Hårvård

Bästa Hårmousse 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Hårmousse ger volym och stadga till ditt hår så att det blir enklare att styla och ser fylligare ut. En hårmousse har i regel inte lika vårdande egenskaper som till exempel en arganolja har utan är mer en stylingprodukt.

Moussen masseras in i håret och kan sedan fönas eller stylas till önskad frisyr. Med hjälp av hårmousse kan varje hårstrå kontrolleras för att undvika friss eller flygigt hår.

1. Lernberger Stafsing Volumizing & Thickening Mousse

Volumizing & Thickening Fiber Mousse från Lernberger Stafsing är en vegansk hårvårdsprodukt som tillverkas i Sverige. Moussen ger textur och en ökad volym till alla hårtyper samtidigt som hårets mjukhet och naturliga yta bibehålls. Bland ingredienserna finns veteprotein som har en stärkande och skyddande effekt samt extrakt av solrosfrö som bland annat utgör ett UV-skydd.

Applicera arganolja eller annan hårolja i håret för att få ett mjukt och lent hår som är lättare att styla. Därefter appliceras denna mousse som är fri från parabener.

2. Schwarzkopf Professional Osis+

Förse håret med en rejäl stadga och tillhörande volym utan att ta bort hårets naturliga glans. Moussen har en förmåga att kontrollera frissigt hår och ger dig kontroll över frisyren. Innan applicering ska flaskan skakas ordentligt, dosera sedan en lämplig mängd i handflatan och massera sedan in det i håret.

För en ökad volym, applicera moussen i fuktigt hår och föna torrt med hårfön och en rundborste till hjälp.

3. Sachajuan Hårmousse

Ta kontroll över varenda hårstrå med hjälp av hårmousse från Sachajuan. Moussen passar särkilt bra till hårstrån som är tunna, lena och har en tendens att bli flygiga. Håret förses med en stadga som håller hela dagen, en ökad volym nedifrån rötterna och en naturlig glans.

Vårda håret med en arganolja och styla sedan med Hair Mousse från Sachajuan. Innan applicering ska flaskan skakas rejält och sedan masseras in i fuktigt hår. Därefter kan du styla håret enligt eget tycke.

4. Maria Nila Pure Volume Hårmousse

Maria Nilas hårmousse Pure Volume är anpassad till normalt hår. Dess formula är helt vegansk och fri från både parabener och sulfater. Moussen har både vårdande egenskaper, likt arganolja, och stylingegenskaper som ger håret volym. Håret kommer kännas mjukt men starkt och kommer att se fylligt ut.

Hårmoussen skyddar vid värmestyling och förebygger att håret blir statiskt. Produkten appliceras i fuktigt hår där det masseras in i hårrötterna. Sedan kan du föna, styla och frisera som vanligt.

5. Matrix Total Results Mousse

Matrix hårmousse High Amplify Foam Volumizer förser ditt hår med en iögonfallande volym som varar hela dagen. Samtidigt både ser och känns håret fylligare och stärks genom formulans tillsatta protein.

Kan appliceras i både torrt eller fuktigt hår för att sedan stylas.

6. Moroccanoil Curl Control Mousse

Berikad med Moroccanoil vårdas ditt hår vid användning av denna mousse. Oljan verkar fuktighetsbevarande till hårstrået som i sin tur blir lent, elastiskt och glansigt. Moussen i sig tämjer det flygiga håret genom att förse det med en hållbar stadga som tar fram lockarna och gör så att de håller hela dagen.

Produkten är särskilt anpassad till just lockigt hår, oavsett om det är tjockt eller tunt, har stora lockar eller små lockar. Applicera i fuktigt hår, dra fingrarna genom håret och låt det sedan självtorka. Resultatet blir snygga och naturliga lockar.

7. Wella EIMI Hårmousse

För alla hårtyper ger Wella EIMI Hårmousse en häpnadsväckande volym med en hållbar stadga. För att uppnå maximal volym bör produkten appliceras i fuktigt hår och därefter fönas torrt samtidigt som det borstas med en stor rundborste. Moussens formula har även värmeskyddande egenskaper som kapslar in håret vid föning och förebygger uttorkning.

Skaka flaskan väl innan användning, dosera i handflatorna och masseras sedan in i håret med fokus på hårrötter. Produkten finns i två olika stora flaskor, en smidig reseförpackning som rymmer 75 ml och en större flaska på 300 ml.

8. Goldwell StyleSign Ultra Volume

Forma ditt hår med hjälp av hårmoussen Ultra Volume från Goldwell StyleSign. Moussen tar kontroll även över det svårhanterliga håret, det fina håret och det typiskt skandinaviska håret och förser det med stadga i alla former samt en ökad volym.

Produkten appliceras i fuktigt hår för att sedan stylas och friseras. Moussen bevarar hårets naturliga egenskaper så som mjukhet, yta och glans.

9. Sebastian Professional Twisted Curl Foam

Utan att göra håret onaturligt stelt eller klibbigt tar denna mousse kontroll över varenda hårstrå. Till sin hjälp har den ett särskilt komplex bestående av alger som främjar hårets elasticitet. Produkten kramas in i det fuktiga eller handdukstorkade håret. Därefter kan det lämnas att självtorka och få ett naturligt svall med stora vågor.

Alternativt kan håret fönas torrt för en ökad volym. När moussen appliceras i torrt hår kan det stylas med värmeverktyg för att få en långvarig styling oavsett hårtyp.

10. REF Mousse

Utan att ge håret en klibbig eller flottig yta förser denna mousse håret med en långvarig volym och en ihärdig stadga. Produkten är dryg att applicera och räcker länge. Bland ingredienserna finns Quinoa Protein som agerar stärkande för håret samt att det har en reparerande effekt.

Förutom volym och stadga får håret en naturlig glans som gör att det ser friskt och välmående ut, som om man hade använt arganolja i håret. Formulan innehåller även ett skydd mot UV-strålning och hjälper till att bevara hårfärgen.

11. Redken Stay High High-Hold Gel To Mousse

Denna hårmousse är i en gelform som sedan förvandlas till en mousse vid applicering. Moussen förser håret med en ökad volym ända nedifrån rötterna och gör att håret ser fylligt ut. Därtill får håret en rejäl stadga som ska hålla stylingen på plats hela dagen.

Moussen är särskilt lämplig att användas vid frisyrer som hög hästsvans eller beachvågor. Produkten fungerar även att använda vid utsläppt hår med en ökad volym mot hårbotten. Dosera först produkten i händerna för att sedan massera in moussen från hårrötterna ned till topparna.

12. American Crew Fiber Grooming Foam

Fiber Grooming Foam är en hårmousse som är lätt till konsistensen och är lämpligt för normalt hår i en medellång längd. Hårmoussen fokuserar på volym och en mediumstark stadga. Formulan ger även håret en naturlig glans och en fin yta som är fri från klibba rester efter moussen.

Produkten fungerar även som ett värmeskydd vid styling med värmeverktyg. Applicera moussen i fuktigt eller handdukstorrt hår, massera in i hårbotten och hårrötterna. Styla håret med hjälp av en hårfön eller låt håret självtorka.

Vad är hårmousse?

Hårmousse är en stylingprodukt för håret. Det används efter vårdande produkter så som arganolja men innan fixerande produkter så som hårspray. Moussen har en förmåga att ge stadga till håret så att det blir lättare att frisera samtidigt som volymen lätt kan fönas upp med mousse i hårrötterna.

Vanligtvis appliceras hårmousse i fuktigt hår för att därefter stylas enligt egna önskemål. Kan användas ihop med andra hårvårdsprodukter och efter styling kan man med fördel fixera frisyren med en passande spray.

Hur väljer jag rätt mousse för håret?

Välj en hårmousse som är anpassad efter din hårtyp. Har du tjockt hår måste hårmoussen kunna bli tillräckligt stadigt för att hålla stylingen hela dagen medan om du har tunt och flygigt hår behövs andra egenskaper.

Är ditt hår istället torrt och skadat rekommenderas en hårmousse som förutom att ge stadga även kan förse håret med fukt och näring.