Kroppsvård

Bästa Gellacket 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Från början var gellack något som bara användes av nagelsalonger och människor som var utbildade manikyrister eller nagelteknologer. Under åren har utvecklingen av nagellack dock gått framåt och idag kan man köpa gellack att använda i det egna hemmet. Gellack blev och är mycket populärt, tack vare hållbarheten. Till skillnad från ett vanligt nagellack så sitter gellack bättre och håller mycket längre.

Gellack kan användas av alla människor som vill ha snygga naglar, utan att ständigt behöva måla om dem. Lacket lämpar sig bra för den som arbetar mycket med händerna eller för den vars naglar inte går hand i hand med vanligt lack.

Olika nageltyper har svårare eller lättare för att behålla vanligt lack, men med gellack så slipper man oroa sig för avflagnad färg. Här nedan har vi listat några av de bästa nagellacken med gel på marknaden som du kan använda dig av för hemmabruk.

1. Essie Gel Couture Ballet Nude

Essie Gel Couture är serien med gellack som kommer från den välkända nagellackstillverkaren Essie. Med det här nagellacket får du en manikyr som kan liknas med den du får på riktiga salonger och gellacket appliceras i två olika steg och du behöver inte använda dig av någon UV-lampa.

Det enda som krävs är att du har färgen som du vill ha och att du använder dig av gel contour överlack. Rekommenderat är att du applicerar två stycken lager mer färg innan överlacket. Essie Gel Couture varar i upp till cirka 12 dagar och är enkelt att ta bort.

2. Londontown Gel Genius Top Coat

Med Gel Genius Top Coat kan du förvandla vilket nagellack som helst till ett gellack. Här får du ett överlack som inte bara ger en fantastisk och glansig finish, utan som även säkerställer att ditt nagellack håller mycket längre. Utan att slita på dina naglar gör Gel Genius Top Coat så att det bildas en barriär som minimerar risken för slitage.

Du behöver inte använda dig av en UV-lampa, utan det räcker gott och väl med det vanliga dagsljuset för att få lacket att stelna. Gel Genius Top Coat är helt vegansk och tillverkad utan gluten. Det gör att produkten även lämpar sig för den med allergier eller för den som vill undvika animaliska produkter och ämnen.

3. Le Mini Macaron Single Gel Polish

Är du trött på att nagellacket och manikyren är förstörd efter bara någon dag? Med hjälp av Single Gel Polish 3xShine Topcoat från Le Mini Macaron kan du få en betydligt bättre hållbarhet och en glans som är tre gånger bättre. Single Gel Polish 3xShine Topcoat är ett överlack som kan jämföras med de produkter som används på salong och det tar inte mer än 30 sekunder innan lacket har härdat och torkat.

Produkten sägs vara så effektiv att din manikyr varar i upp till tre veckor utan slitage. Vill du ta bort lacket behöver du använda dig av en nagellacksborttagning med aceton. Det rekommenderas också att Single Gel Polish 3xShine Topcoat endast används tillsammans med andra gellack för bästa effekt.

4. Lumene Gel Effect Nail Polish

Det har aldrig varit enklare att få till en bra och hållbar manikyr som med hjälp av Lumene Gel Effect Nail Polish! Här får du en salongskvalitet som heter duga, men till ett mycket lägre pris än hos nagelteknologen. Trots den mer fylliga formulan breder laget ut sig snyggt och jämnt över hela nageln och skapar en glansig finish.

Tar du två lager kommer du att få samma långvariga effekt som professionella salongslack kan ge dig. Med Lumene Gel Effect Nail Polish behöver du inte oroa dig för att du måste göra något dyrare inköp av en UV-lampa. Lacket torkar av sig självt inom loppet av några sekunder.

5. Sally Hansen Miracle Gel Top Coat

Sally Hansen är ett mycket populärt och eftertraktat märke när det kommer till nagellack och deras senaste Miracle Gel har helt klart gjort succé. Här har man kombinerat ett helt vanligt nagellack med gelé framtagen av hög teknologi. Det i sin tur betyder att du får ett nagellack som kan hålla mycket längre än vanliga alternativ och sitter ordentligt under cirka 14 dagar, utan att börja flagna.

När man skapar salongskvalitativa produkter för hemmabruk är det viktigt att göra dem användarvänliga för privatpersoner. Genom att skippa krångel med UV-lampor får du ett lack som är lika enkelt att applicera som att ta bort. Börja med att applicera ett lager av Miracel Gel lack i valfri färg och avsluta därefter med Miracle Gel Top Coat. Svårare än så är det inte.

6. OPI Infinite Shine

Infinite Shine från OPI är gellacket som kan härda i vanligt dagsljus och utan någon UV-lampa eller LED. Gellacket är framtaget för att möjliggöra en salongsmanikyr i det egna hemmet och till ett mycket lägre pris än på salongen. Med det här lacket får du inte bara en riktigt snygg och heltäckande färg, utan du får också naglar som kommer att hålla (utan att flagna eller bli fula) under många dagar.

Välj mellan mängder med olika färger och följ sedan två enkla steg. Vid steg ett applicerar du det färgade gellacket och i steg två lägger du på OPI Infinite Shine Top Coat som ser till att gellacket härdar snabbt och problemfritt. Rekommenderat är att du använder dig av OPIs egna nagellacksremover för att ta bort lacket.

7. LYX Cosmetics Lackryl Nude Dude

Lackryl Akryl nagellack skiljer sig från de gellack som vi har listat här ovan. Lacket är nämligen tillverkat av akryl och behöver därför härda under LED-lampa för att det ska stelna. Produkten är relativt ny på marknaden och kommer med många positiva fördelar från vanligt lack.

Du kommer till exempel inte behöva något underlack eller överlack och du slipper gulnade naglar (eller lack för den delen). Den slitstarka och hårda ytan blir inte repig och lacket fungerar likt en förstärkning på den egna nageln. Produkten lämpar sig för alla olika nageltyper och har ett riktigt bekvämt pris.

Vad är gellack?

Många gör misstaget att blanda ihop gellack med gelenaglar, men det är alltså långt ifrån samma sak. Gellack är en form av nagellack som är en kombination av gelé och helt vanligt lack. När gelén hamnar under LED eller UV-ljus så stelnar den.

De gellack som finns på marknaden idag kräver dock inte att du använder dig av en UV-lampa, åtminstone inte de flesta alternativen. Här räcker det med vanligt dagsljus för att lacket ska stelna.

Gellack för privatbruk har gjort det mycket enklare att sköta om sina naglar. Det är också mycket billigare. Ett gellack kostar mellan 50-120 kronor, medan en manikyr på salong kostar betydligt mer än så.

Varför ska jag använda ett nagellack med gel?

Det finns många fördelar med att välja ett gellack framför ett vanligt nagellack. Den kanske främsta fördelen är att du slipper flagnad färg och naglar som ser tråkiga ut efter bara någon dag. Gellack ser till att öka hållbarheten väldigt mycket och det är inte ovanligt att lacket kan sitta i upp till 14 dagar, utan att bli avskavd.

Gellack passar bra för dig som vill ha en salongsmanikyr till ett mycket lägre pris och som själv vill kunna välja och vraka mellan olika färger och märken. Gellacket appliceras i två olika lager och sitter sedan som berget. Gellack är kanske extra bra för den som jobbar mycket med händerna, men som ändå vill kunna ha snygga naglar på en daglig basis. Det lämpar sig också perfekt för den som inte orkar måla om naglarna hela tiden, eller för den vars naglar inte ”accepterar” vanligt lack.

Gillar du att byta nagellack ofta kanske inte gellacket är det bästa alternativet, eftersom det krävs lite mer jobb med att få bort det. Vanlig nagellacksremover fungerar dock bra, men en mindre mängd aceton i produkten kan vara nödvändigt. Överlag är dock gellack något som alla manikyrtokiga människor kommer att ha stor användning för.