Kroppsvård

Bästa Nagellacksborttagningen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Målade naglar är alltid snyggt och något så litet kan faktiskt lyfta en hel outfit. Aldrig tidigare har det varit så populärt med målade naglar som det är idag och kanske är det just nagelkonsten som har satt trenden. Nagelkonst visar sig oftast genom att man använder sig av olika mönster eller smycken för att skapa naglar utöver det vanliga. Oavsett om du föredrar smyckade naglar eller enfärgade kommer du inom sinom tid att behöva ta bort färgen.

Nagellackets hållbarhet kan variera väldigt mycket. Vissa sitter i flera dagar medan andra skavs av nästan direkt. När det är dags att ta bort nagellacket behöver du se till att du har ett bra och skonsamt medel. Förr innehöll nästan alla produkter aceton, vilket kunde orsaka en skada på naglarna.

Idag finns det många acetonfria alternativ att välja mellan istället. Här nedan listar vi de bästa nagellacksborttagningsprodukterna för starkare naglar.

1. Depend Nagellacksborttagning

Depend är ett märke som har gjort sig känt för sina hållbara nagellack och nagelprodukter i alla olika kategorier. Här finns nagellack i alla dess färger och naturligtvis finns även en nagellacksborttagning när du vill ta bort det gamla och lägga på det nya.

Nagellacksborttagningen är otroligt effektiv och tar bort alla spår av det gamla lacket på sekunder. Dock bör det påpekas att produkten endast lämpar sig för naturliga naglar. Depens nagellacksborttagning är fri från parfym, färg och aceton.

2. IsaDora Gentle Nail Polish Remover Aceton Fri

IsaDora Gentle Nail Polish Remover Aceton Fri är precis som namnet beskriver en nagellacksborttagning som är helt fri från aceton. Här får du en produkt som inte bara är billig och har ett bra pris utan som även är mycket effektiv.

Den genomskinliga vätskan tar snabbt bort gammalt nagellack och lämnar dina naglar rena och välmående. Produkten innehåller nämligen en Pro-vitamin som kallas för B5. Detta stärker naglar och minimerar risken för uttorkning.

3. Essie Remover Good As Gone

Har du varit med om att dina naglar fått en gul nyans efter att du har tagit bort nagellack? Då är du inte ensam. Att naglarna missfärgas är faktiskt mycket vanligt, men med hjälp av Essie Remover Good As Gone är missfärgningar ett minne blott.

Essie Remover Good As Gone ser nämligen till att både fläckar och färg försvinner i ett nafs. Här är det inte bara färgen som försvinner utan dina naglar blir också ljusare och fräschare tack vare det tillsatta C-vitamin. Essie Remover Good As Gone är inte fri från aceton.

4. Bourjois Nagellacksborttagning

Vill du vara säker på att du får bort rester från gamla nagellack så fort som möjligt? Då bör du titta närmare på Bourjois Nagellacksborttagning. Bourjois Nagellacksborttagning är mycket effektiv och ser till att lacket löses upp och kan torkas bort med hjälp av en bomullstuss.

För att den ska ha en behaglig doft har man valt att tillsätta lite parfym men produkten luktar inte för starkt eller obehagligt. Här precis som i många andra fall har man också valt bort all typ av aceton för att säkerställa att naglarna inte tar skada i onödan.

5. Mavala Nail Polish Remover

Att behandla naglarna med aceton är inte längre ett måste. Idag finns det många mer skonsamma sätt att bli av med nagellack. Mavala Nail Polish Remover är en nagellacksborttagning som är betydligt mer skonsam än många andra alternativ samtidigt som den ändå är mycket effektiv.

Mavala Nail Polish Remover lämpar sig riktigt bra för alla typer av naglar och tillverkaren har även tagit fram ett alternativ för den som är mycket känslig: Mavala Extra Mild Nail Polish Remover.

6. OPI Nagellacksborttagning utan Aceton

Finns det någon som har missat OPI när det kommer till nagellack? Antagligen inte! OPI har gjort sig mycket kända tack vare sina många färger med otrolig hållbarhet. Det är tydligt att deras nagellacksborttagning är minst lika uppskattad och den främsta orsaken till det är hur effektiv och skonsam den är.

Alla former av aceton är uteslutna och istället har man berikat produkten med aloe vera. Det gör att dina naglar kommer att få näring istället för att bli torra och med fnasiga nagelband.

7. Depend Nail Polish Remover Pads

Vill du hitta ett smart sätt att snabbt kunna få bort nagellack utan att behöva springa runt och leta efter servetter eller bomullstussar? Då ska du använda dig av Depend Nail Polish Remover Pads. Depend Nail Polish Remover Pads är precis som namnet låter nagellacksborttagning i redan färdiga ”kuddar”.

Det betyder att du bara kan plocka upp en pad och börja rengöra dina naglar direkt. Precis som Depends andra produkter är Depend Nail Polish Remover Pads fri från aceton, färg och parfym. En pad räcker oftast till 10 naglar.

Vad är nagellacksborttagning?

Enkelt förklarat kan man säga att nagellacksborttagning är en typ av medel som du kan använda dig av för att ta bort gammalt nagellack från naglarna. Förr använde man sig vanligtvis av aceton, eftersom det inte fanns några specifika produkter att köpa i butikerna. I takt med att nagellack blev allt mer vanligt och acetonet ansågs skadligt att använda för ofta började man att tillverka borttagningsmedel som var mer skonsamma.

Det finns flera sätt att gå tillväga för att ta bort nagellack och flera olika typer av produkter. Många föredrar att använda sig av pads som redan är fyllda med medel för att på det sättet slippa leta efter bomull. En sådan produkt är mycket lämplig att t.ex. ta med sig på resan eller om man vill kunna fixa till naglarna när man inte befinner sig hemma. Annars är det många som kan uppfatta dessa pads som lite ”snåla” när det kommer till fyllning av medlet. Man kan också behöva använda flera stycken om naglarna är mycket långa eller man använt sig av en mycket stark färg.

Att kombinera olika typer av produkter kan vara ett bra alternativ men i de flesta fall räcker det med en nagellacksborttagning som du verkligen tycker om och som du tycker fungerar bra. Sen har det sällan någon betydelse om du har pads eller använder flytande medel med bomullstuss.

Hur tar jag bort nagellacket på bästa sätt?

Att ta bort nagellack är inte svårt om du har rätt produkter. Det enklaste och snabbaste sättet att ta bort nagellack är att använda sig av en bra och skonsam nagellacksborttagning. Du bör inte sitta och fila bort lacket (om det inte handlar om gellack) och du bör inte heller sitta och dra bort eller skrapa med nageln. Detta kan orsaka skador på dina naglar som gör de mer sköra. En nagellacksborttagning kostar sällan mer än 30-100 kronor och därför är det helt klart värt sina pengar.

Observera att val av nagellack kan vara avgörande för vilken nagellacksborttagning du bör välja för att kunna ta bort det på bästa sätt. Gäller det ”vanligt” nagellack fungerar det utmärkt med någon av de produkter som är listade ovan. Om du däremot använder gellack kommer du att behöva hitta ett annat alternativ och det gäller även för den som har gelenaglar eller annan nagelförlängning med fiber, akryl eller just gele.

Kan man använda nagellacksborttagning till gellack?

Om du har valt att använda dig av gellack kommer du att behöva gå igenom en annan metod för att få bort ditt nagellack men det är fullt möjligt att göra det själv i det egna hemmet. Här fungerar det dock sällan med nagellacksborttagning som inte innehåller aceton. Vill du ha bort gellack är det alltså borttagning med aceton som du måste använda dig av.

Det smidigaste sättet är att först fila bort det översta lagret med färg. Det kan du antingen göra med en vanlig fil eller en elektrisk fil som går snabbare. Därefter applicerar du nagellacksborttagning på bomullstussar som du sedan sätter på varje nagel.

Vira in naglarna och bomullen med folie och låt sedan borttagningsmedlet verka under cirka 15 minuter. Därefter kan du använda en tandpetare eller manikyrpinne för att lossa på gellacket.