Hårvård

5 Bästa Löshår 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Förändra ditt hårsvall enkelt och snabbt med hjälp av löshår. Ditt hår kan på kort tid få en ökad volym ända från rötterna ut till topparna, alternativt kan utöka hårets längd.

Ett löshår kan användas på daglig basis eller som ett hjälpmedel för att få till extravagant håruppsättningar och frisyrer.

1. Bellami Hair Löshår Bellissima

En rad en olika nyanser av både mörkare och ljusare toner finns Bellissima Löshår. Löshåret har en längd på 56 cm och ett set innehåller 220 gram hår fördelat på 10 sektioner. Löshåret består av mänskligt hår till 100%. Bellissima Löshår är naturligt rakt och har formats för att få en uppklippt känsla.

Håret är något längre i bakkant för att ge ett naturligt resultat. Detta löshår kan användas oberoende av din egen hårtjocklek och den passar även de flesta längder. Löshåret känns lyxigt då det är jämntjockt hela vägen från rot till topp och sättes fast med hjälp av en silikonremsa som ger en säker montering så att håret sitter på plats hela dagen.

Bellamis löshår kan stylas precis som ditt vanliga hår, till exempel med hjälp av hårfön, locktång eller plattång eller med produkter så som pomada eller hårspray. Det kan även tvättas vid behov för att hållas fräscht längre. Önskar du byta nyans går även löshåret att färga.

2. Bellami Hair Löshår Magnifica

Detta är ett löshår för det riktigt långa svallet. Håret har en längd på hela 61 centimeter och innehåller endast mänskligt hår. För enklare isättning är håret fördelat på 10 olika sektioner som tillsammans utgör en vikt om 240 gram. Magnifica löshår från Bellami Hair har en jämntjock volym för ett lyxigt svall och monteras enkelt i håret med hjälp av klämmor och en särskild silikonremsa.

I och med att produkten endast innehåller riktigt människohår smälter det naturligt in i ditt egna hår och kan även stylas därefter. Använd värmeverktyg så som locktång, produkter för stadga så som pomada eller hårspray för fixering. Löshåret kan även tvättas eller färgas om så önskas. Om man inte vill sätta in håret med de clips som medföljer kan dessa enkelt tas av för att sedan sy in löshåret för hand.

3. Bellami Hair Boo Gatti Löshår & Hårförlängning

Bellami Hairs löshår Boo Gatti är framtaget för att ge extra mycket volym. Det här är det tjockaste håret som finns i Bellami Hair sortiment. Löshåret har en längd på 56 centimeter vilket gör att det passar för de allra flesta.

Ett set innehåller totalt 340 gram hår fördelat på en bit som ska ge volym på 120 gram och sedan 6 mindre sektioner som delar på resterande vikt om 220 gram. Man kan välja att använda hela setet för att få till ett riktigt Hollywoodsvall eller att endast använda den stora biten på 120 gram för att ge volym till särskilda frisyrer så som hästsvans eller flätor.

Det medföljer även ett smidigt förvaringsset så att håret håller sig fint även när det förvaras. Montera håret med clips och styla sedan efter behag. I och med att löshåret består av naturligt människohår kan det stylas med värmeverktyg, pomada, hårspray, färgas och tvättas.

4. Poze Hair Extensions Tape On

Detta löshår från Poze Hairextensions finns i en mängd olika färger och nyanser, även hår som är slingat i två nyanser. Med alla de valmöjligheterna som finns kan man enkelt hitta en färg som är nära sin egen färg och på så sätt få ett naturligt resultat där ens egna hår smälter väl in i löshåret. Montera håret med hjälp av de tejpremsor finns på varje sektion.

Tejpen avlägsnas och klistras sedan metodiskt fast i håret. Löshåret kan enkelt återanvändas genom att applicera en ny tejpbit och åter montera det i håret. Detta löshår består av 100% naturligt och mänskligt hår. Dess äkthet gör det enkelt att styla, frisera och vårda. Håret tål till exempel att tvättas och färgas vid behov, samt styling med produkter så som pomada och att lockas med locktång eller plattång.

5. Rapunzel of Sweden Quick & Easy Original Straight

Quick & Easy Original Straight är Rapunzel of Sweden mest sålda löshår. Löshåret levereras i färdiga sektioner och fästes snabbt och enkelt med hjälp av tejp. Hårets längd är 30 centimeter och beroende på vad du önskar för resultat kan du behöva en eller flera förpackningar. Detta löshår har en grövre struktur och fyller ut även det tunna håret.

Efter montering kan det stylas och friseras precis som ditt vanliga hår. Välj mellan flera olika nyanser för att hitta den som ligger närmast din egen hårfärg. Det enkla tejpfästet gör att även den oerfarna löshårsanvändaren kan montera håret själv och få ett bra resultat. Löshåret kan återanvändas genom att applicera nya tejpremsor.

Vilka olika typer av löshår finns det?

Det finns flera olika varianter av löshår. Numera är det vanligt att man använder naturligt människohår, så kallat remy hair. Detta hår kan stylas, färgas, tvättas och produkter så som pomada och torrschampo kan användas. Det finns även syntetiskt hår även om det inte är lika vanligt, detta kan även vara svårare att styla och få det att smälta in i ditt naturliga hår.

Därtill varierar det hur man sätter in löshåret. Det finns löshår som fästes med tejp, detta används av många märken och är även den variant som rekommenderas att börja med. Tejp är enkelt att montera på egen hand och sliter inte så mycket på håret.

Det finns även så kallat nail hair, detta löshår kommer i slingor som har en ände av vax. Vaxet värms upp och fästes i en slinga av ditt egna hår. Det finns även loop hair som med hjälp av ringar fästes i håret, clips som enkelt kläms fast i håret eller så kan man välja att sy in löshåret.

Hur väljer jag rätt löshår för mig?

Löshåret ska väljas utifrån din egen hårnyans för att enkelt smälta in och ge ett naturligt resultat. Därtill ska du fundera på hur och när du vill använda ett löshår. Ska det vara på daglig basis för att öka hårets volym och längd eller ska det användas vid särskilda tillfällen och speciella uppsättningar? Vad du har för önskemål om slutresultatet och vad du har för eget hår spelar in i valet på det löshår som du väljer.

Önskar du att använda håret i uppsättningar eller om du själv ofta färgar håret är det viktigt att välja ett löshår som kan färgas för att matcha din nyans och som tål att stylas med olika verktyg och produkter till exempel pomada eller hårgele. En annan aspekt att lägga vikt vid är hur löshåret fästes, ska du montera det själv kan clips vara enklare än till exempel ett löshår som behöver sys in.

Vad är skillnaden mellan löshår och hårförlängning?

Det är ingen större skillnad mellan löshår och hårförlängning. De båda varianterna används för att fylla ut och förbättra ditt eget hår. Löshår används vanligtvis för utfyllnad och för att ge mer volym till håret, oavsett om det är uppsatt i någon frisyr eller ett utsläppt svall.

En hårförlängning ska bidra mer till hårets längd och fylla ut längder och toppar så att känslan blir ett längre hår. Även en hårförlängning kan bidra med volym till håret om det är tillräckligt tjockt och innehåller mycket hår.

Ska jag välja ett billigt eller dyrt löshår?

Som med mycket annat så får man lite vad man betalar för. Ett dyrare löshår är i regel i en bättre kvalitet än vad ett billigare löshår är. Det vill säga att det smälter bättre in i ditt egna hår, resultatet blir naturligare samt att det är enklare att styla oavsett om det används pomada, vax eller andra stylingprodukter.

Ett billigt löshår kan fungera om du inte använder löshår så ofta eller har så stora krav på hur det ska kunna stylas och friseras när det sitter i.