Hårvård

Bästa Locktången 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Vare sig det handlar om en locktång eller om det handlar om en hårfön så är det ofta så att man får kyssa många grodor innan man hittar sin prins eller prinsessa. Även om du inte använder stylingverktyg som en locktång dagligen så är det ändå viktigt att hitta en som man verkligen gillar. Det är med andra ord bättre att investera i en som är av bra kvalitet än att köra på att “billigt är bra”.

Det som är så härligt med en locktång är att håret får en lyxig touch på bara några minuter. Ibland krävs det lite övning innan man får in det rätta knycket, men när man väl har kommit in i hur man ska hantera en locktång så är det många vackra lockar man har framför sig.

En bra locktång kostar ofta en slant, men de är det värt då man kan ha sin locktång under lång tid. Det finns ju ingen anledning att köpa en billig variant bara för att dra ner på kostnaderna om det ändå visar sig att den inte fyller den funktion den ska fylla. Det kan dock vara bra att köpa en extra locktång i mindre format som kostar lite mindre om du vill ha en som kan tas med på resor och övernattningar.

10 Bästa Locktänger – Bäst i test

1. ghd Curve Classic Curl Tong

ghd Curve Classic Curl Tong

Med denna locktång får du härligt hållbara lockar som lätta att styla på det sätt som faller just dig i smaken. Den är verkligen otroligt bra på att ge spänst och elasticitet till dina lockar, så när du använder den så är du säker på att frisyren och lockarna stannar på sin plats.

Håret får fin glans och den har en mycket bra förinställd temperatur på 185 grader som passar alla typer av hår.

2. Cloud Nine Curling Wand locktång

Cloud Nine Curling Wand locktång

Detta är en locktång som många har som favorit och det är inte så konstigt. Den ger perfekt slarviga lockar och volym lockar, så det är ett perfekt verktyg för dig som vill ha stort och läckert hårsvall. Vill du hellre ha mindre täta lockar så fixar den även det – en locktång för alla smaker, med andra ord.

Den är lätt att använda, så du behöver inte vara ett proffs för att få till önskad styling. Du kommer också att få en fin glansig yta på ditt hår då den har en slät keramisk yta.

Du väljer själv temperatur, så den passar alla typer av hår.

3. Hot Tools 24k Gold Salon Curling Iron

Hot Tools 24k Gold Salon Curling Iron

Vem vill inte ha en guldig locktång? Det är såklart ursnyggt och sedan känns det lite lyxigt också. Detta är en locktång som har vunnit många priser och det kan man förstå då den är både fin att titta på och gör sitt jobb.

Den ger vackra och hållbara lockar för dig som vill ha definierade lockar och den ger också en väldigt jämn värmefördelning. Utöver dessa fördelar så stänger den dessutom av sig själv efter 2 timmar för att man ska kunna känna sig säker.

Oavsett vad du har för hårtyp så funkar denna locktång då du kan ändra värmen från 140-220 grader.

4. CERA DeepWaver Locktång

CERA DeepWaver Locktång

Detta är den perfekta tången för dig som gillar snygga skulpterade vågor i håret – den ger distinkta vågor och dessutom får håret glans och du slipper friss.

För att det ska bli jämn fördelning av värmen och för att den ska värmas upp snabbt så har den ett keramiskt värmeelement. Du kan justera temperaturen mellan 130-230 grader.

Vi gillar särskilt att den har en extra lång sladd på 3 meter då det innebär att man kan gå runt med den utan att bli tvingad att sitta still på ett och samma ställe medan man lockar.

5. Babyliss Tight Curls Curling Wand

Babyliss Tight Curls Curling Wand

Vill du ha en riktigt snygg locktång ska du titta hit – denna godbit från Babyliss har nämligen en väldigt snygg design.

Lockarna blir väldigt definierade av denna locktång, så om du föredrar ett mjukare svall är det bättre att välja en annan av de locktänger vi har med i vårt test. Det är också på det viset att detta är en locktång som främst passar dig med långt hår.

Du kan välja mellan sex olika värmeinställningar där 210 grader är det varmaste. Sladden är 2.5 meter och den har kvarts.keramisk beläggning.

6. Lyko Deep Waver

Lyko Deep Waver

Detta är en riktigt härlig vågtång som ger underbara vågor till ditt hår – lockarna blir mjuka och den är mycket smidig att använda. Det är bara att lägga en hårslinga mellan falserna och försiktigt klämma till.

Den är keramisk och toirmalindbelagd, vilket gör att ditt hår både formas snabbare och att värmen fördelas på ett jämnare sätt. Du får ett snyggt och hållbart resultat vare sig du vill använda den med hög eller med låg temperatur. Du kan välja temperatur mellan 80-230 grader.

Du väljer själv hurdana vågorna ska se ut – breda eller smala? Det är upp till dig.

7. Obh Nordic Artist Curlstick

Obh Nordic Artist Curlstick

Här har vi en underbar locktång som är både billig och snygg. Den har en lång sladd på 2.8 meter, vilket innebär att den är smidig att använda. Det blir alltid extra pluspoäng för stylingverktyg som har en lång sladd.

Du kan själv välja om du vill ha definierade lockar, eller om du vill borsta ut dem för ett mer mjukt svall. Den har ett konstant värmeläge som gör att den blir väldigt enkel att ha att göra med även för nybörjaren.

8. Remington Curl & Straight Confidence locktång

Remington Curl & Straight Confidence locktång

Med denna tång kan du både locka och platta håret utan problem – resultatet blir kanon oavsett vilket du väljer. Den är mycket prisvänlig och det är ju alltid trevligt.

Att du kan styla håret hur du vill med denna locktång gör att det är en 2-1 produkt och en annan sak som gör att den är bra är att den har 5 temperaturinställningar.

9. BaByliss Locktång Rose Quartz

BaByliss Locktång Rose Quartz

Denna locktång är perfekt för dig som gillar tydliga lockar. Den är också extra bra att använda om du har längre hår. Den har en praktisk klämma, vilket är bra om du har svårt för att få till lockarna som en frisör.

Den har sex olika värmeinställningar som går upp till max 210 grader. Värmen hålls konstant hög under hela lockningen och den har kvartskeramisk beläggning. Vidare stängs den av automatiskt och sladden är 2.5 meter lång.

10. Remington 2-in-1 Curls locktång

Remington 2-in-1 Curls locktång

Här har vi en riktigt bra locktång till kanonpris. Denna är lite speciell då man kan skapa två olika storlekar på lockarna med en och samma tång och det är såklart väldigt bra. Du kan välja mellan att ha lockar som är 28 mm eller lockar som är 38 mm. För att ställa in storleken på lockarna är det bara att vrida längst ut på tången, så det är inga konstigheter.

Den har keramisk beläggning, en klämma som fästs i hårtoppen pcj dessutom är det på det viset att den värms upp snabbt. Locktången har olika värmeinställningar man kan ändra på egen hand och du kan välja mellan värme på 150-200 grader.

Hur har vi testat produkterna?

Vi är 20 personer som har testat dessa locktänger och självklart är det så att vi alla har olika hårtyp, hårkvalitet med mera. Vissa av oss har naturligt, tjockt  och ofärgat hår av bra kvalitet medan andra har blonderat, tunt och sprött hår. Naturligtvis är det så att vi också har olika längd på håret.

Vi är 20 personer som är med i testet för att vi ska kunna ge er en bra bild av dessa locktänger utifrån alla typer av hår och på så vis kunna representera alla hår.

Välj rätt locktång för ditt hår

Långt eller kort hår

Oftast är det så att de flesta locktänger funkar bra för både kort och långt hår, men det finns vissa knep som är bra att ha koll på när det kommer till vad som passar ens hårlängd.

Se till att du väljer rätt locktång efter just din hårlängd då det kommer att påverka resultatet i hög grad. Som nämnt så är det på det viset att en locktång som passar den ena personen inte passar den andra och vice versa.

Tunt eller tjockt hår

De allra flesta locktänger fungerar utmärkt för både tunt och tjockt hår, men en sak som du ska tänka på om du har tunt hår är att vara försiktig så att du inte har för hög värme på locktången. Ett tjockare hår är mindre känsligt och kan klara av högre temperaturer.

För ett tunt hår passar det att ha temperaturen på under 90 grader medan ett tjockt hår får bäst lockar med en temperatur på 90-150 grader. Var mer försiktig i största allmänhet med ett tunt hår medan du kan gå loss lite mer på ett tjockare hår.

Funktioner

Det man ska tänka på i första hand när det kommer till val av locktång är värmegraden. Vissa hår, främst tjocka hår, kräver hög värme för att det ska bli några lockar alls medan ett tunt hår kräver en betydligt lägre värmegrad för att inte slitas för mycket.

De flesta locktänger har värmeinställningar så att man kan välja vilken värmegrad man vill ha medan andra är förinställda på en värmegrad. Är det så att den värmegrad en locktång är förinställd på passar ens eget hår kan man välja den, annars är det smart att välja en där man kan ändra värme på egen hand.

Frågor och svar

Vad är en locktång?

En locktång är ett stylingverktyg/värmeverktyg som används för att locka håret. Det finns mängder av olika varianter av locktänger, vilket innebär att alla kan hitta sin favorit i det stora utbudet som finns på marknaden idag.

Ska jag köpa en billig eller lyxig locktång?

Om du använder dig av locktång ofta är det klokt att investera i en lite mer lyxig variant då det blir värt det i längden. Visst kan man göra så att man satsar på en billigare variant också, men en lyxig locktång är roligare plus att de ofta är bättre också.

Varför ska jag använda en locktång?

En locktång ska användas av er som vill ha härliga lockar i håret. Vare sig det är stora, eller om det är mindre, lockar du är ute efter så finns det en passande locktång som passar just din stil.

Oavsett om det är lockar som ska vara lite festliga, eller om det är mer vardagliga lockar du är ute efter så finns det bra locktänger att välja mellan. Man kan styla sina lockar hur man vill efter att de är på plats – alla gillar olika och därför kan man få många olika resultat av en och samma locktång.

Vilken locktång är bäst i test enligt oss?

Exakt vilken locktång som är bäst är en smakfråga, eftersom vi alla har olika hårtyp, hårkvalitet, stil och smak. Om du väljer en av de tio locktänger vi har med i detta test så kommer du att vara nöjd då de alla är av bra kvalitet och ger bra resultat.

Sammanfattning

En bra locktång är guld värt om man vill ha vackra lockar och som ni har sett ovan så finns det väldigt mycket att välja mellan. Alla kan hitta en favorit utan att behöva slösa en massa tid på att leta.

Kolla med personal och proffs innan du slår till. På så vis kan du hitta rätt locktång snabbare och slippa slösa pengar och tid på att testa dig fram.

Beroende av vad du är ute efter för typ av look så finns det mer eller mindre passande locktänger. Precis som med annat inom skönhetsvård i allmänhet så är det på det viset att det som älskas av en inte alls gillas av en annan. Har din bästis hittat den perfekta locktången är det alltså klokast att först testa hennes för att sedan köpa den om du tycker om den.