Hårvård

Bästa Saltvattensprayen 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Saltvattenspray ingår i kategorin för stylingprodukter för hårvård. Sprayen tar fram naturliga lockar i det raka håret och ger en strandkänsla. Stadgan som uppkommer kan även nyttjas vid användning av plattborste för att hålla hårstråna på plats och få resultatet att vara längre.

Kan även användas vid andra typer av värmestyling, alternativt att det appliceras och arbetas in i håret med hjälp av händerna.

1. Lanza Healing Style Beach Spray

Formulan i detta saltvattenspray är baserad på vatten som kommer från djupet i Stilla havet. På så sätt får man en naturlig mängd havssalt som låter håret behålla fukt och färg. Dessutom finns flertalet mineraler som har en stärkande effekt på håret, liksom växter från havet som är rikt på näring.

Applicera i torrt eller handdukstorrt hår med hjälp av händerna. Låt självtorka eller föna torrt.

2. Björn Axén Salt Water Spray Beach Texture & Volume

Använd en plattborste, rundborste, hårfön eller andra värmeverktyg för att styla ditt hår efter applicering av detta saltvattenspray. Håret får en ökad volym och en textur som är tacksam att arbeta med.

Sprayen kan även appliceras i fuktigt hår för att sedan självtorka för att få ett härligt strandrufs. Produkten är helt vegansk.

3. Maria nila Style&Finish Ocean Spray

Förse hårset med stadga med hjälp av saltvattenspray från Maria Nila. Produkten är helt vegansk och innehåller inga animaliska ingredienser. Formulan innehåller ett särskilt komplex som bevarar hårets färg och skyddar det mot fria radikaler och solens starka UV-strålar.

Sprayen har en härlig men mild doft som påminner om hur håret luktar efter en dag vid havet.

4. Sebastian Texture Maker

Ta kontroll över ditt hår genom att tillsätta textur och stadga med hjälp av Texture Maker från Sebastian. Håret upplevs fylligare och får en struktur som är lätt att forma och styla efter eget behag. Formulan innehåller kristaller av havssalt vilket utgör stadgan och den matta finishen.

Produkten appliceras i vått hår och fönas därefter torrt för att aktivera stadga och struktur. Kan även användas på torrt hår där det istället arbetas in med händerna.

5. Elixir Collection Beachy Waves Saltvattenspray

Fixa den perfekta strandlooken med saltvattenspray från Rituals Elixir Collection. Det behövs bara en liten mängd av produkten för att forma beachvågor i håret. Varje hårstrå omsluts även av en stadga som gör att vågorna håller hela dagen och får en ökad volym.

De aktiva ingredienserna i sprayen är främst rosa salt och shikaki. Produkten kan användas på alla hårtyper, antingen torrt eller handdukstorrt.

6. REF Ocean Mist 303

Dröm dig bort till soliga stränder och salta hav med denna Ocean Mist från REF. Denna återger känslan av ett dopp i det blå och gör håret busigt rufsigt på ett naturligt sätt.

Sprayen tar kontroll över alla hårtyper, även det allra tunnaste och finaste stråna, och ger dig en textur som är lätt att arbeta med för vidare styling.

7. MATRIX Total Results Texture Games Sea Salt Spray

Texture Games Salt Spray ger en tydlig textur och stadga till ditt hår. Oavsett om du väljer att låta håret självtorka efter applicering eller om du fönar det torrt kommer definierade vågor att framträda.

Känslan kommer bli som efter ett dopp i saltvatten, en matt finish, något strävt och härligt lockigt. Stadgan håller frisyren på plats hela dagen oavsett om du har långt eller kort hår.

8. Vision Haircare Ruff Saltvattenspray

Återskapa känslan av att ha varit på stranden i en hel dag, få håret att kännas strävt, matt och bli naturligt vågigt som efter ett dopp i saltvatten. Ruff Saltvattenspray förser håret med en hållbar stadga som återskapar just detta.

Även doften påminner om hav, strand och sol. Sprayen förser håret med extra volym, gör det enkelt att styla och ytan förblir kladdfri.

9. Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray

Saltvattensprayen Ocean Spritz Salt Spray ger alla hårtyper en härlig strandkänsla. Produkten innehåller mineralsalt för att ge textur och stadga till varje enskilt hårstrå.

Därtill förses håret med ett skydd som förhindrar uttorkning och står emot UV-strålning som i sin tur kan orsaka hårskador. Sprayen är enkel att applicera och kan användas både i torrt och fuktigt hår.

10. Björn Axén Salt Water Spray

Denna veganska saltvattenspray från Björn Axén lämpar sig till alla hårtyper. Stadgan blir maximal vilket är tacksamt när håret ska stylas eller friseras. Det spelar ingen roll om det ska plattas med hjälp av en plattborste, om det ska lockas eller om det ska självtorkas.

Oavsett frisyr så blir den hållbar och får en rustik känsla över sig. Sprayen har även vårdande egenskaper i form av vitamin B5.

11. Kevin Murphy Hair Resort Beach Texturizer

Med en formula som är helt fri från oljor, sulfater och parabener ger denna produkt håret en härlig strandlook. Hårets förses med en textur som är enkelt att forma och där naturliga vågor och lockar framhävs.

Produkten kommer i en krämform och kramas in i det fuktiga, eller torra, håret. Styla sedan efter eget önskemål, låt lufttorka eller föna det torrt.

12. Moroccanoil Dry Texture Spray

Använd Dry Texture Spray från Moroccanoil för att förbereda håret för styling med plattborste eller lockverktyg. Håret får en tydligare struktur och en ökad volym vilket är lättare att frisera. Ytan förblir matt och produkten lämnar inga kladdiga rester.

Den nätta flaskan på 60 ml är perfekt att bära med sig på språng eller på resan. Produkten kan användas på alla hårtyper.

13. Beard Monkey Saltvatten Spray

Detta är en saltvattenspray med en manligare framtoning. Doften är något djupare för att passa både kvinnor och män. Vid applicering får håret en hållbar stadga som sedan är enkel att styla så som man vill ha det.

Varje hårstrå blir mer kontrollerat och får en mer rustik look. Håret kan jobbas upp i en ökad volym för att få det att se tjockare och fylligare ut.

14. Balmain Hair Couture Salt Spray

Äkta havssalt utgör huvudingrediensen i detta saltvattenspray från Balmain. Saltet gör att håret får en ökad volym och förses med en struktur som är lätt att forma, både med stylingverktyg så som plattborste eller locktänger och med bara händerna.

Ytan blir härligt matt och kladdfri. Produkten passar till alla hårtyper och är enkel att använda.

15. Liance Salty Mist

Ta fram perfekta strandvågor i håret med hjälp av Salty Mist från Liance. Produkten kommer i en flaska om 150 ml och räcker länge då det endast behövs några enstaka sprayningar vid varje användning.

Spraya jämnt över hårets längder och toppar, krama lite lätt med händerna och låt sedan produkten torka in i håret. Kan även sprayas i fuktigt hår och fönas torrt.

Vad är saltvattenspray bra för?

Saltvattenspray är bra för att ge stadga och textur till håret. Med en ökad stadga blir håret lättare att styla samtidigt som resultatet varar längre. Man kan med fördel använda en saltvattenspray vid användning av plattborste eller locktång för att få ett mer hållbart resultat.

Håret får en mer rustik framtoning utan att det torkas ut.

När ska man använda en saltvattenspray?

Använd en saltvattenspray när du önskar få en mer rustik och matt look på ditt hår. Kan även användas för att göra håret lättare att styla i olika frisyrer då håret förses med en stadga som är lätt att forma.

En saltvattenspray kan användas på både kort och långt hår, naturligt lockigt eller rakt samt tjockt eller tunt.