Kroppsvård

Bästa Elektriska Fotfilen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en elektrisk fotfil behöver du inte längre anstränga dig för att få fina och välmående fötter. Här är det istället fotfilen som gör det mesta av jobbet och du behöver bara se till att den är laddad och sedan föra den över området som ska behandlas.

En elektrisk fotfil behandlar snabbt och effektivt hård och sprucken hud på fötterna. Flera modeller av fotfil kommer även med kompletterande tillbehör så som olika typer av borstar.

Dessa borstar rengör huden samtidigt som den stimulerar blodcirkulationen och ger massage. Sätt dig bekvämt och ge dina fötter och underben en helkväll. Bjud på fotbad, massage, hårborttagning och avsluta med en härlig fotkräm och pedikyr.

1. Scholl Velvet Smooth Dual Speed Elektrisk fotfil

Den här elektriska fotfilen kan användas så väl vid fotbad som utanför då den fungerar lika bra på torr som blöt hud. Det roterande huvudet avlägsnar effektivt döda hudceller och förhårdnader på fötterna utan att du behöver anstränga dig.

Fotfilen exfolierar även den torra huden så att den har en chans att bli mjuk och len igen. Filen har en slimmad design för att enkelt komma åt alla ytor på foten för en mer komplett behandling. Välj mellan två hastigheter för att hitta det läge som passar dig bäst.

Till fotfilen medföljer även två olika tillbehör för ytterligare fotvård, exfolieringsborste och filborste. För bästa resultat bör filborsten användas först över fötter och vader. Då exfolieras den torra huden. Därefter använder man det vanliga rullhuvudet som slipar bort förhårdnader och mjukar upp.

Flytta filen aktivt över fötterna vid användning och stanna inte mer än 4 sekunder på ett och samma ställe. Exfolieringsborsten kan även användas på vaderna och smalbenen innan hårborttagning. På så sätt avlägsnas torr hud och orenheter vilket gör att hårborttagningen blir närmare huden och mer effektiv.

2. Scholl Velvet Smooth Fotfil

Velvet Smooth gör dina fötter silkeslena och fräschar upp såväl vader som fötter. Det medföljer en särskild exfolierande borste som används på vader och fötter för att avlägsna torra flagor och fräscha upp huden.

Genom att ta bort dessa torra partier kan även en bodylotion eller fotkräm enklare absorberas. Det grovkorniga sliphuvudet behandlar effektivt förhårdnader eller hudsprickor och gör fötterna lena och mjuka igen.

Den elektriska fotfilen bör inte fila mer än 3-4 sekunder på samma område då risken är att smärta och obehag uppstår. Filen bör inte heller användas på öppna sår eller allt för skadad hud, liksom den inte bör användas i vatten.

Det finns två hastigheter att välja mellan, prova dig fram vilken som känns bäst just för dig. För sedan apparaten varsamt över området som ska behandlas, om du trycker för hårt stannar apparaten automatiskt då skaderisk uppstår.

3. Remington Reveal Elektrisk Fotfil

Remington har tagit fram en elektrisk fotfil med en unik design för att enkelt kunna behandla varje skrymsle och vrå på foten. Filen behandlar fötterna lika bra oavsett om huden är blöt eller torr, fotfilen fungerar även att användas i duschen eller vid fotbad.

Fötterna får en skonsam behandling där hudsprickor och förhårdnader tas om hand på ett effektivt sätt. Det nätta sliphuvudet ger dig möjlighet att ha full kontroll över området som filas samtidigt som det gummerade handtaget ger ett stabilt grepp.

Apparaten kan även användas till att massera trötta fötter och vader när man skiftar huvudet och använder den exfolierande borsten. Använd även denna borste innan hårborttagning för ett bättre resultat oavsett metod. Hastigheten kan ställas in på två olika lägen efter ditt eget på tycke och smak. Handtaget är ergonomiskt utformat och designen känns lyxig och diskret. Resultatet blir mjuka och lena fötter.

4. CCS Elektrisk Fotfil

Få silkeslena fötter med hjälp av den elektriska fotfilen från CCS. Välj mellan två olika sliphuvuden, antingen grovkornig eller finkorning slipyta för att behandla förhårdnader och torr hud.

Med hjälp av den inbyggda LED-lampan har du alltid bra belysning under pågående behandling vilket ger en tryggare användning. Fotfilens sliphuvud roterar i hela 360° och snurrar cirka 40 varv per sekund. Dina fötter får en mild och skonsam behandling med snabbt och effektivt resultat.

Apparaten laddas enkelt med laddare på 100-240V eller genom USB. Designen är robust och ger ett stabilt intryck. Samtidigt är handtaget greppvänligt och knapparna lättillgängliga under användning med en hand. När ett sliphuvud är utnött kan man enkelt köpa till refill och byta ut den grovlek som behövs. På så sätt kan man använda fotfilen om och om igen.

Att tänka på inför köp av fotfil

Det som är viktigt att tänka på inför köp av fotfil är dels designen, då det är viktigt att du känner dig bekväm med utformningen av filen och tycker att den är lätt att hantera. Det underlättar användandet om filen ligger bra i handen och du tycker att den är enkel att manövrera.

Fundera även på hur stort sliphuvud du önskar, om du främst ska fila hälarna kan man till exempel ha ett större sliphuvud än om man ska slipa mellan eller under tårna. Tänk även på om du önskar få ut mer av din fotfil än att kunna slipa förhårdnader och sprickor.

Flera modeller har andra borstar och tillbehör som medföljer så som exfolieringsborste. Denna exfolieringsborste kan användas på såväl fötter som vader och underlättar även hårborttagning då den avlägsnar döda hudceller och gör rent. På så sätt kommer man närmare huden och stråets rot vid hårborttagning oavsett metod.

Vad är en elektrisk fotfil?

En elektrisk fotfil är precis som det låter, en fotfil som är automatisk och de allra flesta drivs av uppladdningsbara batterier. Det enda du behöver göra är att ladda batteriet, sätta igång apparaten på den hastighet som du önskar och sedan föra den elektriska fotfilen över det området som ska slipas. Fotfilen kan användas över hela fötterna och behandla förhårdnader, sprickor och avlägsna smuts samt döda hudceller.

Det är dock viktigt att man inte kör för länge på ett och samma ställe då en elektrisk fotfil är mycket effektivare än en manuell. Risken är att man slipar för djupt ned vilket kan orsaka smärtor och obehag.

Varför ska jag använda en fotfil?

Genom att använda en fotfil kan du få bukt med flera besvärande fotproblem. Exempelvis förhårdnader eller smärtsamma hudsprickor. En fotfil filar ned förhårdnader och sprickor för att göra huden på fötterna mjuk och len. Den elektriska fotfilen är dessutom smidig att använda och ger ett omedelbart resultat.

Ta bort förhårdnader och använd sedan fotfilen i förebyggande syfte med jämna mellanrum för att inte förhårdnaderna ska återkomma.
Vid användning av fotfil kan man reducera smärtor som uppstått av olika hudproblem på fötterna. Sprickor och förhårdnader kan göra det smärtsamt att bära skor och promenera.