Hårvård

Bästa Pomadan 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Få till den perfekta bakåtkammade frisyren med hjälp av pomada. Produkten får ditt hår att glänsa och ger den rätta retrokänslan vid backslick. Pomada har en hög stadga vilket gör att det kan användas vid styling av många frisyer och till många hårtyper.

Stylingen kommer hållas på plats hela dagen samtidigt som pomadans återfuktande egenskaper vårdar håret. Värm upp produkten mellan handflatorna innan den appliceras i torrt eller handdukstorkat hår för att därefter stylas till önskad frisyr.

9 Bästa Pomador

1. Nõberu of Sweden Matte Pomade

Med en härlig konsistens som är enkel att arbeta med går det snabbt att styla håret med Matte Pomade. Ta en lagom stor klick och värm upp den mellan handflatorna innan den rufsas in i håret.

Produkten har en mild men tydlig doft av vanilj. Glansgraden är matt och stadgan är medium, tillräckligt för att hålla frisyren på plats en hel dag. Nõberu of Sweden har även pomade i flera glansgrader.

2. American Crew Heavy Hold Pomade

När du vill tillföra både stadga och glans till ditt hår är det här produkten du bör använda. American Crew har tagit fram en pomada som har en extra stark stadga och där glansgraden är på högsta nivå, tvärtom mot vad vanligt hårvax har.

Heavy Hold Pomade är vattenbaserad vilket gör att den även är enkel att tvätta ur i duschen. I och med att den är vattenbaserad fungerar den bäst att applicera i torrt hår. Den extrema stadgan gör det möjligt att forma även de frisyrer som är lite mer krävande.

3. Beard Monkey Hair Wax Pomade

Hair Wax Pomade från Beard Monkey är framtagen för att fungera i såväl kort som långt hår. Den har maximal glans och en mediumhård stadga. Produkten löses enkelt i vatten och kan smidigt tvättas ur i duschen. Vid applicering, dosera först lagom mängd i handflatorna och värm upp klicken genom att gnugga handflatorna mot varandra.

Applicera sedan i håret med hjälp av händerna eller en kam. Kan användas i både torrt och handdukstorrt hår. Önskas ytterligare stadga kan man efter applicering fixera frisyren med hårspray.

4. Hanz de Fuko Heavymade

Denna pomada är vattenbaserad vilket gör den lika lätt att tvätta ur som vanligt hårvax. Trots detta har den en stark stadga som håller frisyren på plats hela dagen även när det är fuktigt och blåsigt väder. Produkten kan appliceras i både torrt och fuktigt hår.

Passar alla hårtyper, tjockt och tunt, grova strån och finare strån, långt eller kort. Pomadan har en doft av citrus med en djupare underton av mysk. Doften är unisex och passar så väl kvinnor som män. Formulan är fri från parabener och har en hög glans.

5. Waterclouds The Dude Fever Five Pomade

Denna pomada från Waterclouds har en extra stark stadga och en mycket hög glans. Trots detta så definierar den håret och framhäver dess textur utan att tynga ned eller klumpa ihop hårstråna. Håret blir enkelt att forma och håller frisyren på plats hela dagen.

Applicera produkten i fuktigt eller blött hår för enklare styling. Dess vattenbaserade formula är enkel att tvätta ur. Produkten är helt vegansk och kommer i en burk om 100 ml som har en brun och diskret design.

6. REF Pomade

Från REF kommer denna pomada som är en av flera varianter från samma märke. Produktens formula är mjuk och krämig vilket gör den enkel att arbeta med för att forma håret precis så som man önskar. Formulan har även högsta stadga och den högsta glansgraden vilket gör den perfekt för den klassiska backslick-frisyren.

Pomadan torkar snabbt in i håret och stylingen blir därmed snabbt fixerad. Ingredienserna är 100% veganska och produkten innehåller även ett UV-skydd. Produkten kan appliceras i både torrt och fuktigt hår. Passar till alla hårtyper, kort som långt, tjockt som tunt.

7. Layrite Superhold Pomade

Med en mild doft av vanilj doftar ditt hår gott samtidigt som det kan stylas till valfri frisyr. Superhold Pomade har en maximal stadga för att kunna forma även de mest krävande frisyrerna, det tjocka och tunga håret eller hår som är naturligt lockigt. Produkten har glansgrad medium och löses enkelt upp med hjälp av vatten.

Pomadan tillåter dig att forma om håret flera gånger under dagen. Applicera den i torrt hår för att få en tydligare stadga och något mer dämpad glans. Om den appliceras i fuktigt hår blir stadgan lite svagare men glansen allt mer framträdande.

8. Redken Brews Maneuver Cream Pomade

I en svart lyxig burk som rymmer 100 ml kommer Maneuver Cream Pomade från Redken Brews. Pomadan är vattenbaserad och kan därför enkelt tvättas ur.

Formulan har en medium stadga och låg glansgrad vilket ger ett mjukt intryck och en naturlig finish. Värm upp produkten mellan handflatorna innan den masseras in i det torra eller fuktiga håret. Forma och styla efter eget tycke.

9. Eleven Australia Slick Hold Styling Pomade

Få till den perfekta bakåtkammande looken med hjälp av Slick Hold Styling Pomade från Eleven Australia. Denna pomada har den högsta glansgraden för att få till rätt känsla i backslick samtidigt som stadgan hjälper till att hålla håret på plats hela dagen.

Produkten kan applicera i torrt eller handdukstorrt hår och sedan kammas bakåt eller stylas i annan valfri frisyr. Kan användas på alla hårtyper och hårlängder. Formulan innehåller färgbevarande ingredienser, den är helt fri från parabener och förpackningen som rymmer 85 gram är tillverkad av material som kan återvinnas.

Vad är Pomade?

Pomade tillhör kategorin för hårvax där pomade är den äldsta i produktkategorin. Denna hårstylingsprodukt har funnits med i flera hundra år men dess ingredienser har förändrats en hel del genom åren.

Från början användes äpple, vilket även namnet härstammar ifrån, för att sedan ersättas av animaliska fetter. I modern tid, på 1900-talet, började man istället producera pomade med hjälp av bivax och vaselin.

Pomade har i regel varit ett bättre alternativ än hårvax då dess fetter kapslar in håret för att tillföra fukt och förhindra uttorkning. Den feta konsistensen har även hållit i flera dagar och varit svår att tvätta bort. Numera är de flesta produkterna vattenbaserade.

Hur väljer jag rätt pomada för mitt hår?

Välj en pomada som erbjuder den glansgrad som du eftersträvar. Olika modeller ger olika finish och det kan vara bra att fundera över hur glansigt du vill att håret ska vara vid styling. Tänk även på vilka frisyrer du brukar ha och om du har tjockt eller långt hår.

Beroende på frisyr och hårtyp så kan du behöva en högre stadga som håller håret på plats i önskad styling hela dagen. Har du kortare hår eller tunnare hårstrån behövs inte lika mycket stadga för att produkten ska kunna hålla varje hårstrå kontrollerat.

Hur stylar jag håret med pomade?

Det är enklast att styla håret med pomade när håret är torrt eller fuktigt, undvik att applicera pomade när håret är allt för blött. Ta en lagom stor klick av produkten, ungefär i storlek av en tumnagel. Lägg klicken i handflatan och gnugga sedan handflatorna mot varandra för att värma upp produkten. Därefter appliceras det i håret som stylas efter eget tycke.

Pomade är dock särskilt effektiv för bakåtkammade frisyrer. Bakåtkamningen kan man få genom att antingen dra fingrarna genom håret och arbeta med händerna eller genom att faktiskt använda sig av en kam för att få håret på plats.

Vad är skillnaden på pomada och hårvax?

Skillnaden mellan pomada och hårvax är framförallt vilken finish produkterna ger. Ett hårvax tillför en matt look till håret och erbjuder en rad olika texturer för att passa alla hårtyper. Pomada ger istället en mer glansig look, likt Elvis Presleys ikoniska hår.

Det finns även flera gradera av stadga att välja mellan när det kommer till pomada, precis som det gör för vax. Vax har även olika glansgrader att välja mellan om man ändå önskar en högre glans men vill använda sig av klassiskt vax.