Kroppsvård

11 Bästa Nagellack 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ett nagellack är ett perfekt sätt att sätta färg på tillvaron. Med fina och välmanikyrerade naglar ger du ett välvårdat intryck. Det är dessutom enkelt att snabbt förändra en look genom att måla naglarna i en fin färg. Däremot finns det få saker som är lika frustrerande som avskavt nagellack.

Många stör sig på att nagellacken flagnar av redan efter en dag. Därför är det viktigt att välja ett bra nagellack som håller länge.

För att hjälpa dig att hitta rätt i nagellacksdjungeln har vi valt ut elva favoriter och recenserat dessa. Du hittar även svar på några vanliga frågor om nagellack.

1. OPI Infinite Shine Nagellack

OPI är ett av världens populäraste nagellack och erbjuder massor med härliga färger. Deras lack håller mycket hög kvalitet, vilket gjort att märket tagit skönhetsvärlden med storm. Sedan etableringen 1981 har märket årligen sålt över 55 miljoner nagellacksflaskor.

Deras generösa flaskor gör att nagellacket räcker länge. Det här vackra grårosa lacket i färgen Edinburgh-Er & Tatties är en storfavorit. Det är ett perfekt vardagslack som ger eleganta naglar.

Det ingår i den populära serien Infinite Shine och är ett nagellack med geleffekt utan att det krävs någon LED-lampa. Om du letar efter ett nagellack med perfekt färg, oslagbar hållbarhet och vacker glans är det här det bästa valet. För bästa resultat bör du applicera OPI Infinite Shine Base Coat först och OPI Infinite Shine Top Coat efter.

2. Yves Saint Laurent La Laque Couture

Lyxmärket Yves Saint Laurent erbjuder en kollektion med fantastiskt eleganta nagellack som är inspirerade av modevärlden. La Laque Couture Nail Lacquer utgörs av exklusiva nagellack i modeinspirerade nyanser med alltifrån stilrena och naturliga till dramatiska och färgglada. Nr 39 Beige Gallery är en vacker färg i den perfekta ”greige”-nyansen som passar till vardags såväl som till fest.

Den hållbara formulan ger även näring åt naglarna och hindrar dem från att spricka. Det är mycket lätt att applicera nagellacket tack vare den specialtillverkade borsten. Resultatet är elegant, intensivt och felfritt utan ränder. Det här är det perfekta nagellacket för dig som vill ha glamourösa naglar.

3. Essie Nail Lacquer

Det ikoniska nagellacksmärket Essie älskas av konsumenter över hela världen. Deras prisbelönta originallack Essie Color finns i ett stort antal olika färger. Färg 101 Lady Like har en härlig och mjuk ljuslila nyans som passar utmärkt för dig som vill ha en nudemanikyr, men med glansig finish. Resultatet är naturligt och elegant med en mycket bra täckning.

Den specialutvecklade breda borsten gör det enkelt att få ett jämt resultat utan några ränder. Essies nagellack är kända för hålla länge och detta lack är inget undantag. För bästa resultat bör du använda det tillsammans med Essie base coat och Essie top coat. Om du letar efter det bästa lacket för ett naturligt och kvinnligt intryck med glansig finish bör du spana in detta lack från Essie.

4. Lancôme Le Vernis Nail Polish

Det ikoniska skönhetsmärket Lancôme erbjuder självklart ett nagellack i glamorösa färger. Le Vernis Nail Polish är en uppgradering av det klassiska lacket Vernis in Love. Det nya lacket är ännu bättre än föregångarna och finns nu i flera lyxiga nyanser med glansig finish.

Nagellacket har även försetts med en ny applikator som gör det enklare att få till den perfekta manikyren. Dessutom håller resultatet mycket länge, vilket är ytterligare ett stort plus. Ett lättapplicerat nagellack som ger vackert glänsande naglar med en elegant touch.

5. Dior Dior Vernis

Ge dina naglar strålande glans med detta vackra lack från Dior. Använd lacket för sig eller som top coat på ett färgat lack för ökad hållbarhet, geléeffekt och glow. Lacket ger naglarna en snyggare finish med en intensiv färg. Dessutom innehåller lacket 80 % naturliga ingredienser med vårdande effekter som ger starkare naglar.

Dior Vernis är utrustad med en ny pensel som underlättar appliceringen. Lacket torkar rekordsnabbt, vilket uppskattas av många användare. Det här lacket från Dior är det ultimata nagellacket för att snabbt fixa välvårdade naturliga naglar med glansig yta.

6. IsaDora Nail Primer

Det här är ett snyggt och prisvärt baslack från IsaDora. Det innehåller vårdande ingredienser, bland annat mineraler, E-vitamin och C-vitamin, vilket skyddar och stärker naglarna. Använd det här lacket innan du målar ditt färgade nagellack för att undvika missfärgningar och för en ökad hållbarhet.

Med en primer som denna skapas en felfri yta som gör det lättare att applicera efterföljande lack. Det kan även användas ensamt om du vill ha en naturlig look. Du kan välja mellan en glansig eller naturlig finish. Ett fräscht lack som passar för en nudemanikyr eller som primer.

7. Londontown Lakur Nail Polish

Det här högpigmenterade nagellacket är lika vackert som det är vårdande. Det innehåller Florium Complex som är en exklusiv vårdande formula med naturliga plantoljor, vitaminer och botaniska extrakt. Perfekt för torra naglar! Nagellack från Lakur har en ”9 free formula”, vilket innebär att de är fria från formaldehyd, toluen, DBP, formaldehydresin, kamfer, bly, xylen, parabener och etylacetat.

Den vackra färgen Londontown är en rödrosa nyans för klassiska naglar. Med den breda penseln är det enkelt att få till en precis applicering och högblanka naglar med gel-look.

8. Babor Nagellack

Det här är ett litet och glossigt nagellack från hudvårdsmärket Barbor. Den fruktiga nyansen Watermelon får det att vattnas i munnen. Det är den perfekta färgen för att enkelt piffa till vardagsstilen. Resultatet är fantastiskt jämt med mycket glans. Det torkar snabbt och kladdar inte.

Det är ett av de mest hållbara nagellacken i testet. För bästa resultat bör det användas med bas Smart All in One Polish från Babor. För en intensivare färg kan två lager målas. Topplacket Magic Quick Dry gör att lacket snabbtorkar. Nagellacken från Babor är fria från toluen och formaldehyd.

9. La Roche-Posay Toleriane Silicum Nail Polish

Hudvårdsmärket La Roche-Posays nagellack är lika vårdande som deras övriga produkter. Lacket Toleriane Silicum Nail är formulerat med Silicum vilket gör det särskilt passande för känsliga naglar. Lacket skyddar och stärker naglarna. Det skyddar även mot UV-strålar, vilket gör det till ett perfekt sommarlack.

Nagellacket kommer i en resestorlek med 6 milliliter. Den vackra klassiska röda färgen passar många olika stilar. Det bör användas tillsammans med Toleriane Silicum topcoat för ett hållbart resultat.

10. Smith & Cult Nail Lacquer

Nail Lacquer Ghost Edit är ett kvalitetsnagellack med en helt otrolig färg! Lacket innehåller mycket pigment, vilket ger en lyxig finish med hög glans. Ghost Edit är deras populära beigerosa nyans som passar till vardags såväl som till fest. Smith & Cult är måna om ingredienserna i sina produkter och detta nagellack är inget undantag.

Det är ”8-Free” och innehåller såldes inte dietylftalat, toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, kamfer, xylen, etyltosylamid eller trifenylfosfat. För bästa resultat bör detta lack användas med baslacket Basis of Everything och topplacket Above it all.

11. Depend 7 day

Depend erbjuder prisvärda nagellack i många olika lekfulla färger. Deras Depend 7 day är en kollektion med nagellack med superglans som håller en vecka. Lacken har en hybridformula som ger en ”gel feeling” utan att du behöver använda en LED-lampa. Det är mycket lätt att applicera tack vare den smala penseln.

Vad är nagellack?

Ett nagellack är ett skönhetsprodukt som målas på finger- och tånaglar. Syftet är främst att dekorera nageln, men vissa lack har även en vårdande effekt. Det finns olika sorters nagellack med olika sorters finish.

Det är vanligt att kategorisera nagellacken efter tre huvudkategorier: baslack, färgade nagellack och topplack.

Varför ska man använda nagellack?

Nagellack används för att dekorera och försköna naglarna. Lack kan även användas för att stärka naglarna och skydda från yttre påfrestningar.

För bästa resultat bör alltid baslack och topplack användas tillsammans med färgade nagellack.

Hur applicerar man nagellacket?

Nagellack appliceras lättast med den medföljande penseln eller applikatorn. Baslacket, som även kallas för base coat, används först och detta lack skyddar nageln från missfärgning. Därefter appliceras det färgade nagellacket. Ibland kan två lager av detta lack behövas för att uppnå rätt färg.

Det är viktigt att lacket får torka innan du målar nästa lager. Slutligen målar du topplacket, även kallat top coat, för att ge nageln den rätta ytan och längre hållbarhet.