Hårvård

Bästa Vågtången 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En bra vågtång är mycket värt då det är ett av de stylingverktyg som ger ett snyggt resultat utan att det blir för mycket av det goda. Det finns mängder av olika vågtänger att välja mellan, så det är inte svårt att hitta sin favorit.

Det är alltid kul att kunna fräscha upp håret med lite läckra vågor och det gäller naturligtvis främst de dagar man har en dålig hårdag. Det är skönt att kunna plocka fram en vågtång och få fram både volym och vågor i ett. Ett trist hår blir ett minne blott med en bra vågtång, det handlar bara om att hitta den variant som passar en själv bäst.

Var noggrann med din research innan du köper en vågtång. Det stora utbudet gör det möjligt att träffa exakt rätt, så istället för att testa och bli besviken är det smartare att vara så säker innan man gör ett köp.

1. BaByliss Deep Waver W2447E

BaByliss Deep Waver W2447E

Denna vågtång har fin salongsprestanda och ger en jämn och fin finish. Med stora plattor med turmalin-keramisk beläggning och en topptemperatur på 200°C är detta en vågtång som passar både tunt och tjockt hår. Du kan välja mellan temperaturer mellan 160°C – 200°C. 

Håret stylas snabbt och smidigt även om du är nybörjare, så du behöver inte vara proffs för att få till ett läckert resultat med denna vågtång. En fördel med denna produkt är att den har ett värmetåligt fodral, men vi gillar även att den har värmeisolerade ändar och on/off-knapp med indikator.

2. OBH Nordica Artist Easy Waves

OBH Nordica Artist Easy Waves

För ett blankt och vågigt hår är detta den rätta produkten. Det är en vågtång som skonsamt stylar håret och dessutom värms den upp väldigt snabbt. Den håller sedan en jämn temperatur och har fem olika värmeinställningar.

Du kan välja mellan temperaturerna 100/120/140/160/180°C, vilket innebär att detta är en perfekt vågtång för alla hårtyper. Ett tunt, eller ett kort hår behöver sällan särskilt höga temperaturer medan ett tjockare eller längre hår ofta behöver lite varmare för att det ska bli en önskad effekt.

Detta är en prisvärd produkt och dessutom gillar vi designen. Vågtången har keramisk beläggning och det tar cirka två minuter att värma upp den.

3. Cera WaveStyler Mini Vågtång

Cera WaveStyler Mini

Denna vågtång gör det möjligt för dig att skapa läckra vågor i ditt hår, oavsett vad för typ av hår du har. Även om du har kort eller mellanlångt hår så kommer denna vågtång att göra underverk.

Den har en keramisk yta för skonsam styling och temperaturen ligger på 200°C. Du kan inte ändra temperaturen på egen hand, utan den är alltid på 200°C. Toppen är värmeskyddad och den har en praktisk vridbar sladd på 2 meter.

Detta är den ultimata vågtången för dig som vill kunna ta med dig den på resor. Den är nämligen praktiskt designad då den är i liten storlek.

4. Lyko Deep Waver Vågtång

Lyko Deep Waver

Med den här vågtången får du underbart mjuka och svallande vågor/lockar och det är dessutom väldigt enkelt att använda den. Detta är positivt då man slipper vara ett proffs för att få fina resultat.

Du kan välja hur smala eller hur breda vågorna ska vara med hjälp av en cylinder som du kan vända på. Tången är keramisk och tourmaline belagd. Detta gör att håret blir format snabbt och att värmen fördelas jämnare. Dessutom blir det ett extra hållbart resultat.

Vi är särskilt förtjusta i att den kan ställas in på temperaturer från 80°C upp till 230°C. Detta ger extra möjligheter att hitta exakt rätt temperatur för din hårkvalitet, hårlängd och hur tjockt eller tunt hår du har.

5. GA.MA Fairy Waves Hair Iron

GA.MA Fairy Waves Hair Iron

Med vida plattor och särskild teknik för friss-fritt hår blir resultatet med denna vågtång snyggt och fräscht snabbt. Håret blir perfekt skulpterat från rot till topp och man kan vända sladden 360°.

Den når rätt temperatur snabbt och de höga temperaturerna samt den låga strömförbrukningen med energisparsystem är ett stort plus. Resultatet blir en dynamisk och vågig stil.

6. Obh Nordica Creative Wave Maker

Obh Nordica Creative Wave Maker

Här kommer en vågtång som tillåter dig att vara kreativ med hur du vill ha dina vågor. Du kan skapa flera olika typer av vågor i håret och resultatet blir perfekt, oavsett vad för typ av stil du väljer.

Du kan få både normala och djupa vågor med den och då det är Obh Nordica som ligger bakom är det en produkt av mycket bra kvalitet. Den har lång livslängd och även om du ändrar stil så kan du göra de vågor du känner för.

7. HH Simonsen ROD Vs5 Deep Waver

HH Simonsen ROD Vs5 deep waver

Med denna vågtång är det inte svårt att få till fina vågor, utan det är snabbt och enkelt fixat. Det blir väldigt fint resultat och även om du inte vill ha mycket vågor så kan du ändå få ett fint dynamiskt resultat med fin rörelse i håret – det blir lite samma resultat som med självfall.

Den är snyggt designad, du kan själv ställa in temperaturen på mellan 150-210°C och dessutom går det snabbt att värma upp den (10-15 sekunder). Att den har en sladd på 3 meter gör att det blir både enklare och roligare att använda den.

8. BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron

BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron

Att Babyliss imponerar vad gäller värmeverktyg är ingen nyhet och med denna vågtång/krustång visar de än en gång vart skåpet ska stå. Den har 15 mm keramiska plattor, ultrasnabb uppvärmning och en automatisk temperaturreglering på 200°C.

Med indikatorljus, en bra på/av-knapp samt en 1,8 meter lång sladd är detta ett mycket bra val för dig som vill ha en bra vågtång till rimligt pris.

Att tänka på inför köp av vågtång

En vågtång är ett värmeverktyg och det innebär att du måste komma ihåg att använda dig av värmeskydd innan du sätter igång. Det finns massor av bra varianter på marknaden idag, så det är bara att välja det som passar just dig bäst. 

Tänk också på att ju tjockare hår du har, desto mer värme behövs det för att du ska få ett resultat. Ett tunt hår ska däremot hålla sig till så låga temperaturer som möjligt då det inte krävs hög värme för att fixa ett tunt hår. 

Tänk också på att det finns vågtänger i olika prisklasser, så köp en som passar just dig och din ekonomi. 

Frågor och svar

Vad är en vågtång?

En vågtång är ett stylingverktyg som används för att skapa vågor i håret. Det är alltså inte en locktång, utan resultatet blir mer som att man sovit med flätor eller liknande. Det är det perfekta valet för dig som vill åt en “mjukare” stil. 

Varför ska man använda en vågtång?

För att skapa fin volym och/eller vågor i håret är en vågtång det rätta verktyget. Använd den för att snabbt få en lite “rufsig” strandkänsla, eller styla det mer “ordentligt”, om du vill det. Med en bra vågtång kan du få många olika roliga resultat, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. 

Det är ett perfekt val för dig som inte gillar locktång eller plattång, men som ändå vill ha någon form av värmeverktyg de dagar du känner för en annorlunda finish, eller lite mer volym och/eller vågor. 

Hur fungerar den?

En vågtång är inte svårt att använda. Det är bara att placera håret mellan plattorna och pressa i några sekunder. Du ser när håret blivit vågigt och då är det klart. Sedan är det bara att upprepa detta i hela håret, eller i alla de delar du vill ha vågor tills att du nått önskat resultat. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat dessa vågtänger har alla olika hårtyp och hårstil. Varje person i testet provade varje produkt ett par gånger för att vi skulle kunna se hur de funkade på olika hår. 

Vi testade både att använda vågtängerna till vardagslook och till festlook och vi testade även resultatet både vad gäller utsläppt hår och uppsatt hår. 

Sammanfattning

När du är ute efter att ge lite mer “studs” till ditt hår så är en vågtång perfekt. Vare sig det är en avslappnad “beach-look” du är ute efter, eller om det är en mer uppstyrd frisyr så passar en vågtång bra.

Det finns, som kan se ovan, många olika varianter att välja mellan. Välj en som passar dig vad gäller främst värmeinställning och se sedan till pris.