Hårvård

Bästa Värmeskyddet 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ett bra värmeskydd är guld värt för alla som använder sig av värmeverktyg i sin styling. Att skydda håret är viktigt då det innebär att håret inte kommer att slitas på samma sätt. Håret slits när man håller på med det för mycket och det gäller i synnerhet värmestyling.

Även om du är noga med att ta hand om ditt hår på ett bra sätt vad gäller exempelvis hårinpackning, bra schampo och balsam med mera så behöver du alltid ha ett bra värmeskydd. 

Ett värmeskydd lägger sig runt hårstråna och skyddar på så sätt från den skadliga värmen från locktång, plattång eller vad det nu kan vara för typ av stylingverktyg du använder dig av. 

Du ska applicera ditt värmeskydd i hela håret, från rot till topp, och tänk också på att håret ska vara helt torrt innan du börjar styla det med värmeverktyg.

Då värmeskydd ofta har fler egenskaper än att bara skydda mot den värme som håret utsätts för under styling så är det ett bra köp. Ditt hår kommer att tacka dig fler gånger om när du använder dig av värmeskydd, så mycket är säkert.

1. maria nila Style & Finish Cream

maria nila Style & Finish Cream

Detta är en vegansk värmespray som vårdar och återuppbygger skadat hår. Den förebygger kluvna hårtoppar och tillför glans medan den även tar bort friss och skyddar mot UV-strålning och fria radikaler. 

Utöver att detta är en produkt som är vegansk och värmeskyddande så är det också på det viset att den är paraben- och sulfatfri. Dessutom är produkten förpackad i en förpackning som är 100 % CO2-kompenserad. Det är med andra ord ett mycket klokt val och ett mycket bra köp. 

Det är inga konstigheter när det kommer till hur du ska använda dig av denna spray – det är bara att spraya på ett tunt lager på håret innan du använder dig av en fön, locktång eller något annat värmeverktyg.

2. ghd Style Värmeskydd Spray

ghd Style Värmeskydd Spray

Denna produkt är inte bara värmeskyddande, utan det är också en produkt som är både mjukgörande och volymgivande. Som vi nämnde ovan är det ofta så att värmeskydd också har andra egenskaper och det är denna produkt ett bra exempel på.

Den passar för dig som har normalt hår och resultatet kommer att bli perfekt varje gång. Du kan använda denna värmeskyddande spray varje gång du ska värmestyla ditt hår. Den är mild mot håret och den gör sitt jobb mycket bra – ditt hår kommer slitas mindre och varje hårstrå kommer att vara skyddat.

3. Uniq One Hair Treatment

Uniq One Hair Treatment

Detta är en riktig höjdare då den har hela tio egenskaper som är fördelaktiga för just ditt hår. Utöver att den skyddar mot värmestyling är det också en produkt som gör håret silkeslent, fylligt, medgörligt, glansigt och utan friss. 

Det är också en produkt som är färgbevarande och som förebygger kluvna hårtoppar. Dessutom är det så att den återuppbygger skadat hår samtidigt som den gör att håret blir lättare att styla. Frisyren blir hållbar när du använder dig av denna produkt och du  kan använda den varje dag, om du vill. 

Ditt hår ser friskt och starkt ut och du känner att kvaliteten på ditt hår förbättras direkt när du använder denna leave-in-spray. 

Spraya i hela håret efter tvätt och före värmestyling. Det blir inte enklare att ta hand om sitt hår. Det bästa är att man slipper ha massor av olika produkter i håret – denna produkt tar hand om allt.

4. Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Med denna värmeskyddande kräm får ditt hår vacker lyster och glans samtidigt som frissighet dämpas. Den ger värmeskydd upp till 230 grader, så även om du har tjockare hår och har hög värme när du värmestylar så är detta ett bra val. 

Använd den efter att du har tvättat ditt hår – du applicerar den helt enkelt  i hela håret innan du använder dig av ett värmeverktyg av ett eller annat slag. På så sätt blir ditt hår skyddat från rot till topp och oavsett vilket stylingverktyg du väljer att använda så kan inte ditt hår skadas.

5. Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase gör en aldrig besviken när det kommer till att erbjuda riktigt bra hårvård. Detta är ett riktigt bra värmeskydd som inte bara skyddar, utan den fungerar värmeaktiverande. Detta innebär att de vårdande ämnena i produkten tränger djupare ner i hårstrået ju mer värme du tillför. 

Den är enkel att använda då du bara behöver applicera den direkt i nytvättat hår som du har torkat en aning med handduk. Värmeskyddet ska masseras in i hela håret, så det är alltså både i längderna och i topparna som du ska applicera in krämen. 

Efter att du har applicerat i produkten i ditt hår ska du använda dig av en bredtandad kam för att reda ut håret.

6. Moroccanoil Perfect Defense

Moroccanoil Perfect Defense

Här har vi ett mycket behagligt värmeskydd som är härligt viktlöst och det gör att håret känns luftigt under tiden man använder värmeskyddet. Det är alltid skönt att slippa den där annars så vanliga nedtyngande känslan som man ofta upplever när det kommer till hårvård. 

Du får inte bara en värmeskyddande produkt med denna spray, utan den är även näringsgivande och återfuktande. Den skyddar håret mot värme upp till 230 grader, vilket är mycket bra då det innebär att alla, oavsett hur hög värme man vill ha under sin styling, kan använda den. 

Applicera den genom att spraya den över hela håret – var inte snål, utan spraya en generös mängd produkt på nytvättat och handdukstorkat hår.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat de olika produkterna som är med i detta test är 10 personer. Vi har varit noga med att se till så att olika hårtyper finns representerade för att på så sätt kunna ge er ett så utförligt test som möjligt. 

Det är väldigt olika hur man upplever en och samma hårvårdsprodukt beroende av vad man har för hårtyp Det gör att det är av stor vikt att kolla hur värmeskydden i testet upplevs av både oss med typiskt skandinaviskt hår, de med tjockt hår, långt hår, lockigt hår, skadat hår med mera. 

Utöver att vi har testat dessa värmeskydd på massor av olika hårtyper så har vi såklart kollat med proffs inom hår. Vi har både pratat med frisörer och med personal på de stora skönhetsbutikerna i landet – allt för att ni ska få ett utförligt och bra test. 

Vi som har varit med och testat värmeskydden har testat både dagar då vi tvättat håret med schampo och balsam och dagar då vi haft hårinpackning. Vi har också testat med och utan andra leave-in-produkter, även om det i många fall inte behövs några extra produkter för att håret ska må bra när man väljer en av ovan produkter. 

Frågor och svar

Vad är värmeskyddet bra för?

Värmeskydd är till för att skydda håret vid användning av plattång, locktång, vågtång, krustång, fön, eller värmeborste – det är en produkt som ska användas alla dagar man ska värmestyla sitt hår. 

Det är, som nämnt, ofta så att ett värmeskydd har många andra bra egenskaper. Ett bra värmeskydd är även bra för exempelvis att återfukta håret, bli av med friss, återuppbygga håret, ge fyllighet och stadga med mera. 

Beroende av vilket värmeskydd du väljer så får de mer eller mindre bra vård för ditt hår. En sak är dock säker och det är att oavsett vilket värmeskydd du väljer så får du alltid bra skydd när du ska använda värmeverktyg. Huruvida du får en mängd annat bra på köpet är upp till dig – det beror på vilket värmeskydd du väljer. 

Hur använder man ett värmeskydd?

Ett värmeskydd används efter att man har tvättat håret. Det spelar ingen roll på vilket sätt man tvättar håret, så vare sig du tvättar med schampo och balsam, endast kör på balsammetoden, eller schampo, balsam och inpackning, så ska man ha ett värmeskydd om man ska ha värmeverktyg efteråt. 

Handdukstorka ditt nytvättade hår och applicera sedan värmeskyddet i hela håret. Du kan exempelvis använda en kan för att få produkten överallt från rot till topp. Vissa föredrar att använda endast fingrarna och dra igenom håret. Det är upp till var och en att avgöra hur man ska applicera ett värmeskydd. 

Ska jag välja spray, creme eller hårolja?

Vilken typ av värmeskydd du väljer är helt upp till dig. Vissa gillar spray medan andra tycker att hårolja eller creme är det bästa. Här handlar det både om vilken typ av “känsla” du gillar att ha i håret och hur mycket tid du orkar lägga på att fixa med ditt hår. 

Om du gillar när det går snabbt så är det klokt att välja en spray då det går på ett kick, men om du inte har något problem med att det tar lite tid att applicera värmeskyddet så kan du välja en creme eller en olja. Nu tar ju inte det mycket av din tid, men lite mer tålamod krävs det än när man använder sig av en spray. 

Om du har fett hår så vill du troligtvis köra på ett så lätt produkt som möjligt medan ett torrare hår kanske tycker om att få en creme eller en olja i sig. Kom ihåg att en hårolja inte alls känns som olivolja eller liknande, det är betydligt torrare. Du behöver alltså inte bli rädd för att det är en hårolja. 

Hjälper ett värmeskydd håret?

Ja, ett värmeskydd hjälper håret otroligt mycket. Det är en av de saker som du absolut inte ska slarva med, utan var noga med att alltid använda ett värmeskydd. På det viset vet du att du gör allt du kan för att skydda håret mot onödigt slitage. 

Det finns alltid mindre bra produkter och när det kommer till hårvård är det klokt att utgå från att om priset verkar för bra för att vara sant så är det troligtvis exakt så. Chansa inte på billigare produkter för att du vill spara in en slant, utan satsa på hög kvalitet. På det viset är det säker på att du skyddar ditt hår så bra som möjligt.

Sammanfattning

Det räcker helt enkelt inte med att ha ett hår som är i fin balans om du ska styla håret med värmeverktyg, utan det krävs att du lägger till värmeskyddande produkter då det gör att håret inte slits på samma sätt som utan värmeskydd.

Vissa värmeskydd är endast till för att skydda just mot värme medan andra produkter är mer multifunktionella. Det är väldigt olika vilket man tycker bäst om, så det är upp till var och en att avgöra vilken produkt man använder sig av. Vissa blandar olika typer av produkter så att det används exempelvis både hårolja och ett värmeskydd, medan andra föredrar produkter som är mer fokuserade på en enda sak. 

Det finns värmeskydd i många olika former och även här är det en fråga om vad man har för preferenser. Vissa gillar spray, vissa creme och andra olja – det är bara att testa sig fram tills dess att man hittar den produkt som känns allra bäst för ens eget hår. 

En härlig sak med värmeskydd är att de ofta är väldoftande och allmänt härliga att använda – det gör att man gärna använder dem i sitt hår efter tvätt och före styling. Då det finns så många olika värmeverktyg på marknaden idag så behöver man inte välja mellan antingen god doft, eller bra resultat, utan man kan utan svårigheter hitta ett värmeskydd som både är bra för håret och som doftar fräscht. 

Att investera i ett av ovan nämnda värmeskydd är med andra ord något som kommer att göra stor skillnad. Om du har väldigt bra hårkvalitet så betyder inte det att du ska slarva. Det är lika viktigt med bra värmeskydd, oavsett hårkvalitet.