Hårvård

9 Bästa Varmluftsborstarna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Det är svårt att ogilla ett värmeverktyg som är så smart som en varmluftsborste. Den kombinerar borste och hårfön i ett och det är bra av många olika anledningar. Dels innebär det att det sparas på utrymme och dels innebär det att man slipper hålla på med både borste och fön samtidigt.

Med rätt varmluftsborste får du till ett resultat som ser ut som att du har naturligt självfall och det är naturligtvis väldigt vackert. Att det går snabbt att torka håret med en varmluftsborste är ytterligare ett stort plus. Den fina finishen är ytterligare ett plus och att de ger fin volym till håret är också positivt.

Håret blir vackert glansigt och då det går snabbt och lätt att fixa frisyren så är en varmluftsborste ett värmeverktyg vi anser att alla borde ha hemma.

1. OBH Björn Axén Air Styler

OBH Björn Axén Air Styler

Detta är en riktig lyxlirare som har hela 3 utbytbara tillbehör av vilka 2 är rundborstar och 1 är en hårborste. De två rundborstarna har olika storlekar så att du ska kunna välja mellan små lockar (22 mm) eller stora lockar/volym (38 mm).

Lockarna håller formen med hjälp av de indragbara piggarna och den keramiska beläggningen ger minskad friktion, ökad glans och en skonsam behandling. Du väljer själv om du vill använda den på torrt hår eller på fuktigt hår.

Med två värmelägen/hastigheter och en care- och coolfunktion så är detta en varmluftsborste som är värd sin förstaplats. Dess långa sladd på 2,8 meter gör att den är extra smidig att använda.

2. Cera Hotstyler 38mm Varmluftsborste

Cera Hotstyler 38mm

Här har vi en varmluftsborste som är snyggt designad och som både ger volym och naturligt svallande lockar/vågor. Du väljer själv hur du vill styla håret, med den här borsten är alla stilar möjliga att uppnå.

Den är gjord av turmalin och keramik och det är enkelt att justera temperaturen på egen hand. Den är kall på toppen och den har ION-teknik. Sladdens längd är på 3 meter, vilket är extra långt. Det gör att den är enkel att använda.

3. Babyliss Big Hair Hot Air Dual Rotating AS950E

Babyliss Big Hair Hot Air Dual Rotating AS950E

Är du ute efter en varmluftsborste som ger en lyxig blow-dry finish är detta det rätta valet för dig. Dess keramiska borsthuvud roterar och håret blir utslätat, glansigt och frissfritt i ett enda drag.

Du kan välja mellan två olika borsthuvuden av vilka ett är 40 mm och ett är 50 mm. Detta innebär att det är större borsthuvuden än hos många andra varmluftsborstar och den är därför extra bra lämpad för dig som vill ha volym och stora lockar snarare än små lockar.

Du får även ett kalluftsläge och två värmeinställningar. Sladden är 2,5 meter och du får med ett skyddande borsthölje.

4. OBH Nordica Magic Style Brush

OBH Nordica Magic Style Brush

Vill du ha en effektiv och skonsam varmluftsborste är detta ett mycket bra val. Du kan använda den för att forma eller böja topparna och/eller för att skapa volym. Vill du ha stora lockar i håret så kan även den ordnas med hjälp av denna varmluftsborste.

Resultatet blir en glansig och fräsch finish och du blir av med såväl statisk elektricitet som friss tacka vare dess joniseringseffekt. Detta är en produkt som känns väldigt lyxig, så den är lite extra rolig att använda.

5. Remington AS404

Remington AS404

Remington erbjuder med denna varmluftsborste möjligheten att enkelt fixa olika hårstilar på ett skonsamt sätt. Håret blir torrt väldigt snabbt och beroende av hur du riktar luftflödet så kan du skapa det ena fantastiska resultatet efter det andra. Håret blir glansigt och det ser friskt och fräscht ut, oavsett vilken typ av styling du väljer.

För dig med tunt hår är det en lägre temperatur som gäller och för dig med tjockare hår är det en högre temperatur som ska användas för bästa resultat.

6. BaByliss Varmluftsborste Perfect Finish 1000 AS126E

BaByliss Varmluftsborste Perfect Finish 1000 AS126E

Detta är en extra kraftfull varmluftsborste med 1000W-effekt. Många andra produkter inom detta segment har 400W-effekt, vilket är en stor skillnad.

Du får en borste som är 20 mm och en som är 38 mm. Detta gör att du kan forma håret som du vill. Använd den stora borsten för att skapa volym och fyllighet och använd den mindre för att lyfta rötterna.

Den har både svalt läge och två olika värmelägen att välja mellan. Du får även med plattningstillbehör och sladden är 2,2 meter lång. Självklart har den joniserande effekt för flygigt och frissigt hår.

7. Braun Satin Hair AS330 Varmluftsborste

Braun Satin Hair AS330 Varmluftsborste

Med två olika borstar och luftflöden/värmelägen är detta en varmluftsborste av hög kvalitet. Den har personlig temperaturinställning och är perfekt för styling medan du torkar ditt hår. 

Du hittar en spännande ångfunktion som kan användas för att fräscha upp torrt hår och du kan enkelt fixa allt från stora lockar och vågor till små dito eller endast volym. Den lilla borsten är 23 mm och ger dig små lockar medan den stora är 38 mm och ger stora lockar och vågor.

8. Remington Style & Curl AS404 Air Styler

Remington Style & Curl AS404 Air Styler

Denna varmluftsborste har två mindre borsthuvuden. Det ena är 19 mm och det andra är 25 mm. Den har två stycken hastighets-/värmeinställningar och sladden är roterbar och 1,8 meter lång.

Håret blir glansigt och det får både struktur, lockar och volym. Du kan använda de olika borsthuvudena för olika stilar. Har du kort hår är det minsta borsthuvudet bäst och för längre hår passar det större borsthuvudet bättre.

Du får fina studsiga lockar och du ställer själv in hastighet och värme.

9. Babyliss AS551E

Babyliss AS551E

Denna kompakta roterande airstyler har två olika borsthuvud. Till skillnad från många andra varmluftsborstar med olika borsthuvuden så har denna produkt relativt stora borstar. Den minsta är 35 mm medan den stora är 50 mm.

Den fixar snabbt både volym och torrt hår på en och samma gång. Den är skonsam att använda och du kan välja mellan två olika temperaturer plus att den har att kalluftsläge. Du slipper både friss, tovor och statisk elektricitet vid användning. Dessutom har borsten ett ergonomiskt handtag.

Att tänka på inför köp av varmluftsborste

Som med alla andra värmeverktyg så ska du komma ihåg att det finns många olika varianter som är av olika bra kvalitet. Vi rekommenderar er att köpa en som är av bra kvalitet och hellre betala lite extra än att stirra sig blind på priset.

Kom ihåg att investera i bra värmeskydd då det är avgörande för ditt hårs välmående när du använder dig av värmeverktyg.

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att inte köpa en variant som är mer avancerad än vad man klarar av.

Frågor och svar

Vad är en varmluftsborste?

En varmluftsborste är det perfekta giftermålet mellan borste + hårfön. Alla som är vana vid att använda dessa två tillsammans vet att det är lite irriterande emellanåt, men med en varmluftsborste krävs det bara att man använder sig av en hand för att styla håret.

En varmluftsborste ger inga definierade lockar, men du kan räkna med att du kommer att få ett lite vågigt hår som ser ut som naturligt självfall.

Varför ska man använda en varmluftsborste?

En varmluftsborste ska användas istället för att stå med hårfön i ena handen och borste i andra. Det är också så att en varmluftsborste ger vacker dynamik i håret, så det blir inte bara platt och trist, utan det blir både torrt och vackert svallande i ett enda svep.

Då varmluftsborstar är bra för alla typer av hår och hårstilar så är det en sådan sak som alla kan använda sig av med goda resultat.

Hur har vi testat produkterna?

Vi har testat varmluftsborstarna på olika typer av hårkvalitet och hårstil för att kunna ger er ett bra och utförligt testresultat. Vissa i testet har torrt hår, andra har fett hår, vissa har kort, andra har långt, sedan har vi även testat dem på lockigt hår och så vidare.

Vi var 20 personer som testade produkterna och vi använde varje varmluftsborste i en vecka vardera. Alla vi som var med och testade produkterna har med andra ord testat var och en av dem länge nog för att kunna hitta just vår favorit.

Sammanfattning

Det finns många fördelar med varmluftsborstar och att det förenklar vardagen så mycket som det gör är det som sticker ut mest. Ju färre produkter man behöver för att fixa håret som man vill ha det, desto bättre.

En varmluftsborste håller länge och tar väl hand om ditt hår om du köper en av bra kvalitet. Tänk på att det ofta är värt att betala lite extra för att få en bra produkt, så spara hellre ihop till en av bra kvalitet än att köpa en billig som inte ger samma resultat.