Hårvård

11 Bästa Hårvax 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Använd ett hårvax för att få till den rätta frisyren med ditt korta, halvlånga eller långa hår. Vaxet tillför stadga, textur och ger håret en matt eller halvmatt finish.

Denna typ av stylingprodukt fungerar likt hårgele men ger ett mattare intryck av det slutgiltiga resultatet. Det finns flera typer av hårvax på marknaden att välja mellan där bland annat glansgrad och stadga varierar.

Även produktens konsistens skiljer sig åt liksom den textur som framhävs. Applicera produkten med hjälp av händerna och styla håret efter eget tycke och smak. Hårvax används i torrt eller fuktigt hår för bästa resultat.

1. Lanza Healing Style Urban Molding Paste

Detta hårvax kommer i tubform och har en konsistens som påminner mer om hårgele eller en paste vilket är något mjukare än traditionellt hårvax. Urban Molding Paste ger håret en ökad struktur och volym vilket gör att håret upplevs tjockare.

Produkten innehåller även ett värmeskydd upp till 260°C vilket gör den perfekt att använda ihop med värmeverktyg. Formulan består till största del av naturligt bivax för en ökad elasticitet och PVP som bidrar med volym och textur. Ingrediensen panthenol förstärker håret med fukt och stärker stråna på sikt.

2. Maria Nila Creator Fix Hårvax

Välj mellan en burk i resestorlek om 30 ml eller en större burk på 100 ml när du köper detta hårvax från Maria Nila. Hårvaxet är helt fritt från både parabener och sulfater för att vara skonsamt mot ditt hår.

Produkten kan användas till både kort och långt hår. Vaxet appliceras med hjälp av händerna i torrt hår för att sedan formas och stylas enligt eget önskemål. Resultatet blir en hållbar styling med en matt finish.

3. American Crew Forming Cream

Ge en naturlig finish till ditt stylade hår med Forming Cream från American Crew. Det är ett vax som har en krämig konsistens och som förser håret med volym vilket får håret att se naturligt fylligare ut.

Vaxet har stadga på mediumgrad liksom dess glans, detta gör att resultatet blir mjukt och naturligt. Produkten kan appliceras på alla hårtyper där den används för att forma håret till önskad frisyr. Produkten levereras i en burk om 85 gram.

4. Shu Uemura Art of Hair Uzu Cotton

I en svart burk med en minimalistisk design kommer detta enkla vax från Shu Uemura. Vaxet är inspirerat från Japan varför det även har fått ett japanskt namn i Uzu Cotton. Formulan är särskilt framtagen för att passa hårtyper som naturligt är vågiga eller lockiga.

Produkten tillför en stadga som är flexibel vilket ger en naturlig känsla i håret samtidigt som hårstrånas definition stärks. Vaxet appliceras i torrt eller fuktigt hår och kan blandas med andra produkter så som hårgel för att få fram önskad styling.

5. Dfi Distruct

Ett hårvax som räcker länge med dess dryga formula. Konsistensen är krämig och enkel att arbeta med och lätt att tvätta ur vid dagens slut. Stadgan är på medelnivå vilket ser till att stylingen håller hela dagen. Det behövs endast en liten mängd vid varje styling för att resultatet ska bli bra och hållbart, undvik överdosering.

Fungerar lika bra till kort som långt hår för att ta kontroll över även de små fjunen. Produkten ger en något glansig finish som ger ett naturligt resultat. Kommer i burk om 150 gram.

6. REF Styling Hårvax

Hårvaxet från REF har en krämig konsistens som är lätt att arbeta med och applicera i håret. Vaxet har en stark stadga som håller frisyren på plats hela dagen utan att göra håret stelt och hårt. Produkten har en tillsatt glans som ger en naturlig finish till stylingen.

Rufsa in produkten i håret och styla till önskad form. Som pricken över i:et har produkten en härlig doft som passar såväl män som kvinnor. Vaxet levereras i en stilren burk om 85 ml.

7. Hanz de Fuko Quicksand

Detta hårvax ger en ultra matt finish till håret, raka motsatsen till hårgel. Vaxet är inte bara matt i sig utan den har även en förmåga att absorbera hårets egen olja för att förstärka den matta looken. Produkten är volymgivande och ger textur till håret samtidigt som håret behåller sin luftighet utan att tyngas ned.

Vaxet kan appliceras i håret oavsett om det är blött eller torrt och fungerar på alla hårtyper. Börja med att värma upp en lagom mängd vax i handflatorna innan det arbetas in i håret. Formulan är fri från parabener.

8. Vision Haircare Silver Wax

Slå två flugor i en smäll genom att både styla håret och förändra dess färg. Detta är ett silvervax som direkt vid applicering tillför en grå nyans till håret. Samtidigt förses håret med en stark stadga och en tydlig textur som gör det enkelt att styla och frisera till önskad frisyr.

Passar perfekt om man vill ändra looken tillfälligt för en dag. Färgen tvättas ur i den vanliga hårtvätten med schampo och balsam. Produkten är fri från parabener och tillverkas i Sverige.

9. Maria Nila Minerals Schist Fibre Cream

Hårvaxet Minerals Schist Fibre Cream är ett veganskt hårvax från det svenska märket Maria Nila. Produkten tillverkas i Sverige, formulan är fri från parabener och sulfater samtidigt som den inte har genomgått djurtester. Vaxet lämpar sig till både kort och halvlångt hår där den tillför stadga för en hållbar frisyr.

Glansgraden är helt matt vilket ger ett naturligt resultat. Efter applicering är håret enkelt att styla om under dagen och den är även lätt att tvätta ur. Schist Fibre Cream är en av flera hårvax i serien Minerals. Vaxen har olika konsistenser och olika glansgrader.

10. Schwarzkopf Professional OSiS Flexwax

Få en stark stadga med hjälp av det flexibla hårvaxet OSiS Flexwax. Hårvaxet separerar håret för att ge en naturlig look med en låg glansgrad. Produkten passar till alla hårtyper och appliceras genom att först värma en klick vax i handflatorna och sedan rufsa till håret med händerna.

Trots sin starka stadga så tillåts håret att flera gånger under dagen friseras om för att ge en ny form till frisyren. Konsistensen är lätt att hantera och få jämnt fördelat i håret vilket bidrar till den naturliga känslan och resultatet.

11. Waterclouds The Dude Matt Cream Paste

Ge din frisyr en hållbar stadga med hårvax från Waterclouds. Hårvaxet har en matt glansgrad och dess konsistens ger en ökad textur till håret. Stadgan är i mediumklass och lämpar sig till korta frisyrer. Applicera produkten i hår som är torrt eller handdukstorrt.

Dosera först i handflatan och gnugga handflatorna mot varandra för att värma upp vaxet och göra det enklare att applicera. För händerna med produkten genom håret och styla till önskad frisyr.

Vad är hårvax?

Vax är en stylingprodukt för håret likt hårgel eller pomade. Hårvax är den absolut mest populära bland de tre. Fördelarna med hårvax är att det finns i så många olika utföranden för att passa alla hårtyper. Stylingprodukten kan kategoriseras och delas in utifrån hur dess konsistens är, vilken stadga den har och vad den tillför för glans till hårets finish.

Hårvax och hårgel används främst till korta frisyrer som stylas i olika former. Till skillnad från pomade och hårgel har vax i regel en mattare finish och en hög stadga.

Hur väljer jag rätt hårvax?

Välj rätt hårvax utifrån din hårtyp och din frisyr. Till tjockare hår och hårstrån kan ett stabilare vax behövas för att hålla frisyren på plats hela dagen. Fundera även över hur du vill att den slutgiltiga looken ska se ut, ska den vara matt eller ha en högre glans?

Hårvax finns i flera utföranden vad gäller stadga och glansgrad, något som i stor utsträckning styrs utav eget tycke och smak. De olika konsistenserna spelar även in när det kommer till applicering av vaxet i håret. I regel värms vaxet upp i handflatorna innan det appliceras från rot till topp i håret.