Hårvård

Bästa Hårborsten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en bra och kvalitativ hårborste kan håret få en ökad glans, mindre frissighet och framförallt skyddas från hårskador. Välj en hårborste som är skonsam mot dina hårstrån för att undvika att de går av under hanteringen eller att håret trasslar sig i borsten.

Hårborsten ska verka utredande och ha mjuka piggar. Därtill kan borstens utformning spela in, till exempel handtagets formation och hårborstens borst yta.

9 Bästa Hårborstarna

1. Mason Pearson Hårborste

I fyra olika färger finns Pure Bristle Child hårborste från Mason Pearson. Borstens strån är monterade på en specialutformad gummikudde som har tillverkats för hand, färgen på kudden går i röd oavsett vilken färg du väljer på handtaget. Kudden ger en effektivare borstning samtidigt som den ger massage till hårbotten och en skonsam behandling av varje enskilt hårstrå.

Mason Pearson gjort ursprungligen exklusiva borstar i trä och deras unika design har sedan tagits efter när man har designat dessa hårborstar som numera tillverkas i plast. Denna modell är dessutom något mindre till storleken för att smidigt användas till små barns huvud. Stråna är en kombination av nylon och naturborst vilket är både miljövänligt och skonsamt.

2. Balmain Couture All Purpose Spa Brush

Med en noga uträknad blandning av starka nylonpiggar och mjuka svinborst har man fått till en borste som är utredande och skonsam på samma gång. De naturliga svinborsten fördelar även hårets olja effektivt vilket gör att håret får en ökad glans och en naturlig återfuktning. Denna kombination reder effektivt ut håret, oavsett om det är löshår eller naturligt.

Borsten tar sig även igenom hår som har produkter som pomada och vax i sig utan problem. Borstytan är stor och rundad och handtaget är nätt för att ligga bra i handen. Hela borsten går i färgen svart, både handtag, borstkudde och strån. I handtagets ände finns Balmains logga tryckt.

3. Ghd Paddle Brush

Det gummerade handtaget ger ett stabilt och härligt grepp under användning. Borsthuvudet som är extra brett och stort lämpar sig särskilt bra för utredning av det långa och tjocka håret. Borsten är tillverkad i plast, liksom dess piggar. Piggarna är försedda med en knopp i änden som gör borstningen skonsammare samtidigt som hårbotten masseras och stimuleras.

Kudden i borsthuvudet gör borstningen ännu mjukare och flexiblare för att undvika att skador uppstår på hårstråna. Borsten är framtagen av märket Ghd och kan med fördel användas för dagligt bruk utan att verka för slitsamt på håret. Kan användas både med och utan stylingprodukter så som hårvax, pomada och hårspray. Hårborsten går i färgen svart.

4. Antonio Axu Axubrush Oval

Antonio Axu har designat en hårborste som är särskilt anpassad för tunna och fina hårstrån. Borstens strån består av långa nylonstrån som kommer ned hela vägen till hårbotten. AxuBrush Oval passar utmärkt att använda i samband med hårföning för att tillföra volym till det annars tunna håret.

Borsthuvudet är designat i hållbart trä och handtaget är i mjuk kork som har en formation för att fingrarna ska få ett bra och stabilt grepp. Applicera pomada intill hårrötterna och föna därefter håret torrt samtidigt som borsten dras genom håret för att få ökad volym som håller hela dagen. Borsten är både utredande och förebygger friss.

5. Lernberger Stafsing Dressingbrush

Med en stor och oval borstyta gör Dressingbrush Large hårborstningen snabb och effektiv. Stråna är en perfekt kombination av naturlig svinborst och nylonpiggar som är något längre. Denna kombination reder effektivt ut håret på ett skonsamt och vårdande sätt. Borstens handtag är polerat för hand och har en ergonomisk utformning.

Kombinationen av de olika stråna i borsthuvudet möjliggör en skonsam borstning även i blött hår. När borsten inte används kan den med fördel förvaras i den medföljande förvaringspåsen. Avlägsna först de hårstrån som har fastnat efter användning, detta gör att borsten håller sig fräsch längre.

6. Björn Axén Gentle Detangling Brush

Hårborsten Gentle Detangling Brush från Björn Axén är oval till formen och har även ett ovalt utformat handtag som ligger bekvämt i handen. Borsten är tillverkad av bok för att vara ett mer miljövänligt alternativ. Därtill är borstens strån en blandning av svinborst, som även det är ett naturligt och miljövänligt material, och piggar av nylon.

De långa nylonpiggarna har en särskilt utredande effekt för det toviga håret, oavsett om det är tjockt, tunt, långt eller kort. Alla strån är placerade på den flexibla kudden som gör borstningen ännu mjukare och behagligare. Svinborsten ger ditt hår en ökad glans och får det att se välmående och friskt ut.

7. HH Simonsen Hårborste

Denna borste har en utmärkt kombination av flexibla piggar tillverkade av nylon och strån som är tillverkade av 100% vildsvinshår. Stråna av vildsvinshår hjälper till att transportera och fördela den olja som naturligt produceras i hårbotten.

Oljan fördelas ut i längderna och i topparna och agerar en naturlig återfuktare till håret samtidigt som det förser håret med en välmående glans. De piggar som är tillverkade nylon har särskilt utformade toppar för att stimulera och massera hårbotten. På så sätt väcks blodcirkulationen vilket i sin tur främjar hårets tillväxt.

Hårborsten har ett gummerat handtag för att ge ett bättre grepp under användning. Borstens sammansättning av olika strån gör det möjligt att borsta och reda ut håret på ett skonsamt sätt oavsett om det är blött eller torrt. Applicera pomada eller hårgele och bakåtkamma håret med hårborsten från HH Simonsen.

8. Tangle Teezer The Large Wet Detangler

Oavsett om du vill borsta ditt hår när det är blött eller torrt så reder The Large Wet Detangler ut trasslet. Borsten har tagits fram av märket Tangle Teezer och är designad utifrån deras teknologi med en hårborste helt i plast. Piggarna är tunna och flexibla för att inte rycka och slita i håret så att skador kan uppstå på stråna.

Tangle Teezer har tidigare gjort hårborstar utformade utan handtag men denna modell har även ett behagligt handtag som underlättar användningen. Borsta igenom håret före eller efter du har applicerat stylingprodukter som pomada eller hårgele och forma håret i den frisyr som du önskar.

9. Lyko Detangling Brush

Lykos egen utredande borste är särskilt framtagen för att användas i blött hår och hår som är extra tovigt. Utformningen gör att den är skonsam mot håret och minimerar slitage även när tovor utreds eller det blöta håret blir genomborstat. Detta görs med hjälp av piggarna i nylon som är flexibla och tunna.

Borsten har en oval borstyta och ett ovalt format handtag. Nylonpiggarna är fastsatta på en mjuk kudde som flexar under användning. Håll borsten i gott skick genom att avlägsna hår som fastnat i din direkt efter användning. Borsten, piggarna och kudden är alla i färgen svart.

Vad är en hårborste?

En hårborste är ett redskap för att enkelt reda ut håret och göra det fritt från trassel och tovor. Hårborsten består främst av två delar, ett handtag och ett borsthuvud. På borsthuvudet finns en mjuk och flexibel kudde som dämpar borstningen och gör den mer skonsam.

På kudden finns sedan strån av antingen plast, syntet eller naturligt material fastsatt. Det är dessa piggar som verkar utredande och som gör håret lent, glansigt och fri från tovor. Efter att håret är genomborstat är det enkelt att sätta upp det i frisyrer eller styla på annat sätt med hårgel, pomada eller andra stylingprodukter.

Hur kammar jag håret bäst med borsten?

För att kamma håret på ett skonsamt sätt bör man göra det metodiskt och med lugna rörelser. Använd en hårborste som är utformad för utredning av blött hår om du föredrar att borsta det när det är blött, annars borsta när håret är torrt för att minimera slitage. Börja alltid med att borsta nedifrån topparna och jobba dig uppåt i längderna för att slutligen kunna dra hårborsten genom hela håret.

Genom att börja i topparna reder man ut trasslet nedifrån istället för att packa ihop det uppifrån. När hela håret är utrett kan man utan problem applicera pomada, hårvax eller hårspray för att forma håret till önskad frisyr.