Kroppsvård

10 Bästa Badsalten 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Lyxa till din badritual hemma genom att tillsätta ett härligt badsalt. Badsalt har flera funktioner i badet där det bland annat verkar rengörande och återfuktande till huden.

Ett badsalt kan även ha en lugnande inverkan beroende på ingredienserna som finns i saltet. Det kan till exempel vara dofter som avges som har lugnande effekt på kropp och själ.

Gör en mysig kväll tillsammans med din partner där ni först ger varandra massage med en härlig massageolja och därefter tar ett avkopplande bad med tillhörande badsalt. Tänd ljus och sätt på lugn musik för ytterligare effekt.

1. Sunday Rain Bath Crystals

Sunday Rain är ett badsalt som avger en härlig doft av mint som har en uppfriskande effekt samt vattenmelon som är en bra kombination. Det här badsaltet har en djupt rengörande effekt på huden samtidigt som den återfuktar och hjälper huden att bevara fukt.

Det medföljer en fin skopa till badsaltet som du enkelt doserar med vid användning. Till ett vanligt badkar behövs mellan 2 – 4 skopor som tillsätts i varmt vatten där det löses upp. Vattnet får även en mild färg av det röda badsaltet.

2. Björk & Berries Badsalt

Badsaltet från Björk & Berries består av ingredienser som har odlats i Sverige så som olika örter och blommor. Dessa ingredienser gör vattnet behagligare mot huden och avger en doft av lavendel och kamomill som båda har en lugnande inverkan.

Stressnivåerna sjunker vilket är perfekt för kvällsbadet då både kroppen och stressnivåerna går ned i varv och gör sig redo för en härlig sömn. För extra vårdande och behandlande egenskaper finns björklöv och citronmeliss bland ingredienserna.

Dessa ingredienser hjälper till att rena kroppen och har antiinflammatoriska effekter.

3. I Love Signature Bath Salt English Rose

Det här badsaltet doftar sommar, det doftar romantik och det doftar förföriskt. Även förpackningens design går i samma tema. Badsaltet innehåller bland annat extrakt av jordgubbe, hallon och svarta vinbär.

Därtill finns även bambuvatten i formulan. Som alla produkter från I Love är även badsaltet parabenfri, silikonfri och även vegansk. Häll upp ett varmt bad och låt två nävar av badsaltet lösas upp innan du avnjuter dess effekter.

För en mer detoxande effekt kan man använda hela påsen på 500 gram vid ett och samma tillfälle.

4. Terrible Twins Spa By Badsalt

Bakom det här badsaltet gömmer sig ett riktigt hantverk. Badsaltet består av himalayasalt som är rosa till färgen och rikt på mineraler. Himalayasaltet har blandats med olika eteriska oljor, en process som görs för hand.

Förpackningens design är inspirerad från apotekarburk från förr i tiden, brun till färgen, en glaspropp att försluta med och en gammaldags etikett.

Lavendelolja som ingår i badsaltets formula har både rogivande, antiseptiskt och rengörande effekter. Den löser effektivt upp smuts, massageolja och andra orenheter på huden samtidigt som den får kropp och sinne att slappna av.

5. Bamford Botanic Bath Salts

Badsaltet från Bamfords är baserat på två olika typer av salter, Epsomsalt och havssalt. Det förstnämnda har en mjukgörande effekt medan havssaltet rengör på djupet, vårdar huden och fräschar upp.

Geranium är en eterisk olja som även den finns i badsaltet. Oljan gör vattnet mjukt mot huden, vårdar och sprider en härlig doft som blandas med lavendel och pepparmint.

Vid ett normalstort badkar behövs ungefär en näve badsalt i vattnet för att uppnå effekt. Dosera i varmt vatten och låt saltet lösas upp innan du avnjuter badet.

6. Kerstin Florian Mineral Wellness Soak

Detta badsalt har tre huvudingredienser vilka är kolloidalt silver, magnesium och kalcium. Dessa tre ingredienser har stora och positiva effekter på såväl kropp som hud. Därtill finns över 60 andra mineraler tillsatta som förser kroppen med näring, badsaltet hjälper till att reducera värk i både muskler och leder, förbättrar matsmältningen samt lindrar eksem.

Det behövs endast tre matskedar badsalt som hälls ned i varmt vatten. Låt saltet verka en stund innan du intar badet. För en ännu mer avkopplande badstund man kan även droppa i en kombinerad bad- och massageolja som tillför en härlig doft.

7. Björk & Berries Bath Salt

Med en sammansättning som är full av naturliga blommor och härliga örter gör detta badsalt underverk för kroppen. Vattnet blir mjukt mot huden för att förebygga uttorkning, huden blir len till ytan och en doft med lugnande inverkan utsöndras. Dofterna har en förmåga att lindra stress och få kroppen avslappnad.

Gör ett hemmaspa på egen hand, massera dina trötta fötter och vader med en härlig massageolja och låt sedan resten av kroppen och sinnet koppla av i badet med badsalt från Björk & Berries.

8. La Bruket Havssalt

100% naturligt havssalt utgör detta badsalt från L:A Bruket. Saltet fungerar lika bra i fotbadet som i badkaret och har rengörande och mjukgörande effekter. Häll i en lagom mängd salt och känn hur kroppen renas.

Saltet löser upp rester av massageolja, smuts, döda hudceller och andra orenheter som har fastnat på din hud. Kombinera med andra badtillbehör från L:A Bruket till exempel tångbad.

Tångbadet utgörs av sågtång som har en förmåga att förbättra kroppens blodcirkulation, reducera värk, göra stela muskler mjuka igen och lindra hudirritationer.

9. Sunday Rain Charcoal & Bath Crystals

En blandning av kol och havssaltkristaller utgör detta badsalt från Sunday Rain. Badsaltet är svart till färgen, något som även färgas av något på badvattnet. Havssaltet har rengörande effekter medan kolet hjälper till att rena kroppen på gifter. Även huden mår bra av detta salt där en härlig lyster framträder.

Saltet är enkelt att dosera med den fina skopan i trä som medföljer. Det behövs endas 2-4 skopor per tillfälle vilket doseras i varmt vatten. Låt saltet verka en stund innan du kliver ned i badkaret.

10. Aroma Sprudlande Badsalt

Töm innehållet i denna påse om 100 gram ned i det varma vattnet i badkaret. Låt det verka en liten stund och avnjut sedan ett härligt bad och njut av badsaltets effekter. Badsaltets innehåll är helt naturligt och kommer med vårdande egenskaper.

Vattnet blir mjukare mot huden och en härlig doft av magnolia sprider sig med vattnets ångor. Huden blir både mjuk och ren efter ett bad med Sprudlande Badsalt från Aroma. Förpackningen har en härlig design med färger som påminner om en varm solnedgång.

Vad är badsalt?

Badsalt är ett badtillbehör som påminner om små kristaller. Kristallerna kan ha olika färger, vilket ofta baseras på saltets innehåll som färgar kristallerna. Vad badsalt består av varierar men vanliga ingredienser är havssalt, olika mineraler, andra salter, några härliga dofter och näring som kan tas upp av kroppen.

Badsaltet gör att badvattnet blir skonsammare mot huden samtidigt som det har en renande och rogivande effekt. Badsalt kan kombinera med andra badtillbehör så som kombinerad bad- och massageolja, badbomber eller badskum.