Hårvård

11 Bästa Produkterna för Lockigt Hår 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Lockigt hår är otroligt vackert, men det är också en hårtyp som är mycket känslig och som behöver mycket fukt för att det ska hålla sig starkt och friskt. När det kommer till hårvårdsprodukter är det viktigt att du väljer produkter som är specifikt framtagna för just lockigt hår, och på så vis se till att dina lockar håller sig återfuktade.

Marknaden erbjuder idag mängder med olika produkter som lämpar sig för olika hårtyper. Har du lockigt hår behöver du se till att alla dina hårvårdsprodukter har närigt och fukt i sig. Det gäller schampo och balsam, men det gäller också inpackningar, hårkrämer och mousse eller sprayer.

Här nedan har vi tagit fram några av de absolut bästa alternativen för den som vill se till att lockarna inte bara är glansiga och spänstiga, utan att de även är friska och starka från rot till topp.

1. L’Oréal Professionnel Curl Contour Shampoo

Curl Contour från L’Oréal Professionnel är ett schampo med mycket näring och som är framtaget för lockigt hår. Här har man använt sig av en formula som återfuktar riktigt ordentligt, för att du på detta vis ska få starka och fylliga lockar.

Curl Contour är utrustad med en olja av mikroemulsion, vilket bidrar till att lockarna håller sig mycket bättre under dagen. Du använder produkten precis som ett vanligt schampo. Massera in i vått hår och skölj sedan ur.

2. Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo

Vill du ha ett smidigt och mjukt hår som känns starkt? Då kan Discipline Bain Fluidealiste vara det bästa alternativet för dig. Den här produkten är framtagen för lockigt hår och ser till att lockarna blir definierade, utan att de tyngs ner.

Discipline Bain Fluidealiste har bland annat Pro-Keration i sig och detta i mycket hög koncentration. Något som gör att produkten känns extra unik är den anti-friss och fuktskyddande funktion som Discipline Bain Fluidealiste har.

3. Redken Curvaceous High Foam Schampoo

Har du svårt att få lockarna att se fylliga och glansiga ut? Lockigt hår har en tendens att vara mycket torrare än andra hårtyper, men det finns hjälp att få. Redken Curvaceous High Foam Schampoo är ett schampo som rengör på djupet och som ser till att ditt hår blir fritt från orenheter, utan att det torkas ut ännu mer eller tar skada.

Redken Curvaceous High Foam Schampoo löddrar riktigt ordentligt för enklare fördelning och ger studs och stadga till dina lockar. Från samma serie hittar du även serum och balsam för lockigt hår.

4. Davines Essential Love Curl Shampoo

Är du beredd att betala lite mer för att säkerställa att ditt hår är på topp? Davines Essential Love Curl är ett klassiskt schampo som är framtaget för att ge volym och kontroll till härliga lockar. För att se till att håret får den bästa och högsta koncentration av näring och fukt har man berikat schampot med bland annat järn, koppar, vitamin E och B, samt magnesium och omättade fetter.

Davines Essential Love Curl schampo är också framtaget med miljön i åtanke. Förpackningen är tillverkad av så lite plats som möjligt och hela förpackningen kan återvinnas.

5. Moroccanoil Intense Curl Cream

Moroccanoil har länge varit ett hårvårdsmärke som varit otroligt uppskattat av människor med alla olika hårtyper. Produkterna är högkvalitativa, dryga och ger håret en riktigt boost. Moroccanoil Intense Curl är en typ av styling kräm som du kan använda om du har problem med att dina lockar ständigt blir frissiga eller känns torra.

Krämen appliceras i håret och ska därefter lämnas kvar för att ge en naturlig och mjuk känsla. Intense Curl är berikad med arganolja, vilket hjälper håret att få tillbaka sin lyster, samtidigt som det återfuktar på djupet.

6. Sachajuan Curl Conditioner

Att tampas med lockigt hår är inte alltid det lättaste och även om du älskar dina lockar kräver håret ett en hel del underhåll för att det ska vara friskt och vackert. Curl Conditioner från Sachajuan är ett balsam som du använder dig av efter schampo, eller separat om du t.ex. använder dig av balsammetoden.

För att säkerställa att Curl Conditioner verkligen gör det som den utlovar har man sett till att utrusta den med ett ocean silk complex. Detta complex hjälper dig att få lockar som håller länge och som är fria från tovor och friss. Glans och styrka är Curl Conditioners ledord.

7. Briogeo Curl Charisma Shampoo

Vågigt eller lockigt hår kräver sina produkter och med Briogeo Curl Charisma Shampoo kan du få tillbaka lockarnas glans och stadga. Detta kraftigt återfuktande schampo innehåller bland annat risaminosyror, men också avokadoolja.

Avokadooljan ser till att ditt hår och hårbotten får den fukt som det behöver, medan risaminosyrorna ser till att frissighet håller sig på sin kant. Briogeo Curl Charisma Shampoo har också ett mycket unikt tomatextrakt och är helt fritt från sulfater. Sulfater är mycket duktiga på att rengöra, men de har också en tendens att torka ut håret väldigt mycket.

8. Paul Mitchell Curls Frizz-Fighting Shampoo

Utifrån designen på flaskan att bedöma är det lätt att missta Curls Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo för en hårspray, men som namnet beskriver är det alltså ett vanligt schampo. Så vanligt är det kanske trots allt inte, eftersom det är specifikt framtaget för den med lockar eller mycket krulligt hår.

Skaparen bakom Curls Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo är ingen mindre än Paul Mitchell och här får du ett schampo som ser till att frissighet inte är ett problem längre. Torra och trista lockar kommer snabbt att väckas till liv, samtidigt som du får en fuktboost till max.

9. Matrix Total Results Curl Please Shampoo

Vill du ha ett högkvalitativt schampo som inte kostar alldeles för mycket bör du titta närmare på Total Results Curl Please Shampoo från Matrix. Matrix är ett mycket välkänt och populärt hårvårdsmärke som har levererat hårvårdsprodukter genom många år.

Med Total Results Curl Please får du ett schampo som är enkelt att använda och som rengör, utan att tynga ner eller skada dina lockar genom uttorkning. Håret blir mjukt och smidigt, enkelt att kontrollera och blir glansigt och välmående på bara ett litet kick. Total Results Curl Please innehåller jojobaolja, vilket är känt för sin höga återfuktning.

10. John Frieda Frizz Ease Shampoo

Ytterligare en känd tillverkare av hårvårdsprodukter ska med på listan. Sist i vår bäst i test kommer Frizz Ease Shampoo som är framtaget av John Frieda. Här får du ett schampo som du med fördel kan använda dig av vid varje tvätt och som hjälper dig att reparera ditt hår och dina lockar från djupet.

Har du fått ett mycket torrt och skadat hår är Frizz Ease Shampoo ett riktigt bra alternativ. Produkten är utrustad med amino repair complex och reparerar hela 75 % av ytskadorna, redan efter första tvätten! Produkten lämpar sig bäst för den med lockigt eller vågigt hår.

11. Sebastian Twisted Curl Conditioner

Ett lockigt eller vågigt hår behöver mycket vitaminer och näring för att det ska kännas och se friskt ut. Med Sebastian Twisted Curl Conditioner kan du se till att ditt lockiga hår får bevara sin naturliga vitalitet, samtidigt som du kan öka spänsten i lockarna.

Balsamet använder du efter tvätt med vanligt schampo, vilket ger ett hår som är mycket lättare att reda ut. Sebastian Twisted Curl Conditioner reparerar ditt hår från rot till topp och låser in fukt som behöver bevaras. Dina lockar kommer att hålla mycket bättre under dagen och vara betydligt enklare att styla.

Hur tar man hand om sitt lockiga hår bäst?

Om du har lockigt hår är du säkerligen redan medveten om att det krävs en hel del pyssel för att håret ska må bra. Det bästa sättet att ta hand om sitt hår är att se till att man använder produkter som är specifikt framtagna för hårtypen.

Det är lätt att tro att butikerna bara skapar olika serier för att kunna sälja mer, men sanningen är att produkter för lockigt hår verkligen är utrustade för att förbättra lockarna och hårets kvalitet.

Se till att du väljer produkter som kan ge en ordentlig fuktboost och som är fri från sulfater. Ett bra tips är också att försöka vänja håret vid att tvättas mer sällan, då vatten torkar ut håret ännu mer.