Hårvård

Bästa Rakhyveln för Damer 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Oavsett om du vill ansa håret i armhålorna, på benen eller i bikinilinjen så finns det en rakhyvel som passar just dig. Rakhyvlarna på marknaden kan skilja sig markant både vad gäller hyvelns utformning så som handtag och rakhuvudets storlek samt hur många rakblad som finns och vad fuktremsan består av.

För att få en skonsam rakning med ett tillfredsställande resultat bör man vara mjuk i handen när man för hyveln över huden och använda produkter som är anpassad till rakning. Raka även medhårs för att undvika irritation i hårsäckarna.

9 Bästa Rakhyvlarna för Damer

1. Estrid Rakhyvel

Kom igång med din rakning med ett smidigt startkit från Estrid. Startkitet innehåller ett handtag som är utformat i stål, ett smidigt väggfäste och två rakblad. Rakhyveln finns i fem olika färger och det medföljande väggfästet är i matchande nyans.

Genom att starta en prenumeration behöver du inte heller komma ihåg att köpa rakblad, något som är lätt att glömma bort. Du väljer själv hur ofta du behöver nya rakblad så levereras fyra stycken direkt hem till dig varje, varannan eller var tredje månad. Prenumerationen kan enkelt pausas eller avbrytas.

För varje köp skänks en del till organisationen Kvinna för Kvinna som förbättrar kvinnors rättigheter i flera länder runt om i världen. Så samtidigt som du kan njuta av en skonsam rakning och en silkeslen hud får kvinnor i andra länder bättre förutsättningar.

2. Natural Geisha Shaver

Med en unik design helt i metall ger denna rakhyvel dig en annorlunda rakupplevelse. Greppet är räfflat för att ligga bättre i handen och undvika att handtaget blir halt. Detta är en säkerhetsrakhyvel i en klassisk utformning med 3 delar.

Rakningen kommer nära huden och lämnar efter sig en babylen hud. Bladen är enkla att byta när de har slitits ut och på så sätt kan du återanvända din Geisha Shaver om och om igen.

3. Gillette Venus Snap

En rakhyvel i miniformat, perfekt att ha med sig i handväskan för att snabbt kunna raka bort hår som man har missat när man är på språng. Trots det korta skaftet ger det gummerade handtaget ett stabilt grepp som gör rakningen trygg och säker. Rakhuvudet är utrustat med 5 sylvassa rakblad för en effektivt rakning som kommer nära huden.

Därtill finns fuktgivande remsor som vårdar huden under rakningen för att förebygga hudirritationer. Fukten som avges vårdar även huden efter rakningen har avslutats. Återanvänd din Snap från Gillette Venus genom att köpa till refill och byt ut rakbladen vid behov.

4. Gillette Venus Swirl

Dessa refillrakblad är särskilt anpassade för rakhyveln med samma namn från Venus. Rakhyveln har en särskild teknologi vid namn FlexBall. Denna teknologi ger rakhuvudet ett flexibelt rörelsemönster så att den lättare kan följa hudens konturer och även komma åt ställen som annars är svårtåtkomliga och där det är lätt att skära sig.

Rakbladen är fem till antalet på varje rakhuvud som även är utrustad med fuktkuddar. Fuktkuddarna gör att rakningen blir skonsammare mot huden när hyveln glider lättare, samtidigt förses huden med närande och återfuktande ingredienser. Detta refillpaket består av 3 rakblad som enkelt sätts på skaftet.

5. Venus Edition Comfort glide Strawberry Rakhyvel

Denna rakhyvel från Venus avger en härlig men mild doft av jordgubb i samband med rakningen. Rakhyveln är särskilt utformad för att passa kvinnor, liksom hela designen och färgsättningen. Skaftet på rakhyveln går i tre färger, vit, aprikos och grå. Rakhuvudet är utrustat med en fuktgivande remsa för att minimera friktionen och förebygga irritationer på huden.

Huvudet har även skyddskuddar som gör att rakningen blir säker och risken för att skära sig blir mindre. Hyveln har fem tätt sittande rakblad för en nära rakning som ger en silkeslen och slät hud. Produktens handtag kan återanvändas genom att endast rakhuvudet byts ut vid behov till nya och fräscha blad.

6. Venus Tropical engångsrakhyvlar

Tre färgstarka engångshyvlar levereras i en och samma förpackning, även den färgstark. Färgerna speglar hyvlarnas namn, Tropical, där en hyvel är gul, en är grön och en som går i en röd ton. Hyvlarna avger en tropisk doft som får rakningen att kännas fräsch och frisk.

Varje hyvel är försedd med tre rakblad som ger en tillfredsställande rakning. Rakhyvelns fuktremsa är full av aloe vera som förbättrar hyvelns glid över huden samtidigt som den har återfuktande egenskaper. Huvudet är även utrustat med små kuddar som ska skydda huden från skador i form av små sår.

7. Silky Skin Damrakhyvel Silky Skin

Med hjälp av aloe vera glider denna rakhyvel mjukt och skonsamt över huden. Aloe vera hjälper även till att återfukta huden i samband med rakningen, liksom sheabutter som även det finns i fuktremsans formula. Rakhyvelns handtag är utformat för att kännas tryggt och säkert att använda och har därför en design som ger ett bra grepp.

Designen går i färgerna vit och lila. Hyvelns rakhuvud är utrustat med 5 blad för en nära rakning som ger ett slätt och lent resultat. Rakhyveln är särskilt utformad för kvinnor och har en lång hållbarhet. Bladet kan enkelt bytas ut vid behov.

8. Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad 4-pack

Extra rakblad till Gillette Venus rakhyvel. I förpackningen finns fyra rakhuvuden där varje huvud är försedd med 5 rakblad för att ge en närmare rakning och ett slätare resultat. Rakbladen är strategiskt placerade med minimalt med utrymme emellan för att minimera trycket på varje enskilt rakblad.

Dessa rakblad är särskilt utformade för att användas på den känsliga huden där den skonsamt avlägsnar hårstråna. I fuktremsan finns vårdande ingredienser i form av aloe vera som även förbättrar rakbladets glid över huden. Produkten är även dermatologiskt testad för att säkerställa säker användning på känslig hud.

9. BIC Miss Soleil Sensitive

En förpackning med totalt tre hyvlar från det välkända märket BIC. Hyvlarna är designade i pastellfärger, liksom den förpackning som de levereras i. Varje hyvel har totalt tre rakblad i huvudet för möjliggör en närmare rakning. Huvudet är rörligt för att följa hudens konturer och kännas behaglig och mjuk att använda. Handtaget är ergonomiskt för att ligga bra i handen och ge ett stabilt grepp under rakningen.

Fuktremsan innehåller lugnande ingredienser i form av Aloe Vera och E-Vitamin. Dessa ingredienser motverkar irritationer och inflammationer som lätt kan uppstå i samband med rakning. Använd en rakhyvel i taget eller dela upp dem per användningsområde på kroppen.

Vad du ska tänka på inför köp av rakhyvel

Vid köp av rakhyvel är det viktigt att tänka på hur, vart och när den ska användas. En engångshyvel är till exempel lämplig att ta med sig på resan medan den inte blir lika ekonomisk för att använda vid regelbunden rakning.

Letar man efter en rakhyvel för att raka benen eller armhålorna krävs inte lika mycket vikt vid rakhyvelns flexibilitet som vid intimrakning där man vill att huvudet ska vara mer följsamt.

En del hyvlar är även särskilt utformade för en känsliga huden då de innehåller mängder av skonsamma och vårdande ingredienser i sin fuktremsa, något som även det kan vara viktigt att väga in vid valet av rakhyvel.

Hur rakar jag kroppen bäst?

Att raka sig kan irritera huden och vara orsak till en rad olika hudproblem så som utslag eller klåda. Men det finns en hel del tips som är värda att tänka på för att göra rakningen både bekväm och hållbar.

Det bästa är att raka sig i samband med dusch eller bad, gärna ett varmt sådant så att hårsäckarna öppnar sig och stråna mjuknar. Under själva rakningen är det sedan viktigt att använda en rakgel som gör att hyveln glider lättare över huden och irritationer och sår förebyggs. Lika viktigt är det att låta hyveln göra jobbet och inte använda för mycket kraft själv. Hyveln ska glida enkelt och friktionsfritt över huden.

Efter rakningen kan man med fördel applicera någon form av after shave. Dessa produkter har som uppgift att dämpa irritationer, verka lugnande och motverka att röda utslag uppstår. Mellan rakningarna kan man regelbundet smörja in sig med en kräm som motverkar inåtväxta hårstrån, vilket kan vara smärtsamt och orsaka infektioner.