där plattångens grepp går i svart, liksom sladden och de keramiska plattorna.

På ovansidan av tången i höjd med värmeplattorna går tången i stället i en vit nyans och runt plattorna finns blåa detaljer. Vid användning får håret en naturlig glans där även statisk elektricitet förebyggs med hjälp av de joniseringsgeneratorer som är integrerade i designen.

Tången kan ställas in på fem olika temperaturer där 130°C är den lägsta och 230°C är den högsta. På bara 15 sekunder är tången uppvärmd och redo att användas för att automatiskt stängas av efter 60 minuter. Sladden är 2,8 meter lång och har ett roterande fäste för en mer flexibel användning.

7. Remington Ceramic Crimp 220 Krustång

De breda värmeplattorna med vågmönster möjliggör en snabbare styling där håret får en ökad volym och struktur med krus. Plattorna är keramiska och har en beläggning som motverkar statisk elektricitet och som skyddar håret mot onödigt slitage. Krustången är redo att användas på bara 30 sekunder då önskad temperatur har uppnåtts. Temperaturen är reglerbar och kan ställas in efter eget tycke och behov.

Det medföljer en särskild värmeskyddande matta som kan användas för att lägga undan krustången under användning, till exempel när man delar upp håret och förbereder en ny sektion av håret att styla. Tack vare den antistatiska effekten som tången har ger det ett resultat utan friss, oavsett om du väljer att använda den för att ge håret en ökad volym eller för att tillföra struktur.

Vad är en krustång?

Krustång tillhör kategorin för stylingverktyg för håret där värme används för att forma håret. En krustång gör håret, precis som det låter, krusigt. Storleken på vågorna kan variera beroende på krustång.

Till en del tänger ingår det dessutom flera olika plattor som man kan välja mellan där krusningarnas storlek varierar. Krustången liknar en plattång till utseendet men där de keramiska plattorna är vågiga istället för släta.

För att få ett snyggt resultat med krustången måste håret först borstas igenom ordentligt till exempel med hjälp av en svinborste som är skonsam mot håret. Använd även ett värmeskydd för att utsätta håret för så lite slitage som möjligt och fixera sedan frisyren med hjälp av hårspray med stark stadga.

Hur använder jag en krustång?

En krustång är ett mycket enkelt stylingverktyg att använda. Börja med att borsta igenom håret ordentligt så att inget trassel eller några tovor finns. Borsta med fördel med en svinborste som är extra skonsam mot håret.

Därefter förses håret med ett värmeskydd för att skydda håret mot det slitage som värmestyling innebär. Starta krustången och vänta till rätt temperatur har uppnåtts. När temperaturen är uppnådd är det bara att dela in håret i lagom stora sektioner med hjälp av en svinborste och börja krusa håret från rötterna och ned till topparna.

Ta tången och kläm åt. Håll några sekunder innan tången öppnas, flyttas nedåt och kläms åt igen. Upprepa tills dess att hela hårets längd är krusat och gå då vidare till nästa sektion. När hela håret är krusat kan man använda fixeringsprodukter så som hårspray för att krusningen ska hålla längre.