Hårvård

Bästa Plattborsten 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Plattborste är det nya på marknaden när det kommer till hårvård. Här får man en borste och en plattång i ett och man behöver inte använda flera stylingverktyg när det är dags att göra sig klar. Produkten är revolutionerande på marknaden och underlättar hårstyling såväl till vardags som till fest.

En plattborste är enkel att använda och den både borstar och plattar håret i ett och samma drag. Stoppa i kontakten i väggen, starta plattborsten, applicera värmeskydd i hela håret medan du väntar på att borsten ska komma upp i rätt temperatur.

De flesta modeller har olika temperaturer att välja mellan som du själv kan ställa in. Sedan är det bara att börja borsta håret som vanligt. Avsluta stylingen med hårspray för att hålla frisyren på plats under hela dagen.

1. Remington Keratin Protect Plattborste

Remington har tagit fram en rejäl plattborste vid namn Keratin Protect. Denna borste kan enkelt borsta ut och platta även tjockt och grovt hår, håret blir platt och kontrollerat utan att dess naturliga fall tas bort. Borsten kan ställas in på tre olika temperaturer där 230°C är den högsta.

På så sätt kan du välja en lägre temperatur om du har tunnare strån eller skörare hår. Designen är stilren och elegant och knapparna som styr både temperatur och av/på är lättillgängliga även under användning. Borsthuvudet är i mörkare grå färg och de keramiska borststråna är i en härlig ton av roseguld.

Dessa borststrån har en yta av keratin och vårdande mandelolja vilket ger ett glansigt resultat på håret. Dessutom har borsten en teknologi som motverkar frissighet och främjar hårets förmåga att kapsla in och behålla fukt.

2. DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

I färgerna svart och lila är denna plattborste från Dafni inte bara effektfull utan även snygg. De svarta plastpiggarna har en utredande förmåga för trassligt hår medan de lila piggarna är beklädda mer en keramisk yta som är kopplade till värmeaggregatet för att effektivt kunna platta håret samtidigt som det borstas. Den keramiska ytan är tredimensionell för ett ännu bättre resultat av rakt och slätt hår, något som är unikt på marknaden för plattborstar.

Handtaget är ergonomiskt utformat och är försedd med av/på-knapp. Värmen håller en konstant temperatur på 185°C för optimal styling av håret. Borsten är även försedd med en säkerhetsfunktion där den automatiskt stänger av efter 15 minuter. Den långa sladden möjliggör en nästintill obehindrad hantering av såväl borsten som håret vilket gör den enklare att använda.

3. BaByliss Heated Smoothing Brush HSB101E

Med en design som liknar en vanlig hårborste får du håret både utrett och plattat. Heated Smoothing Brusch HSB101E från BaByliss är svart till färgen med grå keramisk beläggning.

Skaftet på borsten är ergonomiskt utformat för att man ska få ett bra grepp under borstningen. Det keramiska uppvärmningssystemet som är integrerat i borsten ser till att ditt hår blir plattat snabbt och smidigt. Borsten har även en jonfunktion som gör att frissigt hår kontrolleras, håret blir mjukt att hantera och blankt till ytan.

De utredande piggarna på borsten är 34 stycken till antalet och är tillverkade av hårdplast. Dessa piggar reder ut trassligt hår på ett skonsamt sätt, även om det är långt eller tjockt. Förutom plastpiggarna finns det ytterligare 50 stycken piggar som är tillverkade i silikon. Dessa har som uppgift att ta håret närmare uppvärmningssystemet och säkerställa plattning.

Sedan finns det 42 stycken piggar som utgör det keramiska uppvärmningssystemet och fördelar jämnt över håret.Det totala borstytan uppgår till 60 cm2 och det finns tre temperaturer att välja mellan där 200°C är den högsta.

4. OBH Nordica Björn Axén Plattborste 3115 Magic Straight

Med en extra lång sladd om 2,8 meter blir du mindre begränsad till uttag och får en större rörelse frihet under användning. Ett samarbete mellan OBH Nordica och Björn Axén har resulterat i plattborsten 3115 Magic Straight.

I samarbetet har man slagit ihop OBH Nordicas erfarenheter och kunskaper om elektronik och stylingverktyg samtidigt som stylister från Björn Axén har varit med och tagit fram en produkt och en design som är konkurrenskraftig på marknaden. Borsten har ett värmeläge på 200°C som effektivt plattar håret samtidigt som det borstas.

Piggarna har en keramisk beläggning för en skonsammare hantering av håret. Därtill finns även en joniseringsfunktion som förebygger friss. Efter behandling är håret glansigt, lent och mjukt samtidigt som tovor och trassel har retts ut.
Plattborsten sätts på och stängs av via ett enkelt reglage på borstens skaft.

5. BaByliss Miniplattborste el H130E

I ett smidigt reseformat kommer plattborsten el H130E från BaByliss. Denna miniplattborste är perfekt att ha med sig på resan eller övernattningen då den tar mindre plats i väskan. Borsten är försedd med keramiska värmeelement som kan värmas upp till 180°C.

De keramiska piggarna värms upp hela vägen runt för att ge ett ännu bättre och slätare resultat av ditt hår. Borsten har en design som går i turkosa toner med svarta och turkosa platspiggar för utredande av tovigt hår och de silverfärgade piggarna har en keramisk beläggning. På skaftet sitter reglaget som stänger av och sätter på värmen i borsten.

Borstens utseende och funktion kan varieras då borsthuvudet är utbytbart. Det ingår tre olika varianter som man kan byta mellan. Med borstens unika satin touch-funktion blir håret både platt och får en ökad glans. Håret kommer både se och kännas friskt och välmående med kontrollerad frissighet.

Vad är en plattborste?

En plattborste är ett värmestylingverktyg för håret. Det är en hårborste och en plattång i ett. Designen påminner i regel om en vanlig hårborste med skaft och borstyta. Det som skiljer åt är att borsten är försedd med sladd och ett uppvärmningssystem.

Bland de utredande piggarna i borsthuvudet finns även piggar som är keramiskt beklädda och som gör håret platt samtidigt som det blir utrett. På så sätt sparar man tid genom att bara behöva använda ett stylingverktyg istället för att först använda en separat hårborste och därefter använda en plattång.

Varför ska jag använda plattborste?

Använd en plattborste för enklare och snabbare styling till vardags och fest. Med denna typ av kombinerad hårborste och plattång behöver man bara ett enda redskap för att få ett rakt och slätt hår som är fritt från tovor och trassel.

Borsten har den utredande förmågan precis som en vanlig hårborste och är även försedd med en värmefunktion. Värmefunktioner plattar håret samtidigt som det borstas. Detta sparar tid och gör stylingen lekande lätt.

Många plattborstar har dessutom en förmåga att kontrollera frissighet och öka hårets glansighet. Detta gör att håret ser än mer välmående och friskt ut. Plattborsten är även ypperlig att använda för de som har ett naturligt lockigt hår då den är skonsam mot håret i både plattning och borstning.