Kroppsvård

Estrid Rakhyvel 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Estrid Rakhyvel är mer än bara en rakhyvel. Rakhyveln är framtagen med kvinnors bästa i åtanke, både när det kommer till skönhetsvård så som rakning och till långsiktigt arbete gällande kvinnors rättigheter och jämställdhet.

Bidra till något viktigt samtidigt som du kan njuta av en behaglig rakning som resulterar i en silkeslen hud. Som det enda företaget på marknaden erbjuder de dessutom prenumeration på dina rakblad så att du alltid har vassa och fräscha rakblad till hands.

Estrid Rakhyvel

Gör rakningen både smidigare och roligare med en rakhyvel från Estrid. Rakhyveln har en snygg och enhetlig design där själva hyveln är helt enfärgad. Det finns totalt fem färger att välja mellan och alla nyanser är mjuka och behagliga. De färger som finns att välja mellan är rosa, grå, lila, orange och gul. Färgerna har döpts till olika namn och benämns som Space, Peach, Lemonade, Blush och Cloud.

Rakhyveln har ett handtag som är tillverkat av stål för att ge ett bättre grepp och en tyngd i handen samtidigt som mindre plast används i framtagningen. Vid sitt första köp väljer man den färgen som man gillar och får sedan ett startkit som innehåller handtag, ett väggfäste som går i samma färg som handtaget och två rakblad.

Därefter väljer du hur ofta som du önskar få nya rakblad. Prenumerationen kan ställas in på tre olika nivåer beroende på hur ofta man rakar sig. Om man rakar sig nästintill varje dag rekommenderas det att välja leverans var 30:e dag, rakar man sig enbart några gånger i veckan så är rekommendationen att välja var 60:e dag.

Rakar man sig ännu mer sällan, cirka en gång i veckan eller mindre, så kan man välja att få nya rakblad levererade var 90:e dag. Vid varje leverans, som dessutom är gratis och klimatkompenserad, får man 4 nya rakblad. Man kan när som helst ändra, pausa eller avbryta sin prenumeration om förutsättningarna ändras.

Varje rakhuvud är försedd med 5 vassa rakblad som effektivt och skonsamt skär av hårstrået intill huden. Rakningen upplevs som nära och ger ett silkeslent resultat. Rakhuvudet har dessutom en fuktremsa som är helt vegansk och består av vårdande och återfuktande ingredienser. Aloe Vera förbättrar rakhyvelns glid så att friktionen minskar mot huden, detta i sin tur motverkar irritationer och röda utslag. Aloe vera verkar även lugnande och återfuktande. Därtill finns sheasmör och Vitamin E som även de har återfuktande och vårdande egenskaper.

Med väggfästet som medföljer har man alltid rakhyveln nära till hands i duschen. Man kan även välja att köpa till ett skyddande fodral så att man skyddar rakhyveln från smuts och förslitning när man tar med den på resan. Fodralet levereras i samma färg som rakhyveln.

Frågor och svar om Estrids rakhyvel

Varför ska jag välja Estrids rakhyvel?

Genom att välja en rakhyvel från Estrid bidrar man till en massa bra saker och kan samtidigt avnjuta en behaglig rakstund. Estrid har tänkt till gällande det mesta för att få en rakhyvel som är miljövänlig och vegansk.

Fuktremsan som ska göra rakningen mer skonsam innehåller enbart naturliga ingredienser och är helt fri från animaliska produkter. Remsans formula har även tagits fram oberoende av djurtester. Även miljön är en viktig faktor där Estrid har valt att klimatkompensera de utsläpp som sker när deras produkter ska fraktas ut till kund.

Därtill har de minimerat mängden plast som används både i förpackningen och för själva hyveln. Dessutom får även organisationen Kvinna till Kvinna ta del av försäljningen, en organisation som kämpar för att göra kvinnors liv bättre världen över.

Är rakhyveln bra för hårborttagning?

Rakhyveln är utformad för att vara så skonsam som möjligt mot huden både under och efter rakningen. Därför har Estrids rakhyvlar 5 blad vilket ger en rakning som kommer närmare huden och ger ett mer tillfredsställande och slätt resultat.

Fuktremsan som är placerad på rakhuvudet innehåller dessutom flera ingredienser som ska vårda och återfukta huden efter rakningen. Ingredienserna gör även att hyveln glider lättare över huden och gör rakningen både skonsammare och behagligare. I fuktremsan finns bland annat lugnande aloe vera, vårdande sheasmör och återfuktande vitamin E.

Hur fungerar prenumerationen?

Använder du rakhyveln regelbundet kan en prenumeration vara en smidig lösning. Du kan själv ställa in i vilket intervall som du önskar nya rakblad, beroende på hur ofta och hur mycket du rakar dig. Intervallen som finns är varje månad, varannan månad eller var tredje månad.

Tidsintervallet börjar från den dagen som du lägger ordern oavsett vilket datum i månaden det är. Prenumerationen kan dessutom pausas eller avslutats precis när du önskar.

Hur byter jag rakblad?

Det är mycket enkelt att byta rakblad på din hyvel så att du hela tiden kan ha ett fräscht och vasst rakblad till hands. Byt rakblad genom att först avlägsna det gamla, detta görs med hjälp av knappen som är placerad på skaftets ovansida intill rakhuvudet.

Ta fram det nya bladet och kontrollera så att den vita remsan pekar nedåt. Håll i bladet mellan tumme och pekfinger på sidorna för att inte riskera att skära dig. Tryck sedan in handtaget i fästet på rakbladets mitt försiktigt tills ett klick hörs. Då är din rakhyvel redo att användas igen.