Hårvård

Bästa Svinborsten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En svinborste är mer än bara en vanlig hårborste. Denna typ av hårborste består av naturligt material som är skonsamt mot såväl ditt hår som miljön. Hårborsten har en stor betydelse när det kommer till det slutgiltiga resultatet av ditt friserade eller stylade hår. Det är inte bara dina hårprodukter som spelar in.

Med en kvalitativ hårborste kan håret få en ökad glansgrad på ett naturligt sätt samtidigt som en svinborste reducerar friss. Detta bidrar till att ditt hår upplevs och blir välmående samtidigt som det är välvårdat.

En svinborste hjälper till att reda ut håret så att det blir fritt från trassel och tovor. Resultatet blir en glänsande och friskt hår som är lätt att styla till valfri frisyr.

7 Bästa Svinborstarna

1. Björn Axén Gentle Detangling Brush

Från det kända frisörmärket Björn Axén kommer denna svinborste som är särskilt utformad för att reda ut det grova håret och även det normala håret. Borsten är oval till formen och har ett behagligt handtag som är format för att ligga bra i handen. Själva borstens skafta är tillverkat i bokträ och borstens strån består av en blandning mellan svinborst och längre strån av nylon.

Denna blandning utger den perfekta mixen för att reda ut håret på en skonsamt sätt. Kudden som stråna sitter fast på är flexibel vilket gör borstningen ännu behagligare. Piggarna är mjuka för att utgöra minimalt med slitage på hårstråna. Borsta håret när det är torrt och ta avlägsna dina hårstrån från borsten efter varje användning. På så sätt håller du borsten fräsch längre.

2. Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborste

Svinborsten Small Grooing Brush från Kent Brushes är särskilt framtagen för att användas till skägget men fungerar även bra att användas som hårborste till kort hår. Handtaget är något kortare och borsten är mycket smalare, detta för att möjliggöra större precision vid användning till skägget. Borsten består av mörka svinborst som är fastsatta direkt på handtaget av trä.

Handtaget är även försett med dekorativa detaljer som har en funktion för att ge bättre grepp. Borste skägget eller håret med denna borste för att minimera hårskador. Svinborsten är skonsam att använda och reder ut trassel i det korta håret eller skägget.

3. Antonio Axu Axubrush

Denna svinborste från Antonio Axu består till 100% av svinborst vilket är ett naturligt material som är skonsamt mot ditt hår samtidigt som det är miljövänligt. Borsten är rund till utformningen och har svinborst runtom i 360°. Även handtaget är runt och det har en utformning som gör att fingrarna ligger bekvämt och ger ett bra och stabilt grepp.

Handtaget är tillverkat i kork vilket är mjukt och behagligt att hålla i samtidigt som även det är ett miljövänligt material. Borsten finns i tre olika storlekar där storlek L rekommenderas till hår som är tjockt och grovt. Med hjälp av denna utredande borste blir håret slätt, glansigt och fritt från friss.

4. Iris hantverk Hårborste

Från Iris Hantverk kommer denna miljömärkta svinborste i en smidig och rektangulär form. Borsten är tillverkad i hållbar bok och har ett skaft som är ergonomiskt utformat för att ligga bra i handen under användning. Stråna består till 100% av naturlig svinborst vilket är skonsamt och hållbart mot håret. Borstens strån fördelar hårets egna oljor från botten hela vägen ut till topparna.

Detta får håret att se välmående och friskt ut samtidigt som håret håller sig mjukt och flexibelt. Borstens utformning med en längd på 22 cm och en bredd på 3,7 cm gör att den är lämplig att använda till kort eller medellångt hår samt till längre skägg. Vikten på borsten uppgår till 59 gram.

5. Evo Bradford Pin Bristle Brush

Bradford Pin Bristle är en skonsam svinborste från märket Evo. Borsten har en förmåga att dämpa frissighet vilket ger intrycket av ett mer välmående och välvårdat hår. Samtidigt stimuleras hårbotten och dess olja fördelas jämnt över hela håret för att ge håret en ökad glans som även det bidrar till intrycket av ett välmående hår.

Stråna av svinborst är skonsamma mot ditt hår och förebygger att skador uppstår i samband med hårborstningen. Bradford Pin Bristle kan med fördel användas för dagligt bruk och dess utformning fungerar på alla hårtyper oavsett om det är långt, kort, tjockt eller tunt. Använd för att reda ut håret eller för att styla och frisera det.

6. BaByliss 791966 Paddelborste

BaByliss egen svinborste är tillverkad av trä och äkta svinborst. Borstens handtag har en oval formning, liksom borsthuvudet. Därtill finns en dekorativ skåra som löper över handtaget i en fin båge och vidare upp över borsthuvudet. Svinborsten reder skonsamt ut tovigt och trassligt hår för att förebygga skador på hårstrået. Borstens strån av svinborst gör håret mjukt och glansigt.

Denna modell av hårborste lämpar sig till alla hårtyper, oavsett längd eller tjocklek. Den fungerar även bra på naturligt vågigt och lockigt hår. Rengör borsten efter varje användning genom att avlägsna de hårstrån som har fastnat på borsten. Vid behov kan borsten även rengöras med ett milt schampo.

7. Acca Kappa Mini Paddle Brush

Detta är en stor svinborste som erbjuder en bred borstyta bestående av 100% svinborst. Stråna sitter fast på en flexibel kudde i ljusnyans som är tillverkad av naturgummi. Denna kudde gör borstningen ännu skonsammare och behagligare då den sviktar under användning. Borstens handtag och stomme utgörs av fin mahogny som ger borsten en lyxig och exklusiv känsla.

Handtaget är något vågformat för att ligga bra i handen under användning. Den mjuka svinborsten är skonsam mot håret och minimerar uppkomsten av hårskador. Håret blir naturligt mjukt och glansigt efter borstning med Mini Paddle Brush av Acca Kappa. Håll borsten fräsch och i fint skick längre genom att efter varje användning avlägsna de hårstrån som har fastnat på borsten. På så sätt kan inte bakterier och smuts få fäste i svinborsten.

Vad är en svinborste?

En svinborste är en form av en hårborste som används för att reda ut trassligt hår. Istället för att ha strån som helt består av plast eller nylon så har svinborsten strån av naturligt svinborst. En del svinborstar har 100% naturlig svinborst som utredande strån medan andra modeller har blandat upp med strån av nylon för att få en varierande struktur på borsten.

Svinborsten är skonsam mot håret och utsätter det minimalt med slitage. En svinborste har även ett handtag av naturligt material där bok är överrepresenterat men det finns även andra träslag eller kork. Plast är ett material som är sällsynt på en svinborste varför den är ett miljövänligt alternativ.

Varför ska jag köpa en svinborste?

Att välja en svinborste framför en vanlig traditionell hårborste är ett bra val för både dig och miljön. Svinborstens mjuka strån tar hand om dina hårstrån på ett skonsamt sätt när den reder ut tovor och trassel i såväl kort som långt hår. De mjuka stråna som helt eller delvis består av svinborst minimerar det slitage som vanligtvis uppstår vid hårborstning.

Samtidigt transporterar de naturliga stråna hårets egna olja som produceras i hårbotten. Denna olja fördelas ut i längderna och topparna med hjälp av en svinborste vilket gör att ditt hår får en naturlig glans. Oljan återfuktar även håret så att det förblir mjukt och flexibelt. I och med att en svinborste helt eller delvis består av naturliga material är detta även ett bra val för miljön.

Är hårborste och svinborste samma sak?

En hårborste och en svinborste är inte riktigt samma sak. Däremot är en svinborste en variant av en hårborste och de har samma funktion. Både hårborsten och svinborsten används för att reda ut håret, det som skiljer dem åt är materialet som används, både för piggarna men även borstens handtag.

En svinborste är mer miljövänlig och består till största del av naturliga material, där svinborst utgör den betydande delen av piggarna på borsthuvudet. På en vanlig hårborste består piggarna ofta helt av plast eller nylon och även handtaget består i de flesta fall av plast.