Hårvård

Bästa Arganoljan för Håret 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Arganolja har en mjukgörande och återfuktande effekt på håret som gör det lent och elastiskt. Håret får även en ökad glans och blir lätt att borsta igenom. Saltvattenspray är arganoljans motsatts som istället gör håret strävt och framhäver textur med en mattfinish.

Det går dock utmärkt att kombinera de båda produkterna genom att applicera saltvattenspray efter att arganoljan har sjunkit in i håret. På så sätt får håret både näring som tillförs av oljan och blir enkelt att styla med extra strävhet.

1. Moroccanoil Original Oil Treatment

Vårda och behandla håret med en härlig olja som passar för alla hårtyper. Håroljan från Moroccanoil kan appliceras på både tunna och grövre hårstrån, på torrt hår, på skadat hår och till och med på löshår. Vid regelbunden användning kommer ett långsiktigt resultat att framträda i form av ett starkare hår som är lätt att hantera och lent till ytan.

Oljan absorberas snabbt in i håret för att göra en omedelbar skillnad och lämnar håret fritt från en fet yta. Det medföljer en pump som enkelt monteras på flaskan och möjliggör en smidigare dosering.

2. Maria Nila True Soft Arganolja

Arganoljan från Maria Nila ingår i deras hårvårdsserie True Soft. Hela denna serie verkar för att göra håret mjukt, lent och glansigt. Arganoljan sjunker in i håret nästan omedelbart för att direkt börja förse håret med fukt och näring. Produkten innehåller även ett särskilt komplex som ska skydda håret från färgförlust och mot UV-strålar. Oljan tar även kontroll över frissigt hår.

Maria Nilas produkter är alltid tillverkade i Sverige, veganska och fri från parabener och silikoner. Arganoljan i True Soft-serien har en grön färg som passar ihop med seriens övriga förpackningar.

3. John Masters Organics Argan Oil

En helt naturlig och ekologisk arganolja som passar för alla hårtyper. Produkten vårdar och mjukgör på ett effektivt sätt utan varesig parabener eller silikoner. Förebygg torrt och skadat hår genom att använda oljan regelbundet. Det redan torra håret repareras och återfuktas för att återfå sin elasticitet och mjukhet.

Applicera i hårets toppar och längder innan stylingprodukter som saltvattenspray för att först tillföra näring innan det stylas. Fettsyrorna förebygger och reparerar även kluvna hårtoppar.

4. Proffs Styling Original Argan Olja för håret

Ge det trötta håret en ökad glans med arganolja från Pross. Med en ökad glans ser håret mer välmående och friskt ut. Oljan har en förmåga att reparera skadade hårstrån och kluvna hårtoppar genom att tillföra både näring och fukt på djupet.

Produkten kan appliceras i både torrt och fuktigt hår. Passar till alla hårtyper.

5. Loelle 100% Arganolja Ekologisk

Loelle har tagit fram en hårolja som till 100% består av ekologisk arganolja som har kallpressats, odlats och skördats i Marocko. Oljan har en fantastisk förmåga att binda fukt i håret och behandla varje enskilt hårstrå för att göra det mjukt, lent och lätthanterligt.

Arganolja är rik på bland annat E-vitamin något som är viktigt när det kommer till att reparera hårskador. Applicera oljan i fuktigt eller torrt hår med fokus på toppar och en bit upp i längderna. Produkten kan även användas till huden för att behandla torra partier eller hud som lider av acne eller psoriasis.

6. Sebastian Professional Dark Oil

Denna olja från Sebastian Professional omsluter dina hårstrån och vårdar dem i upp till 48 timmar. Produkten har en gelaktig konsistens vilket är något tjockare än hårolja vanligtvis brukar vara. Gelen lägger sig fint och jämnt fördelat över håret utan att lämna kladdiga rester efter sig.

Håroljan kan med fördel användas innan styling då håret får en tydligare struktur, blir fylligare och mer lätthanterligt. Bland ingredienserna finns även sandel- och cederträ vilket även avger en lätt och behaglig doft. Passar till alla hårtyper, särskilt den torra där den tillför mer glans och återfuktning.

7. Hjärtligt Arganolja 100% Eko

Till både hud och hår kan arganoljan från Hjärtligt användas. Produkten innehåller endast arganolja som dessutom är ekologiskt framställd. Arganolja består naturligt av flertalet antioxidanter och vitamin E. Dessa egenskaper hjälper till att skydda och behandla håret för att få ett strålande resultat. Hårstråna blir mjuka, en ökad elasticitet och en tydlig glans.

Var försiktig vid applicering då det endast behövs enstaka droppar, vid överdosering kan håret upplevas oljigt med en fet yta. Fokusera på att applicera oljan i hårets toppar och nedre längder. Produkten har en doft av nötig karaktär som avtar efter applicering.

8. Björn Axén Argan Oil

Gör ditt hår enkelt att reda ut tillsammans med Argan Oil från Björn Axén. Håret blir mjukt och glansigt vilket gör det enkelt att kamma utan onödigt och påfrestande slitage. Produkten har även reparerande och skyddande egenskaper för att stå emot värmestyling och bevara hårets färg.

Produkten består till största delen av arganolja men har även extra tillsatt macademiaolja och havtornsolja. Dessa oljor hjälper till att vårda och ge näring till håret på djupet. Det behövs endast några enstaka droppar vid användning vilket gör att produkten är dryg och en flaska räcker länge.

9. Booming Bob Argan oil

Genom att tillföra mängder av fettsyror återfuktas håret maximalt. Fettsyror tilsammans med antoxidanter och Vitamin E tar hand om och vårdar håret på djupet. Innehållet har en förmåga att verka lugnande samtidigt som det mjukgör och förser håret med fukt. Därtill har antioxidanter även antiinflammatoriska egenskaper.

Oljan sjunker snabbt in i håret utan att håret känns kladdigt eller oljigt efteråt. Produkten är därför väl lämpad att applicera innan andra stylingprodukter så som saltvattenspray eller hårmousse. Applicera i fuktigt hår med fokus på topparna. Särskilt bra för det torra håret.

10. Hjärtligt Arganolja 100% Eko

Skydda ditt hår och stärk dess ytskikt med hjälp av 100% Arganolja från Hjärtligt. Produkten innehåller stor del antioxidanter och vitamin E vilket ger att starkt skydd mot såväl UV-strålning som värme från sol och värmestyling. Oljan kapslar in fukt i håret som gör att håret känns mjukt och elastiskt. Arganoljan innehåller inga tillsatta doftämnen men har naturligt en något nötig doft.

Produkter från Hjärtligt är producerade i Sverige och har ej genomgått djurtester. Den är även fri från silikoner, parabener och mikroplaster. Kan appliceras direkt i håret eller blandas i till exempel balsam.

Vad är arganolja?

Arganolja utvinns från fröna på arganträdet och är därmed en vegetabilisk olja. Dess färg är gyllengul och oljan är rik på flertalet viktigt ämnen så som antioxidanter, fettsyror och E-vitamin. Oljan har en förmåga att mjukgöra och återfukta och kan användas till både hud och hår.

När det appliceras i håret bör det främst appliceras i längderna och topparna för att mjukgöra och få håret lent och glansigt. Resultatet blir tvärtemot än när man använder saltvattenspray då håret i stället blir strävt och matt. Vid användning på huden blir även den len och mjuk.

Varför ska jag använda arganolja för håret?

Använd arganolja till håret för att tillföra näring och fukt. Antioxidanterna reparerar skadat hår och förebygger att skador uppstår. Fettsyrorna kapslar in fukt för att göra håret elastiskt och mjukt samtidigt som det får en härlig lyster.

Man kan med fördel först applicera arganolja i håret för näring och fukt och därefter applicera saltvattenspray för att enklare kunna styla och forma håret. Oljan kan appliceras dagligen och masseras in i antingen torrt eller fuktigt hår med fokus på toppar och längder.