Kroppsvård

Bästa Nagelfilen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att ta hand om sina naglar är viktigt för att de ska kunna hålla sig starka och fina. Även om man inte vill måla dem eller sätta på lösnaglar behöver man fila och klippa naglarna med jämna mellanrum. Just när det gäller filandet behöver man en nagelfil. De finns i flera olika varianter och modeller.

I det här testet har vi tagit med flera olika nagelfilar i många material för att du ska kunna hitta en variant som passar just dig och dina naglar. En fil som passar en person kanske inte passar just dig. Vilken fil som passar bäst varierar också beroende på om du har naturliga naglar eller inte. På vissa nagelmaterial går det inte att fila med en för svag fil, och andra går sönder om filen är för kraftig.

Vi har också sett till att prova nagelfilar i flera olika prisklasser så att du även ska kunna hitta en variant som passar din plånbok. Depend Nagelfil för allroundbruk är den vi utsett till bästa budgetmodell, Morris & Lucas Crystal Glass är den bästa mellanprodukten medan OPI nagelfil är den bästa premiumprodukten.

7 Bästa Nagelfilar – Bäst i test

1. Make Up Store Nail File Glass

Det här är en lite dyrare nagelfil i glas. Den har en mindre storlek, och kommer med ett plastfodral som det är lämpligt att förvara filen i när den inte används. På så sätt är risken mindre att den skadas.

Filen har ingen vass spets du kan riva dig på men det innebär också att det kan vara lite svårt att komma åt olika delar av nageln som behöver formas. Det blanka resultatet och livslängden på filen är dock oslagbar. Ett stort plus är att filen också kan användas för att matta ner nageln inför till exempel lackning.

2. Morris & Luca No Crystal Glass File

Den här nagelfilen har ingen yta av sandpapper, utan den är istället helt tillverkad av glas. Ytan på filen är relativt mjuk och slät. Om dina naglar ofta skivar sig när du filar dem, trots att du använder en bra teknik, kan det här vara en bra fil att prova.

En annan stor fördel med den här nagelfilen är att slipytan inte slits ner när du använder filen. En fil med sandpappersyta kan slitas ner så att den behöver bytas efter bara ett par användningar, men det sker inte med en glasfil. Det här är också ett väldigt hygieniskt alternativ eftersom glasfilen kan tvättas. Skölj den med vatten efter varje användning och tvätta sedan av den med tvål regelbundet. Filen bör förvaras i sitt fodral för att den inte ska repas eller gå sönder.

Priset ligger på omkring 100 kronor och det är ett lågt pris sett till hur många gånger du kan använda filen innan det är dags att byta ut den. Vi gillar också att nagelfilen finns i såväl en vit samt en svart variant.

3. OPI Crystal File

När det kommer till nagelfilar är det här en riktig drömprodukt. Ett lite högre pris på över 200 kronor är dock inte något man bör bli avskräckt av om man verkligen vill ta hand om sina naglar. Tack vare tvåvägsfilen minskar risken att naglarna skivas under filningen och det är i stort sett omöjligt att använda fel teknik.

Efter att du använt filen kan du lätt tvätta av den med vatten och låta den lufttorka tack vare att den är tillverkad av fint glas. Det gör också att filen inte behöver bytas särskilt ofta, vilket både är ekonomiskt och miljövänligt.

Filen kan både forma till nagelns kanter och ta bort ojämnheter ovanpå nagelns yta. Resultatet blir en extremt blank och fin nagel. Det här gör filen till testets vinnare i premiumklassen.

4. Depend Nagelfil Allroundfil

Det här är en av de billigare nagelfilarna i testet och den är inte tillverkad av glas. Den har istället en yta av sandpapper eller grit. Gritet anger hur pass grov filen är. På just den här filen finns det två olika sidor och på varje sida har gritet två grovlekar. Det här är alltså en fil som både har extra fint, fint, grovt och extra grovt grit. Du kan alltså använda den både för att fila ner ojämnheter och för att buffa upp naglarna. Filen fungerar också till både lösnaglar och till naturliga naglar.

5. Kikkerland Travel Nail Kit

Det här lilla kitet innehåller det du behöver för att ta hand om naglarna när du är ute och reser. Såväl nagelklippare som två nagelfilar finns i kitet. De har ett lite mindre format, och är inte helt bekväma att använda för mer tidskrävande nagelvård men de fungerar utmärkt för att ta bort ojämnheter.

Filarna har ett mellangrovt grit och har kanske inte den bästa livslängden, men så är det inte tänkt att man ska använda dem varje dag utan det är i första hand ett resekit och då fungerar filarna alldeles ypperligt. Ett stort plus är också att den ena filen kombineras med ett verktyg som används för att försiktigt trycka ner nagelbanden.

6. Åhléns Nagelfil

Åhléns nagelfil har även den fyra olika grits för att du ska kunna använda filen till så många områden som möjligt. Det finn en grov, en mellan, en fin och en extra fin del på filen för att du ska kunna ta bort ojämnheter, forma till och buffa upp nageln för att ge den extra glans.

Filen kan också användas innan du ska lacka naglarna för att nagellacket ska fästa bättre.

7. Avalea Nagelfil glas

En bra nagelfil i budgetklass. Den har en slät yta av glas som gör att nageln inte skivar sig. Filen har en lång hållbarhet och den såväl formar som stärker och filar naglarna.

Ett stort plus med den här filen är att du kan sterilisera den efter användning. Det kan vara bra om du lånat ut filen, eller om du bara vill göra den ordentligt ren.

Trots det låga priset håller filen bra och den lämnar ett helt klart godkänt resultat efter sig. Dock blir nageln inte fullt så blank som man kanske kunnat önska sig.

Vad är en nagelfil?

En nagelfil är ett verktyg som används inom nagelvård. Nagelfilen kan användas av alla kön och dess syfte är att forma, stärka och buffa nageln. Om man klippt naglarna kan det ofta vara så att kanterna blir lite vassa och då kan filen göra dem mjukare.

Nagelfilar kan vara gjorda i plast, papper eller glas. Nagelfilar av glas är i regel lite dyrare i inköp än en fil av papper, men å andra sidan kommer slitytan i ett grit eller sandpapper snabbt att slitas ut. Om du har lösnaglar, gelénaglar eller naglar i akryl kan det också vara svårt eller omöjligt att fila dem med en allt för fin sandpappersfil.

Varför ska jag fila mina naglar?

En vass nagelkant kan lätt ta skada eller rivas. Genom att runda av kanterna förhindrar du att nageln spricker eller skivar sig. En annan anledning till att fila naglarna är att de får en jämn och glansig yta.

De ser mer välvårdade ut och nagellack fäster också bättre på filade naglar. Såväl tånaglar som fingernaglar kan filas och formas för att man ska uppnå bättre komfort.

Hur får jag fina naglar?

Det är viktigt att sköta sina naglar för att de ska hålla sig fina. Tvätta dem och smörj in dem flera gånger i veckan. När du använder en nagelfil bör du använda den från sida till sida istället för tvärs över nageln. Då minskar risken ytterligare för att nageln skivar sig. Har du en tvåvägsfil kan du använda den fram och tillbaka, men i annat fall bör du fila åt ett håll, lyfta filen och sedan ta ett nytt tag. Tänk också på att inte trycka för hårt med filen.

Ska nagelns yta jämnas till bör du inte fila nageln för tunn. Då kommer nagelbädden bli känslig och det kan göra ont att slå i nageln. Tänk också på att klippa naglarna korta om du har ett arbete som gör att du behöver hålla hög hygienisk standard eller om du ofta blir smutsig under nagelkanterna. Då ser händerna betydligt mer välvårdade ut.