Hårvård

Bästa Hårfärgen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att hitta exakt rätt hårfärg är inte det lättaste och att vara nöjd med sin naturliga hårfärg är inte särskilt vanligt. Det är därför väldigt många av oss som använder hårfärg, hårtoning, blondering med mera för att hitta exakt rätt hårfärg som vi känner oss bekväma med.

Det finns mycket att välja mellan både vad gäller färger, tillvägagångssätt, kvalitet mer mera. Det är helt enkelt en stor och spännande värld som man gärna stannar kvar i efter det att man tittat in första gången.

Att man numera har möjligheten att själv välja vad för typ av hår man ska ha gör att vu alla får chansen att antingen göra håret mörkare eller ljusare. Att det dessutom finns så många olika färger utöver de “naturliga”, så som pasteller med mera, gör att man kan få till i princip vilken färg man vill.

En annan sak som är väldigt positivt är att det är väldigt bra kvalitet på hårfärg idag. Detta gäller både hårfärg som man använder själv hemma och hårfärg som finns p salonger.

1. Garnier Olia Hårfärg 4.0

Garnier Olia Hårfärg 4.0

Denna hårfärg är bra på många sätt och vis, men det är det faktum att den saknar ammoniak och istället verkar med kraften från oljor som gör att den sticker ut i mängden.

De kraftfulla oljorna i hårfärgen gör så att färgen kan tränga djupt ner i hårfibrerna så du får maxad färg och 100 % gråhårstäckning.

Utöver att du får fin färg så är detta en hårfärg som också förbättrar hårkvalitet och ger ökad komfort för din hårbotten. Ditt hår blir inte bara strålande vackert av ny färg, utan du får också ett mjukare hår fyllt av lyster och glans.

2. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

L'Oréal Paris Casting Creme Gloss

Även denna hårfärg är helt fri från ammoniak så du slipper den trista lukten när du använder denna hårfärg. Detta är den perfekta hårfärgen för dig som vill förstärka din hårfärg med reflexer – du får inte bara ny härlig färg, utan du får också ny vacker glans i ditt hår.

Hårfärgen vårdar håret på ett bra sätt, så du behöver inte vara orolig över att håret slits under tiden du färgar det. Det ljusar upp ofärgat hår upp till 2 steg, så du kan få en ny spännande färg snabbt och smidigt med denna hårfärg.

3. Wella Professionals Color Touch

Wella Professionals Color Touch

Med denna hårtoning kan du snabbt och enkelt få en fräsch nyans på ditt hår och det bästa är att det finns många olika färger att välja mellan.

Färgen ger massor av lyster och dessutom är det på det viset att färgen blir mångfacetterad jämfört med obehandlat hår. Håret får massor av liv och vacker harmoni av sköra färgpigment och ljus. Ditt hårs slingor av färg och ljus framhävs och den vårdande formulan är skonsam och fri från ammoniak.

Den innehåller naturliga vaxer och fiberprotein. Detta gör så att håret blir glansigt och utslätat.

4. Schwarzkopf MOOD Hårfärg

Schwarzkopf MOOD Hårfärg

Detta är en permanent hårfärg med det unika komplexet mulitechnology som ger naturlig färg och glans. Du blandar färgerna med en gel och det gör att de är lätta att applicera.

Detta är en hårfärg som även täcker grått hår och resultatet blir jämnt, hållbart och fullt av lyster. Ett riktigt bra val av hårfärg, med andra ord.

Om du exempelvis har blonderat håret och fått oönskade gula toner så är det smart att välja en av de blonda färgerna från denna serie, de är nämligen bra på att ta bort varma toner.

5. Schwarzkopf Poly Color

Schwarzkopf Poly Color

Med denna produkt slipper du ammoniak och det innebär att den bland annat passar känslig hårbotten mycket bra. Den är mycket pH-mild och ligger nära hudens eget pH-värde.

Håret stärks med hjälp av uppbyggande protein och sedan fräschar den upp hårfärgen på ett mycket fint sätt. Den innehåller Pro-Vitamin B5 och den ska appliceras i fuktigt hår.

Att det är en skonsam produkt gör att det är ett bra val även för dig som är lite extra känslig, eller som har ett slitet hår.

6. L’Oréal Paris Féria By Préférence

L'Oréal Paris Féria By Préférence

Detta är en livfull hårfärg som ger väldigt fin glans och som också vårdar och ger näring till ditt hår. Den finns i två läckra nyanser och det är bara att välja den som du tycker passar just dig bäst.

Med denna hårfärg får du 80 % mer glans och skydd. Det är även på det viset att denna produkt reflekterar färgen betydligt mer – en mångfacetterad hårfärg som ger många olika fördelar i ett, med andra ord.

7. Loreal Paris Colorista Silvergrå

Loreal Paris Colorista Silvergrå

Dessa hårfärger är extra roliga och de finns i väldigt många olika färger. vare sig du vill ha en snygg grå färg, eller om du vill ha en fin pastellrosa så kommer denna hårfärg att göra dig nöjd.

Nyanserna i denna kollektion är lite mer äventyrliga, vilket gör att de passar dig som har testat många “vanliga” färger och är ute efter något nytt. Vare sig du vill ha en wash-out, en semi-permanent, eller en permanent hårfärg så finns det en variant för dig i Coloristas utbud.

8. Björn Axén Color Shot Washout

Björn Axén Color Shot Washout

Här har vi ännu en rolig hårfärg med många roliga färger att välja mellan. Den är helt fri från parfym, parabener och silikoner och dessutom är den helt vegansk.

Den innehåller både solrosolja, Vitamin E och Vitamin B5. Du blandar själv ihop den med ett balsam så du kan välja färgens intensitet beroende av hur mycket färg du väljer att blanda i.

Detta är en temporär hårfärg, så den tvättas successivt ur håret när du använder vanligt shampoo.

9. Schwarzkopf Natural & Easy Hårfärg

Schwarzkopf Natural & Easy Hårfärg

Detta är en serie hårfärger med kalla nyanser som är fulla av skiftningar utan att ha de minsta spår av grått.

Det är en unik teknologi bakom med en blandning av tre harmoniserade färgnyanser. Det är det som gör att resultatet av just denna hårfärg blir så härligt naturligt och uttrycksfullt.

Hur du färgar håret hemma – Tips

Att färga håret hemma är väldigt kul om allting går enligt planerna, men det är också väldigt trist om det inte går som man har tänkt sig. Som tur är så finns det massor av bra tips på hur man kan gå tillväga om det blir en miss, så det är ingenting att vara orolig över. 

Det viktigaste att tänka på är att följa anvisningarna till punkt och pricka. Gör du det så är det också på det viset att du kommer att få det bästa resultatet. Det är alltså ingen bra idé at börja freestyla när det kommer till hemmafärgning. 

Kom ihåg att alltid skydda hud och kläder, golv och möbler när du färgar håret. Detta gör du med plasthandskar och plastpåsar. 

Tänk också på att testa en hårslinga först så att du inte förstör hela håret med fel färg. En annan viktig sak att komma ihåg är att du ska ta hand om ditt färgade hår på rätt sätt. Använd produkter anpassade efter färgat hår för bästa resultat. 

Mörkt / Brunt / Svart hår

Vad man ska tänka på för att färga håret till en mörkare nyans är att det kan bli grönt om man inte väljer rätt färg. Allting handlar om vad man har för grundförutsättningar. Det enklaste är att färga ett ofärgat hår och det svåraste är att färga ett poröst och slitet hår. 

Vill du gå från ljushårig till mörkhårig ska du välja en skonsam färg som inte är för “platt”, det är bra om det finns glans och nyansskillnader. 

Blont

Vad man ska tänka på för att färga håret till blond / ljusare nyans är att man ska vara förberedd på att det kan bli gult. Det är därför smart att ha silverschampo eller en askblond toning tillhands. 

Satsa på en blekning, eller blondering av bra kvalitet och kom ihåg att ha i de så lång tid som det står i anvisningarna. 

Grått

Vad man ska tänka på för att färga håret till grått är att det kan krävas att man först ljusar upp håret lite. Detta kräver ofta ett par behandlingar då håret kommer att gå mot gult under blonderingarna. 

Rött

Tänk på att det kan behövas att man lägger i lite extra när man färgar håret rött. Det är nämligen så att just rött hår mattas ner snabbt. 

Om du ska byta hårfärg helt är det klokt att gå till frisören första gången du färgar rött så att du hittar rätt nyans. 

När du färgar om ett rött hår kan det vara smart att tänka på att inte ta i färg i hela håret. Istället kan du ta i hårbotten och sedan kamma ur färgen ner mot längderna i slutet av färgningen. 

Hur vi testat hårfärgerna

I detta test har vi haft med ett stort gäng testpersoner då vi ville ge er ett utförligt test. Vi som har varit med och testat är 25 personer och resultatet av våra åsikter om varje färg ser du i detta test. 

Vi har testat alla hårfärger på minst två personer med olika typer av hårfärg, hårkvalitet med mera. Allt för att ni ska få ett så utförligt test som möjligt.