Kroppsvård

Bästa Fotbadet 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ta hand om dina fötter på allra bästa sätt, precis så som de förtjänar. Investera i ett kombinerat fotbad och fotmassage för att hålla dina fötter i god kondition både vad gäller muskler, leder och hud.

Genom att regelbundet bada fotbad mjukas huden upp, förhårdnader förebyggs och blir lättare att avlägsna samt att fötterna hålls fräscha. Kombinera detta med en behaglig massage för att även mjuka upp muskler och leder vilket ökar rörligheten för tår och fötter.

Flera modeller på fotbad har olika massagelägen med både vibrationer och bubblor så att man kan anpassa efter eget smak och tycke. Vid regelbunden fotmassage kan smärtsamma fotproblem förebyggas.

6 Bästa Fotbaden – Bäst i test

1. Beurer FB 50 Fotbad

Med Beurer FB 50 fotbad kan du njuta av ett långt fotbad utan att vattnet blir kallt och måste bytas. Fotbadet är utrustat med uppvärmning i 5 olika steg där man kan välja på vattentemperaturer mellan 35°C – 48°C.

Funktioner och temperaturer ställs enkelt in via LED-displayen som är placerad på fotbadets ovansida. På så sätt kommer du enkelt åt inställningarna även under pågående fotbad. Du kan välja mellan två olika massagetyper, antingen med vibrations eller bubbelmassage.

Vibrationsmassagen kan även användas i torrt läge utan att fotbadet är fyllt med vatten. Fotbadet är även utrustat med infraröda ljuskällor som har lugnande inverkan samt magnetfält. Avsluta fotbadet med att smörja in fötterna med en vårdande fotkräm.

2. Beurer FB 35

Med en effekt upp till 140 watt ger detta fotbad dig en härlig avkopplande stund. Fotbadet har inbyggd fotmassage med bubblor och vibration. För att hålla vattnet behagligt erbjuds även uppvärmning så att vattnet inte behöver bytas ut under badets gång.

Badet har flera magnetzoner som tillåter magnetfältsapplikation och har infraröda ljuskällor. För en extra avslappnande stund kan man använda det inbyggda aroma filtret för aromaterapi.

Badet står stabilt med hjälp av gummifötter undertill och den har ett stänkskydd som hindrar att vattnet skvätter utanför kanterna. Det ingår även pedikyrtillbehör som enkelt används efter en stunds bad när fötterna är mjuka och lätt kan filas och vårdas. En fotvårdsbehandling bör avslutas med en härlig fotkräm som mjukar upp fötterna ytterligare och förser dem med fukt.

3. Andersson Fotmassage MLM 2.0

Med en snygg och diskret design gör denna fotmassage från Andersson trötta fötter pigga igen. Fötterna stoppas in i varsitt hål i den rundade apparaten och sedan kan man välja mellan tre olika massagelägen och även tre olika styrkor.

Massagemetoden som används är Shiatsumassage vilket är en japansk massagestil som går ut på att olika punkter på fötterna stimuleras. På så sätt kan olika muskelspänningar och knutor lösas upp vilket förbättrar rörligheten och minskar eventuella smärtor.

Shiatsumassage är en typ av akupressur där punkterna stimuleras med tryck och stretchning istället för att knådas som vid klassisk massage. Fotmassagen kan användas till fötter upp till storlek 44.

4. OBH Nordica Foot Spa Infra Heat

Välj mellan tre olika förinställda program och njut av massage via bubblor eller vibration. Fotbadet är utrustat med infraröda ljuskällor och kan hålla vattnet varmt under tiden som fotbadet används. Massagerullarna som används är avtagbara liksom det medföljande stänkskyddet för att förhindra att vatten skvätts utanför.

Fotbadet är enkelt att använda och de olika funktionerna ställs smidigt in via ett vridreglage som är placerat i fotbadets bakkant. Undersidan är försedd med halkskydd för säkrare användning.

Efter ett härligt fotbad bör fötterna smörjas in med en riklig fotkräm för att återfukta och mjukgöra. Fotbadet består av en vit balja med blå detaljer. Dess vikt uppgår till 2,3 kg och den har en smart integrerad sladdförvaring i designen vilket förenklar förvaring när badet inte används.

5. Andersson Fotbad FTB 2.0

Fyll fotbadet med vatten och njut av en härlig fotbehandling hemma i soffan. Badet kan ställas in på temperatur mellan 35-48°C för att hålla vattnet behagligt under en längre tid. Massagerullarna som är placerade i botten stimulerar fötternas blodcirkulation för att pigga upp och göra musklerna mjuka.

Även det infraröda ljuset är en särskild effekt för att förbättra blodcirkulationen. Man kan välja mellan flera olika lägen för bland annat infrarött ljus, bubbelbad, värme och massage.

Därtill medföljer en särskild pimpsten och en borste som kan användas både före, under och efter badet för att ta bort smuts, döda hudceller och avlägsna förhårdnader. Avsluta hela behandlingen med en fuktgivande fotkräm som får fötterna mjuka och lena.

6. Beurer FB 30

Detta fotbad från Beurer ger dina fötter en härlig stund med bad och massage. Fotbadet har bubbeleffekt och massage kan väljas mellan två lägen, bubbelmassage eller vibrationsmassage. Effekten uppgår till 60 watt. Badet är utrustat med infraröda ljuskällor som har en lugnande inverkan under tiden som fotbadet pågår.

Det avtagbara stänkskyddet förhindrar att vatten tar sig över kanten och gummifötterna på fotbadets undersida ser till att det står stadigt under hela tiden det används.

Fotbadet är smidigt att förvara då det enkelt kan fällas ihop när det inte används och sladden lindas upp på sladdlindaren. På så sätt tar den minimalt med plats samtidigt som den är enkel att ta med sig.

Att tänka på inför köp av fotbad

Fundera på vad du vill ha ut av ett fotbad. Är det att bara mjuka upp huden för att enkelt kunna utföra pedikyr eller fila bort förhårdnader. Eller vill du ha ut mer av ditt fotband och kunna njuta av fotmassage, bubblor och värme?

Tänk på vilka effekter som du skulle uppskatta och utgå därefter för att hitta en modell som passar dig. Kanske du värdesätter en snygg design eller ett fotbad som är hopfällbart så att det är smidigare att förvara när det inte används.

Numera finns det fotbad som har mängder av effekter, har möjlighet att hålla vattnet varmt så att du kan njuta av fotbadet längre samt med inbyggda infraröda ljuskällor. Mät även fotbadet så att det passar dina fötter.

Varför ska jag använda ett fotbad?

Använd ett fotbad för att vårda dina fötter. Fötterna är en kroppsdel som ofta glöms bort och som tas för givna trots att de utstår för mängder av påfrestningar, slitage och ansträngningar. Mjuka upp, massera och väck dina fötter till liv igen med ett kombinerat fotbad och fotmassage.

Ett fotbad mjukar upp förhårdnader så att de lättare kan avlägsnas, gör huden mjuk och len samt att muskelspänningar löses upp. Avsluta din fotbehandling med att fila fötterna, klipp tånaglarna och smör in fötterna med en riklig fotkräm för att få den extra mjuka och lena känslan. Om fotbadet används på kvällen kan en fetare fotkräm användas som sedan kan absorberas under natten så att du vaknar upp med babylena fötter.