Kroppsvård

Bästa Nagelstärkaren 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att ha problem med sköra naglar som ständigt skivar sig är inte ovanligt. Det är tyvärr inte alla som har haft turen att födas med starka och fina naglar som kan växa sig hur långa som helst. Vissa upplever stora problem med sina naglar och så fort man tror att de ska hålla, så bryts det av.

Med hjälp av en nagelstärkare kan du se till att dina naglar får de vitaminer som de behöver för att hålla sig starka och friska. Nagelstärkare är ingen mirakelkur som fungerar vid första behandlingen, utan här gäller det att vara tålmodig och envis för att uppnå ett riktigt bra resultat.

Det är precis som med vitaminer för håret eller kroppen. Det kan ta lite tid innan man märker av någon skillnad. Trots det är nagelstärkare mycket effektiva och marknaden erbjuder många olika alternativ att välja mellan. Här listar vi de absolut bästa!

1. OPI Nail Envy Nagelförstärkare

Med OPI Nail Envy kan du få sköra naglar att bli starka igen. Om du har problem med känsliga naglar som ständigt skivar sig eller slits ner behöver dina naglar få mer näring. Nagelstärkaren använder du under en pågående kur under de första veckorna. Därefter kan du sedan välja att applicera den när behovet finns.

Behandlingen ska upprepas under loppet av cirka 3-6 veckor för att du ska få ett riktigt bra resultat. OPI Nail Envy kan även användas som ett underlack om du vill minimera risken för gula naglar eller få lacket att sitta bättre. OPI Nail Envy är fri från formaldehyd.

2. Depend PT Ridgefiller Nagelstärkare

Att behöva tampas med torra naglar är aldrig kul. Många kan uppleva att naglarna blir randiga och detta beror på bristen på fukt. Med hjälp av Depend PT Ridgefiller Nagelstärkare kan du fylla up nagelns alla ojämnheter, samtidigt som du ser till att stärka och återfukta på djupet.

Depend PT Ridgefiller Nagelstärkare är tillverkad av vegetabiliska oljor som ger en riktig boost med fukt och nagelstärkaren vårdar och tar fram nagelns skönhet igen. Produkten ska användas var tredJe dag och då appliceras 1-2 lager. Om du vill använda Depend PT Ridgefiller Nagelstärkare som ett baslack fungerar det precis lika bra.

3. Trind Nail Repair Natural

Har du problem med naglar som delar sig? Då är du inte ensam, men det finns lösningar på problemet. Människans naglar är uppbyggda av ett ämne som kallas för keratin och Trind Nail Repair Natural går in i nageln och stärker keratinet, vilket resulterar i naglar som är mycket friskare och starkare.

För att få bästa resultat rekommenderas ett dagligt användande under loppet av två veckor. Vill du säkerställa att du får ett så optimalt resultat som möjligt kan det vara bra att kombinera med TRIND Nail Balsam.

4. Mavala Mava-Strong

Naglar som är tunna och mjuka kan lätt brytas av. Med ett stärkande underlack som Mavala Mava-Strong kan du dock se till att förebygga detta. Mavala Mava-Strong arbetar djupt i nageln och stärker inifrån och utåt, samtidigt som produkten ger dina naglar fukt. Tack vare sitt komplex med aktiva ingredienser minimeras också risken för att dina naglar ska skiva sig, vilket lätt kan hända när de är mjuka.

Mavala Mava-Strong innehåller också en kristalliserad resin, vilket bidrar till att din nagel blir tjockare och kan stå emot slitage mycket bättre. Dess mångsidighet gör att du kan använda det som nagelstärkare, underlack eller överlack.

5. Depend Powerflex Nagelstärkare

Söker du efter en omedelbar förbättring på dina naglar? Då behöver du också en produkt som verkar riktigt snabbt. Depend Powerflex Nagelstärkare ser till att dina känsliga naglar får en riktig boost och du märker resultat redan efter första behandlingen. Det är dock viktigt att du fullföljer hela kuren för att resultatet ska vara hållbart.

Med Depend Powerflex Nagelstärkare behöver du inte ta bort den tidigare appliceringen, utan kan applicera direkt på den gamla. Om du vill minimera risken för missfärgade naglar fungerar Depend Powerflex Nagelstärkare också som ett baslack.

6. Catrice Iron Strength Nail Hardener

Att ha problem med sköra naglar är otroligt vanligt och något som många drabbas av. Det kan låta som ett i-landsproblem, men sanningen är att torra och tunna naglar faktiskt kan vara riktigt jobbigt. Med Catrice Iron Strength Nail Hardener kan du se till att stärka dina naglar och försegla ytan. Det gör att dina naglar kan växa sig längre, men också att de blir mycket tåligare.

Hela 82 % av alla som har testat Catrice Iron Strength Nail Hardener menar att produkten har varit mycket effektiv och gett ett bra resultat snabbare än förväntat. Behandlingen går ut på att du applicerar Catrice Iron Strength Nail Hardener två gånger i veckan och därefter vid behov.

7. Scratch Nails 107 No Dry Nail

Vill du återuppbygga spänstigheten i dina naglar eller vill du att de blir starkare? Då är det Scratch Nails 107 No Dry Nail som du ska kika närmare på. Här får du en nagelstärkare som återskapar förlorat keratin, samtidigt som den tillför antioxidanter och Vitamin E.

Som aktiva ingredienser i produkten finns bland annat vitamin B5 som är återfuktande, arganolja som stärker och skyddar den känsliga bindväven, men också vitamin C som är full av just antioxidanter. Scratch Nails 107 No Dry Nail ger snabba och bra resultat som varar länge och som ger nageln sin naturliga skönhet tillbaka.

Vad är nagelförstärkare?

Enkelt förklarat kan man säga att en nagelstärkare är en produkt som är framtagen för att ge naglarna vitaminer och återfuktning så att de kan växa sig starkare. Produkterna innehåller vanligtvis många aktiva ingredienser och penslas på som ett vanligt nagellack.

Nagelstärkare fungerar således väldigt bra för den som har problem med att naglarna är torra eller lätt skivar sig.

Varför ska jag använda nagelstärkare?

En nagelstärkare är ett utmärkt alternativ om du har problem med att dina naglar inte riktigt håller som de ska. Det kan till exempelvis handla om att dina naglar är torra, att de ständigt går sönder, skivar sig eller är ”randiga”.

En nagelstärkare arbetar på djupet och tillför det som nageln behöver för att bli stark och mer tålig mot vardagligt slitage.

Hur tar jag hand om sköra naglar?

Sköra naglar behöver lite extra omvårdnad. Här är det viktigt att du först och främst undviker de saker som påverkar negativt, som att till exempelvis blaska med vatten i tid och otid eller använda en nagelsax istället för en nagelfil.

Om du har sköra naglar behöver du se till att naglarna stärks med hjälp av vitaminer i form av nagelstärkare eller genom kosttillskott. Med åren blir naglarna oftast torrare och mer sköra, men känsliga naglar kan drabba alla människor.

Hur motverkar jag torra naglar?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att motverka torra naglar. Här kan du t.ex. se till att du använder dig av handskar när du diskar, att du filar naglarna på rätt sätt och att du använder dig av en bra nagelstärkare. Nagelstärkare fungerar idag i de flesta fall som ett baslack, vilket betyder att det ger nageln en stärkande hinna.

Det kan också vara en god idé att fundera på nagelns längd och form, eftersom detta kan påverka hur dina naglar mår. Ytterligare en sak att ha i åtanke är att du tar hand om dina nagelband med en nagelbandsolja. För friska och starka naglar behöver alla olika delar behandlas.

Hur får man starka naglar?

Starka naglar får du genom att ta hand om dina händer och din kropp. En stor faktor som påverkar hur våra naglar ser ut är den kost som vi äter. Det är viktigt att kroppen får i sig alla vitaminer och mineraler som krävs för att naglarna ska kunna bli starkare och mer hållbara.

Du kan också se till att använda dig av en nagelstärkare och en bra handkräm att smörja in med dagligen och glöm inte att skydda händerna när du diskar eller håller på med starka rengöringsmedel med kemikalier.