Hårvård

Bästa Värmeborsten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Värmeborstar är ett av de bästa värmeverktygen man kan använda sig av om man vill styla håret snabbt och enkelt. Ibland kallas det för varmluftsborste, vilket kan vara bra att veta så att man inte blir förvirrad, men vi använder ordet värmeborste i denna artikel.

Vad är då en värmeborste? Det är något så smart som en kombination av rundborste/vanlig borste och locktång – det blir med andra ord en riktigt fin feeling på håret som både ser snyggt ut och mår bra.

Med en värmeborste kan du borsta ditt hår precis som vanligt samtidigt som det blir fönat och kan stylas. Allt i ett på  det bästa möjliga sätt. Vi gillar den här typen av produkter, som man kan använda till olika saker och det vet vi att många av er er också gillar – mindre grejer i hemmet är alltid ett plus.

Kom ihåg att alltid använda någon form av värmeskydd när du använder värmeborstar, hårfönar eller andra värmeverktyg. På så sätt sliter du inte på håret och det håller sig fint, glansigt och välmående, även om du värmestylar det ofta.

1. ghd Glide Professional Hot Brush

ghd Glide Professional Hot Brush

Detta är en värmeborste som är bra på att tämja torrt hår. Det är väldigt bra då det är på det viset att torrt hår och värmeverktyg inte alltid är en bra kombination. Den stänger av sig själv efter 60 minuter, så den är inte bara snäll mot håret, den är också väldigt säker att använda.

Borsten håller en perfekt temperatur på 185 grader och det gör att ditt hår kommer att må bra, trots att du värmestylar ditt hår med denna produkt. Det är den keramiska teknologi med joner som ser till att ta väl hand om håret samtidigt som den tämjer håret och tar bort frizz.

Borsten har både långa och korta borst och det gör att man kan styla stora sektioner samtidigt som det ger mjuk och naturlig rörselse.

2. Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Detta är en rundad värmeborste och den gör det enkelt att få fram fina lockar i håret utan att det blir svårt ens för dig som är nybörjare. Du får volym och fin fyllighet i håret snabbt och effektivt samtidigt som håret får fin glans.

Den är skonsam mot håret och slätar ut ditt hår utan att det blir tillplattat. Den är ganska stor, så har du ett kortare hår kan det vara bra att välja ett annat alternativ. En sak som vi tycker är viktigt när det kommer till värmeborstar är att det finns kalluftsläge och det har denna produkt.

3. Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush

Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush

Detta är en rundad värmeborste som är väldigt snygg. Den är även mycket skön att använda då den ligger skönt i handen. Det är viktigt att värmeverktyg är behagliga att ha att göra med så att man inte blir irriterade medan man stylar håret.

Den har keramiska plattor med integrerad värme och jonisering blir resultatet superfint – du får både fin glans och fin form på ditt hår. Det bästa är att den ger ett så bra grepp om håret. Det gör att det är lättare att använda den och det, i sin tur, gör att man blir lite mer djärv, även om man är nybörjare inom styling med värmeborste.

4. Cera Hotstyler 38mm Värmeborste

Cera Hotstyler 38mm

Med denna värmeborste får du en mycket prisvänlig och fin produkt till bra pris. Den har formen av en klassisk rundborste och då det är många som föredrar just den formen på sin värmeborste är den mycket populär.

Du väljer själv hur du vill styla ditt hår – du kan exempelvis använda den till att få ökad volym, eller fina lockar. Det är helt upp till dig att avgöra vad för typ av styling ditt hår ska få.

Du kan justera temperaturen hur du vill, den stängs av efter 60 minuter och den är gjord av keramik och turmalin. Dessutom har den en sladd på 3 meter och de ger vi alltid extra plusbetyg för.

5. Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Här har vi en riktigt bra värmeborste till otroligt bra pris. Det är en fyra-i-ett-styling-kit då du kan få både volym, spänstiga lockar, rufsiga vågor och fin mjukhet. Dessutom blir håret fint glansigt när du använder denna värmeborste. Inte illa, eller hur?

Den har en 1000W motor och dessutom är den väldigt snygg. Det är ju inte det viktigaste när man väljer ut en värmeborste, men visst hjälper det när både design och funktion faller en i smaken, ingen tvekan om den saken.

6. OBH Nordica Björn Axén Professional Airstyler 700

OBH Nordica Björn Axén Professional Airstyler 700

Här har vi en proffsig och multifunktionell värmeborste som har tre stycken utbytbara tillbehör – man får med två rundborstar och en hårborste. Du kan välja mellan en rundborste på 22 mm eller en på 38 mm. Den lilla passar dig som vill ha små lockar medan den stora passar dig som vill ha större lockar.

Borstarna har keramisk beläggning för ökad glans, minskad friktion och skonsam styling. Du kan använda den på både torrt och på fuktigt hår.

Den har både kylfunktion och två olika värmelägen, så den är väldigt bra på många olika sätt.

7. BaByliss Big Hair Hot Air Styler Dual Rotating AS950E

BaByliss Big Hair Hot Air Styler Dual Rotating AS950E

Detta är en roterande varmluftsborste som har keramiskt bortshuvud. Den slätar ut ditt hår samtidigt som den formar håret på det sätt du vill. Den minskar även statisk elektricitet och frizz samtidigt som den ger massor av fin glans till håret.

Den har två stycken utbytbara borsthuvuden i olika storlekar för att du ska kunna välja antingen små eller stora lockar. Det är perfekt då det innebär att man bara behöver denna produkt istället för att ha två olika värmeborstar i olika storlekar.

Hur har vi testat produkterna?

Vi är tio personer som har deltagit i detta test och vi har testat varje värmeborste under en vecka vardera. Vi har provat både att styla avancerade frisyrer och mindre avancerade frisyrer där det främst har varit själva torkningen som varit i fokus.

Efter att vi alla hade testat varje värmeborste under en vecka så träffades vi och gick igenom resultaten.

Frågor och svar

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är något så praktiskt som en hårfön + locktång + rundborste/hårborste i ett. Detta är, som ni kan förstå, ett väldigt praktiskt och bra värmeverktyg som verkligen passar er som inte gillar att ha för mycket prylar hemma.

Om du tycker att det är svårt med styling så är detta ett klokt val då det är så lätt att få till det jämfört med att hålla exempelvis borste + fön samtidigt, eller att komma in i hur en locktång fungerar.

Ska jag köpa en billig eller lyxig värmeborste?

Det beror lite på hur ofta du ska använda den, vad för typ av hår du har och vad du har för budget. Ska du använda värmeborsten typ varje dag så kan det vara smart att investera i en lyxigare variant medan du som inte använder den ofta gott kan klara dig med en budgetvariant.

Vill du satsa lite extra pengar på en lyxigare variant så är det ofta så att de är lite bättre, men det finns också riktiga kap som är prisvänliga.

Varför ska jag använda en värmeborste?

En värmeborste är bra av flera olika anledningar. Antingen kan du använda en värmeborste för att styla håret på ett speciellt sätt, eller så kan du använda en värmeborste för att du vill ha både locktång och vanlig borste, eller rundborste i ett.

Håret Blir även torrt med en värmeborste så de har också funktionen av en hårfön. Det som gör att det är så bra att använda just en värmeborste är just det faktum att man får så många funktioner i en och samma produkt.

Vilken värmeborste är bäst i test enligt oss?

Vi tycker att alla de värmeborstar vi har med i detta test är av hög kvalitet, så väljer du en av dem så är du på den säkra sidan. Det är bara att välja den som du tycker passar din budget.

Om du inte är så van vid att styla ditt hår så är detta ett bra val av värmeverktyg. Du får lite allt-i-ett och det innebär att du slipper krångla med en massa olika verktyg för att fixa frillan. Alla är ju inte intresserade av att lägga massor av tid på sitt hår och då kan en värmeborste komma väl till pass.

Sammanfattning

En värmeborste är det perfekta värmeverktyget för dig som inte gillar att hålla på med alltför avancerade grejer när det kommer till hårstyling. Det är ett verktyg som gör att du slipper ha både locktång och vanlig borste. Istället har du ett och samma verktyg för både och – smidigt, tidssparande och mindre grejer att hålla reda på hemma.

Dessutom funkar ju en värmeborste även som en fön och det gör att man kan fixa håret väldigt snabbt och smidigt.