Kroppsvård

10 Bästa Badoljorna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Maximera din badupplevelse genom att tillsätta en härlig badolja i vattnet. Badoljan har flera bra egenskaper och vårdar både kropp och sinne i det varma vattnet.

Eteriska oljor som ofta ingår i formulan för badoljor förångas och avger dofter som klassas som aroma terapi. Detta får sinnet att verkligen koppla av, liksom musklerna som kan släppa på spänningarna.

Dessutom blir huden återfuktad, återfår en flexibilitet och mjukhet samt förses med en silkeslen yta.

1. L’Occitane Almond Shower Oil

Denna duscholja kommer i en lyxig pumpflaska som gör den enkel att dosera och använda direkt i duschen. När du applicerar oljan på din fuktiga hud kommer den att börja löddra vilket även är en del av rengöringsprocessen.

Oljans mandelextrakt har en mjukgörande och återfuktande effekt samtidigt som doft av mandelblomma sätter sig på huden. Almond Shower Oil rekommenderas till normal och torr hud och den kan användas till den dagliga duschen.

2. Kerstin Florian Organic Neroli Blossom Bath & Body Oil

Neroli ingår i kategorin för aromaterapi och avger en doft som lugnar sinnet och lättar upp spänningar. Genom att tillsätta neroli i badet får både kropp och sinne en avkopplande stund. Därtill ingår flera typer av oljor i formulan, bland annat jojobafröolja, kokosolja och solrosfröolja.

Dessa oljor hjälper till att göra huden len och mjuk samtidigt som fettsyror ger näring och återfuktar. Häll i en matsked i badet och njut. Det går att kombinera med badsalt och du kan även blanda ut med din lotion och istället smörja in kroppen med badoljan.

3. Decléor Neroli Bigarade Bath & Shower Gel

Med nästan uteslutande naturliga ingredienser är denna bad- och duscholja mild och skonsam mot såväl hud som miljö. Oljan kan användas på alla hudtyper, antingen i badet eller i duschen. Häll några droppar direkt i badkaret eller smörj in kroppen med den i duschen.

Den går att kombinera med andra badbomber, badsalt eller badkulor. Neroli Bigarade Bath & Shower Gel har en rengörande effekt samtidigt som den återfuktar huden och avger en doft av lugnande neroli.

4. Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

Dusch- och badoljan från Maria Åkerberg innehåller flertalet vårdande ingredienser som de alla är både ekologiska och veganska. Ingredienserna har en mildrande inverkan på ledvärk, psoriasis och symptom som uppstår i samband med förkylning. Förutom att mjuka upp huden och återfukta tillförs även ett härligt glow till huden.

Oljan innehåller bland annat sojabönolja och eukalyptus. När oljan används i badet fungerar eukalyptus som aromaterapi och ger både badrum och hud en härlig doft.
Produkten kan användas på alla hudtyper, även den mest känsliga.

5. Fenjal Classic Bath Oil

Förgyll din badstund med denna härliga badolja från Fenjal. Produkten innehåller flera olika växtoljor som sprider sig i vattnet. Växtoljorna tillför näring och fukt till din hud och sprider en god doft när den förångas.

Oljan har en lugnande inverkan på sinnet vilket kan lösa upp spänningar och mildra stress. Huden i sin tur blir len och känns mjuk. Kombinera oljan med badsalt för en ännu mer behandlande stund i badkaret.

6. Decubal Shower & bath oil

För den torra eller känsliga huden kan Decubals dusch- och badolja göra underverk. Produkten är baserad på bland annat jojobaolja och andra naturliga oljor som är milda att använda på huden. De skonsamma ingredienserna gör att oljan utan problem kan användas dagligen.

Oljan är parfymfri, tvålfri och fri från konserveringsmedel. Ingredienserna har en lugnande inverkan på känslig och irriterad hud samtidigt som den torra huden blir återfuktad, mjuk och len. Både barn och vuxna kan använda produkten.

7. Booming Bob Baby Oil

Med en bas av naturlig olivolja är denna baby olja mild och härlig att applicera på huden. Booming Bob Baby Oil kan användas i duschen som rengöring, för att smörja in sig efteråt eller som massageolja. Kamomill och lavendel avger en avslappnande doft som fungerar som aromaterapi vilket skänker lugn till kropp och själ.

Oljan är skonsam och kan användas dagligen på både vuxna, barn och spädbarn. Efter applicering lämnas huden mjuk och med en yta som är silkeslen.

8. Rosenserien Jojoba Oil

Jojobaolja har en djupt mjukgörande effekt och hjälper huden att bevara den fukt som tillförs samtidigt som huden får ett yttre skydd. Denna olja består till 100% av denna olja och innehåller inga andra ingredienser, tillsatser eller konserveringsmedel. Kallpressad jojobaolja kan balansera talgproduktionen på fet hud samt behandla och motverka torr hud.

Oljan sjunker snabbt in i huden utan att lämna kladdiga rester efter sig. Fungerar lika bra att applicera på kroppen som i ansiktet eller håret. Du kan även droppa några droppar i badet i rent vatten eller ihop med badsalt eller andra badoljor.

9. Terrible Twins Spa By Badolja

Detta är en härlig kroppsolja som kan appliceras direkt på huden, blandas ut med din body lotion eller droppas i badvattnet. Produktens bas består av sötmandelolja och olika eteriska oljor utgör den härliga doften. Formulans lavendelolja har en lugnande inverkan på både huden och sinnet och får dig att koppla av maximalt i badkaret.

Oljan levereras i en glasburk som är försedd med en pipett vilket förenklar doseringen om oljan ska droppas i badet eller blandas med kroppslotion. Denna produkt är ett riktigt hantverk då den framställs för hand.

10. Rituals The Ritual Of Samurai Badskum

Gör upp ett härligt skumbad med hjälp av The Ritual Of Samurai Bath Foam. Produkten innehåller naturligt babuextrakt och skonsam sandelträ som båda har vårdande och rengörande effekter på huden.

Badskummet får kroppen att slappna av samtidigt som huden mjukgörs och rengörs. Huden bygger upp sin elasticitet och styrka. Blanda badskummet med andra badoljor eller badsalt för en ännu härligare upplevelse i badet.

Vad är en badolja?

En badolja är en form av olja som droppas i badet. Oljan kan besitta flera olika egenskaper som bland annat ska mjukgöra och återfukta din hud. Badoljan kan även ta hand om ditt sinne genom att avge lugnande dofter och ämnen som sänker stressnivån och lättar upp spänningar.

En del oljor kan även smörjas in direkt på kroppen, användas i duschen som rengöring eller blandas ut med din vanliga body lotion för att maximera återfuktning.

Varför ska man använda badoljor?

Badolja används för att höja badupplevelsen så att du får ut mer av din stund i badet. Oljan används med fördel på torr hud för att mjuka upp, återfukta och göra den silkeslen. Ingredienserna som finns i badoljan varierar mellan olika modeller och en del är mer närande än andra.

De allra flesta har dock även en doft som har en lugnande inverkan på sinnet vilket gör att du lättare kan koppla av i badet. Använda enbart badoljan eller kombinera med badskum, badsalt eller andra badtillbehör.