Kroppsvård

9 Bästa Handkrämerna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Under vinterhalvåret upplever fler att händerna blir torra, huden spricker, den blir röd, det kan börja klia och huden kan börja flagna. Då är det extra viktigt att ta hand om huden och smörja in den med en vårdande handkräm.

På så sätt kan händerna vara lena och mjuka året om samtidigt som hudproblem förebyggs. Handkrämen kan även appliceras på fötterna och rekommenderas efter användning av elektrisk fotfil eller annan fotbehandling.

1. ACO Handkräm

ACO’s egna handkräm är en fet kräm som fokuserar på att ge den torra huden fett och fukt. På så sätt blir torr hud mjuk igen och smärtsamma hudsprickor kan undvikas. Krämen baseras på flera olika oljor som bidrar med fukt och mjukar upp, till exempel rapsolja.

Rapsoljan är även rik på E-vitamin och tillsammans med tillsatta antioxidanter stärker krämen upp huden och skyddar mot yttre påfrestning och fria radikaler. Applicera krämen en till två gånger dagligen för att bibehålla en mjuk och smidig hud på händerna.

2. CCS Vårdande Handkräm

För torra händer eller spruckna nagelband kan denna handkräm från CCS göra underverk. Krämen är försedd med flera oljor som både vårdar, återfuktar och mjukar upp huden för att göra den len och elastisk igen. Samtidigt hjälper karbamid huden att behålla den fukt som tillförs.

CCS Vårdande handkräm är fet till konsistensen och kan användas flera gånger per dag för ett bättre och snabbare resultat. Man kan med fördel applicera krämen till kvällen då händerna kan upplevas kladdiga en stund efter applicering. Massera särskilt noga kring nagelbanden för att även behandla dessa.

3. Clarins Hand & Nail Treatment Cream

Denna handkräm kan appliceras över hela händerna, från handlederna ut till naglarna och fingertopparna.

Krämen har en återfuktande effekt som mjukar upp torr hud och gör den len samtidigt som hudsprickor behandlas och irritationer dämpas. Genom att applicera krämen på naglarna blir de starkare och motverkar att de går av eller skivar sig.

Den återfuktande effekten kommer främst från sheasmör men även av närande sesamoljeextrakt. Applicera krämen vid behov när torrhet uppstår eller regelbundet för att förebygga torrhet och sprucken hud.

4. Hudosil hudsalva

Denna hudsalva lämpar sig lika väl till händerna som till fötterna för att ta hand om torr hud eller hudirritationer. Hudsalvan bygger på ingredienser som har starka återfuktande och återfettande egenskaper för att snabbt kunna mjuka upp torr hud och lindra irritationer. Produkten innehåller varken vaselin eller paraffin, samt att den är fri från parfym.

Detta gör att den även kan appliceras på den känsliga huden. Salvan kan även med fördel appliceras på fötterna efter användande av en elektrisk fotfil för att göra fötterna extra lena och mjuka.

5. CeraVe Therapeutic Handkräm

För händer som lider av extrem torrhet och hudsprickor som följd är denna handkräm från CeraVe ett bra alternativ. Therapeutic handkräm minskar effektivt hudtorrheten och hjälper till att stärka hudens egen skyddsbarriär.

Krämen innehåller tre olika ceramider som återfuktar och mjukgör samt vårdande hyaluronsyra. Den särskilda teknologin MVE doserar fukt i upp till 24 timmar för att händerna ska vara mjuka och lena hela dagen.

Krämen används lika bra på fötterna som på händerna och kan med fördel appliceras efter att man har använt en elektrisk fotfil för att förse fötterna med fukt. Produkten är parfymfri.

6. Biotherm Biomains Hand & Nail Treatment

Precis som namnet antyder kan denna kräm användas på både händer och naglar för att förstärka och skydda. Vid applicering på naglarna förebygger man att de går av eller skivar sig och huden återfuktas och vårdas.

Krämen har även en anti age effekt som gör att den motverkar ålderstecken så som pigmentfläckar eller förslappad hud. Ingredienserna är uttagna för att passa den känsliga huden och kan därmed användas för alla hudtyper.

Produkten är milt parfymerad och konsistensen absorberas snabbt av huden vilket gör att krämen kan användas när som helst under dagen utan att lämna kladdiga händer efter sig.

7. Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful

Handkrämen från Maria Åkerberg levereras i en smidig pumpflaska för enkel dosering och applicering. Krämen innehåller ett visst skydd mot solen tack vare titandioxid och C-vitamin som förhindrar pigmentförändringar.

Ingrediensen som mjukgör torr hud är bivax tillsammans med AHA-syra, jojobaolja och sheasmör. Med denna kombination får huden bästa möjliga förutsättningar för att få en bra fuktbalans och fettbalans.

Krämen kan användas på händerna för dagligt bruk, på kroppen efter dusch eller på fötterna efter behandling med elektrisk fotfil eller fotbad. Produkten doftar av en blandning av citrus och kardemumma.

8. Löwengrip Healthy Glow Hand Balm

Mandelsmör är den ingrediens i denna handkräm som tillför näring och mjukgör huden på torra händer. Krämen har även skyddande egenskaper som motverkar att huden åldras i förtid genom att skydda mot UV-strålning och det skadliga blåa ljuset som utstrålas från smartphones och datorer. Genom att även massera in krämen på naglarna får även de detta skydd och förstärks.

Därtill verkar krämen utslätande och tillför lyster till huden som både ser och känns mer välmående. Applicera krämen dagligen för bästa resultat. Produkten har en mild doft av honung och mysk vilket är en harmonisk doftkombination.

9. Estelle & thild Citrus Menthe Hand Lotion

Estelle & Thilds handlotion Citrus Menthe fräschar upp trötta händer och gör huden mjuk och len. Formulan är helt vegansk och bidrar med näring och fukt till såväl hud som naglar.

Krämen levereras i en smidig pumpflaska med en diskret design som även passar att ha ståendes framme. Produkten är ekologisk och kan användas på alla hudtyper. Efter applicering får händerna en fräsch doft av mynta och citrus.

Att tänka på inför köp av handkräm

Alla handkrämer har en effekt av att mjukgöra och återfukta torr hud. Men sedan kan krämerna skilja sig åt och det kan vara bra att fundera på om det är några särskilda egenskaper som man önskar av handkrämen.

En del har till exempel UV-skydd, en del förebygger ålderstecken, några är feta till konsistensen och andra är lättare och absorberas snabbare.

Fundera på när du har tänkt att applicera krämen, ska den användas under dagen är det lämpligt med en kräm som inte kladdar men om du istället applicerar krämen till kvällen kan den vara lite fetare för att sjunka in under natten.

Varför ska jag använda handkräm?

En handkräm används för att mjuka upp torr hud och kan särskilt användas under vinterhalvåret när huden tenderar att börja flagna, bli röd eller irriterad. Handkrämen kan både förebygga hudproblem och behandla redan uppkomna åkommor.

Trots namnet kan man även använda handkräm på fötterna för att motverka torra fötter eller för att använda i kombination med elektrisk fotfil, fotmassage eller fotbad. Vid användning ihop med elektrisk fotfil bör man smörja in fötterna med en mjukgörande kräm efteråt som avslutning.