Hårvård

Bästa Hårtoningen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att tona håret hemma på egen hand är det vissa som alltid gör. Vissa andra rör aldrig sitt hår på egen hand utan låter alltid en frisör ta hand om det medan en tredje grupp både går till frisören och tonar, eller färgar håret hemma. 

Om du tonar ditt hår och får oönskade varma och gula nyanser så är ett silverschampo räddningen. Det innehåller lila/violetta pigment och dessa pigment tar bort de varma nyanserna på ett kick.  

Hårtoning är det perfekta medlet mot utväxt, så om du inte vill gå till frisören hela tiden med din utväxt så är det klokt att tona håret hemma mellan varven. Skillnaden mellan toning och hårfärg är att en toning inte är permanent. Det är därför utmärkt för dig som bara vill testa en ny hårfärg, till exempel. 

Beroende av vad för hårtoning du väljer så sitter den kvar i håret under en mer eller mindre lång tid. Satsa på bra kvalitet så får du det bästa resultatet.  

1. Revlon Young Color Excel Hårtoning

Revlon Young Color Excel Hårtoning

Detta är en toningsfärg som är utan ammoniak och det är såklart mycket bra. Toningen är mycket mild och innehåller vårdande ingredienser som gör att ditt hår inte bara får en ny färg, utan det får också skydd och näring under tiden du lägger i toningen.

Du kan välja mellan många olika nyanser, vilket gör att det blir lättare att hitta rätt nyans för just ditt hår. Resultatet blir intensiv färg som en permanent hårfärg med alla godsaker och fördelar en toning medför.

2. Wella Color Fresh Hårtoning

Wella Color Fresh

Detta är en toning som ger riktigt fin lyster och som förbättrar den färg du redan har. En riktig uppfräschare, med andra ord. Din naturliga hårfärg, eller den färg du har färgat håret i kan behöva ett lyft med jämna mellanrum och då är detta den perfekta produkten för just ditt hår.

Du använder det som ett tonings schampo. Det är bara att massera upp ett lödder och låta det verka mellan 3-10 minuter.

3. Goldwell Soft Color

Goldwell Soft Color

Detta är en spännande produkt då de är en skumtoning som ger snabba resultat. Den är superenkel att använda och den ger både lyster oc glans utöver att du får en fräsch färg på håret.

Denna toning gör så att du kan bibehålla eller uppdatera hårfärgen mellan dina salongsbesök och det är ju alltid bra med en sådan produkt. Du kan även använda den för att täcka gråa hår.

Det är bara att skaka flaskan och sedan väljer du själv om du vill applicera med händerna, kam eller borste.

4. Antonio Axu Precision Camouflage Root Concealer

Antonio Axu Precision Camouflage Root Concealer

En bra root concealer är mycket värt om man har en utväxt som man inte gillar. Det går snabbt och smidigt och dessutom är det så att färgen blir riktigt fräsch.

Denna produkt har en avancerad formula som gör att färgpigment fäster vid varje hårstrå. Den ger också mycket hög täckning och torkar snabbt. Sedan tvättar du enkelt ur den med schampo bara.

5. Wella Color Touch Hårtoning

Wella Color Touch Hårtoning

Denna toning är både glansförstärkande och mjukgörande. Den funkar på alla hårtyper och kan beskrivas som en intensivtoning.

Den består av fiberproteiner och naturligt vax, den är fri från ammoniak och den finns i många olika färger.

Detta är ett bra val för dig som vill ha en snabb uppfräschning oavsett vad du har för typ av hårfärg.

6. Loréal Professionnel Hair Touch Up

Loréal Professionnel Hair Touch Up

Detta är en touch up produkt som fungerar som en concealer. Den täcker din utväxt snabbt och effektivt och det ser naturligt och fräscht ut.

Den finns i ett flertal olika färger och den torkar snabbt. Det är en förutsättning för att den här typen av produkt ska funka. Den är mycket enkel att spraya på och dessutom är det på det viset att man kan skjuta upp färgning hos frisör. Det kan ju vara bra om det gapar tomt i plånboken.

Vi gillar särskilt att denna produkt inte blir matt och dassig, utan den håller sig fint och ger håret en extra liten energikick.

7. Four Reasons Color Mask Toning Shampoo

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo

Med denna produkt får du ett skonsamt toning schampo som är speciellt framtaget för färgat hår. Det innehåller balanserande pigment som gör att håret hålls strålande och glänsande. Samtidigt som håret ser fräscht och glansigt ut så skyddas det också mot UV-strålar, så det är ett mycket bra val av toningsprodukt.

Det är 100 % veganskt och är helt fritt från sulfater. Bland ingredienserna hittar vi bland annat veteprotein och Vitamin B5, så det är en produkt med bra innehåll utöver att det ger ett fint resultat.

Välj rätt typ produkt innan du köper

Permanent hårfärg

Permanent hårfärg är precis vad den kallas – permanent. Det innebär att den öppnat upp hårstråna och försvinner av den anledningen inte. Man måste helt enkelt låta håret växa ut för att man ska få tillbaka sin naturliga hårfärg.

Om du är lite osäker på om du vill ha din naturliga hårfärg eller inte är alltså detta inte en bra idé, utan detta är för personer som vet att just den naturliga hårfärgen känns trist.

Semipermanent / intensivtoning

Detta alternativ är mer skonsamt mot håret än en permanent hårfärg och den håller längre än en vanlig toning. Ett bra alternativ för dig som inte riktigt kan bestämma dig över om du vill ha toning eller permanent hårfärg.

Semipermanent / intensivtoning håller i upp till 20 tvättar. 

Toning

En toning håller i upp till ett par tvättar (6-8) och är därför perfekt för dig som vill testa en ny hårfärg utan att satsa fullt ut innan du är säker. 

Blekning

En blekning är för dig som vill göra håret ljusare och det fungerar på samma sätt som en permanent hårfärg. 

Hur vi testat hårtoningarna

Vi har testat hårtoningarna som är med i detta test på 10 olika personer. Som vanligt när vi testar hårprodukter så har vi sett till så att de som testar produkterna har olika hårtyp, hårfärg med mera. Allt för att det ska bli ett utförligt och pålitligt test för er.