Kroppsvård

9 Bästa Fotkrämer 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En kroppsdel som ofta glöms bort är våra fötter. De utstår dagligen en enorm belastning och slitage och förtjänar att tas om hand på bästa sätt. Fötterna kan drabbas av en rad olika problem så som torrhet, hudsprickor, dålig lukt eller andra hudproblem.

Genom att regelbundet smörja in fötterna med en bra fotkräm kan man undvika många problem och hålla huden mjuk och len. Dålig lukt kan enkelt döljas och förebyggas med hjälp av deodorant som är avsedd för fötterna.

En deodorant för fötterna sprayas vanligtvis på och fräschar upp fötterna omedelbart. Deodoranten motverkar såväl fotsvett som dålig lukt.

1. Footmender Fotkräm

Fotkrämen Footmender är en allt i ett produkt för att behandla olika typer av åkommor på fötterna. Formulan består av totalt sex stycken aktiva ingredienser som effektivt behandlar och förebygger fotproblem. Med den formulan är Footmender helt unik på marknaden för fotkrämer.

Fotkrämen behandlar till exempel förhårdnader och hudsprickor, så som hälsprickor, effektivt. Efter en användning kan man direkt känna att huden har blivit mjukare. Krämen masseras in på problemområdet en gång dagligen till dess att önskat resultat är uppnått.

2. CeraVe Moisturizing Cream

För fötter som ofta lider av torr hud som kan leda till förhårdnader och hälsprickor kan krämen CeraVe Moisturizing Cream användas. Krämen har djupt återfuktande egenskaper som mjukar upp torr hud och gör den len och elastisk igen. Formulan stimulerar även hudens barriär och gör den starkare och mer motståndskraftig.

Den effektiva formulan består av hyaluronsyra, flera olika ceramider och en särskild MVE-teknologi. Applicera krämen vid behov, en eller flera gånger dagligen. Produkten är parfymfri och hypoallergen. Kan även användas på kropp och ansikte.

3. CCS Fotvårdssalva

Denna fotkräm är särskilt anpassad för fötter som tenderar att bli torra och drabbas av förhårdnader. Fotvårdssalvan från CCS tar hand om dina fötter genom att mjukgöra förhårdnader, återfukta torra hudpartier och stärka hudens skyddsbarriär.

Formulan består bland annat av karbamid som binder fukt och olja av eukalyptus som avger en god doft och fräschar upp. Salvan kan användas dagligen i förebyggande syfte eller vid behov när problem har uppstått. Om krämen används vid behov kan den applicerar en eller flera gånger per dag.

4. ACO Foot Cream Rich

Med ACO Foot Cream Rich ger du dina fötter återfuktning i upp till 24 timmar efter applicering. Krämen absorberas snabbt in i huden vilket gör att det inte spelar någon roll om du applicerar den på morgonen eller på kvällen.

Fotkrämen har en formula bestående av närande sheasmör och mjukgörande rapsolja som tillsammans motverkar och förebygger sprickor och förhårdnader som en följd av torr hud. Produkten är milt parfymerad och enkel att applicera.

5. Helosan Fotsalva

Fotsalvan från Helosan är en riklig salva som återfuktar dina fötter på djupet vilket gör huden såväl len som mjuk. Salvan både förebygger och behandlar hudsprickor och förhårdnader genom vårdande ingredienser.

Bland ingredienserna finns bland annat karbamid som hjälper till att binda fukt för effektivare återfuktning och mjölksyra som både mjukgör och förebygger illaluktande fötter.

Salvan kan appliceras dagligen för att bibehålla mjuka och lena fötter, applicera ytterligare om behov uppstår. Bland ingredienserna finns inga animaliska ämnen.

6. PediCare Klassisk vårdande fotsalva

Motverka och behandla torra fötter med hjälp av Klassisk Vårdande Fotsalva från Pedicare. Salvan är fetare till konsistensen för att kunna ta hand om den extremt torra huden samt hjälpa till att läka smärtsamma hälsprickor. Huden blir återfuktad, mjuk och len.

Smörj in hela fötterna med salvan dagligen i förebyggande syfte. Vid eventuella fotproblem som sprickor och förhårdnader kan dessa områden smörjas ytterligare en gång. Salvan innehåller de aktiva ingredienserna eukalyptus och lanolin som har den mjukgörande effekten. Eukalyptus ger även en fräsch doft.

7. Oliva Fotkräm

Den milt peelande effekten i denna fotkräm hjälper till att mjuka upp förhårdnader, avlägsna torra hudflagor och behandla hudsprickor. Ekologisk olivolja är även det en ingrediens som mjukar upp och gör huden len och smidig samtidigt som den tillför näring på djupet.

Krämen kan med fördel användas dagligen både som behandlande när problem redan har uppstått och som förebyggande för att hålla huden på fötterna mjuk. Massera in krämen ordentligt, lite extra på utsatta områden. Produkten är ekologisk.

8. Botavikos Intensive Hand & Foot Cream Shea

Hand- och fotkrämen från Botavikos är särskilt sammansatt för att återfukta på djupet och göra huden len och mjuk. Redan efter första appliceringen kan man känna att huden blir mjukare, detta tack vare närande sheasmör.

Därtill innehåller krämen olja baserad på avokado och kakaosmör som båda verkar återfuktande och mjukgörande. Extrakt av rosmarin och johannesört tar hand om eventuella hudsprickor och lindrar irritationer och klåda.

Krämen har en milt kylande effekt som även det har en lugnande inverkan och piggar upp trötta fötter. Produkten är vegansk, parabenfri och fri från silikoner.

9. Weleda Foot Balm

Weledas Foot Balm har en härligt svalkande effekt som fräschar upp fötter som känns trötta. Krämen innehåller flera vårdande ingredienser som ser till att huden mjukas upp och blir smidig.

Bland ingredienserna finns exempelvis olivolja som är ekologisk och har en mjukgörande effekt, ringblomma som har en lugnande inverkan och myrraextrakt som har en sammandragande effekt.

Krämen kan användas vid behov för att behandla torra och trötta fötter eller dagligen för att bibehålla en mjuk och smidig hud.

Att tänka på inför köp av fotkräm

Köp en fotkräm som är avsedd för dina behov eller dina eventuella fotproblem. Krämerna kan ha olika sammansättningar och därmed vara lämpliga för olika ändamål.

Därför är det viktigt att du köper en kräm som motverkar, behandlar och förebygger de problem som du vanligtvis drabbas av. Om du vill förhindra dålig lukt eller svettiga fötter är en deodorant för fötterna ett bättre alternativ.

Vad är fotkräm bra för?

En fotkräm är en vårdande och återfuktande kräm som verkar för att mjuka upp torra och trötta fötter. Den torra huden blir mjuk och len igen och hudirritationer kan dämpas. En fotkräm skiljer sig jämfört med en deodorant avsedd för fötter då deodorantens främsta syfte är att motverka fotsvett och illaluktande fötter.

Krämen innehåller ofta flera vårdande ingredienser vars styrkor är att återfukta, mjuka upp och lugna. Vanliga ingredienser är olika oljor eller sheasmör.

Vem behöver använda fotkräm?

De som upplever problem av torr hud på fötterna, hudsprickor, flagnande hud eller andra hudåkommor kan bli hjälpt av att regelbundet använda fotkräm. Man kan välja med att applicera krämen dagligen för att motverka att problem uppstår eller använda krämen för att behandla redan uppkomna problem.

Fotkräm kan användas av personer i alla åldrar och hjälper fötterna att hålla huden mjuk och smidig. Vid regelbunden användning kan även förhårdnader förebyggas och redan uppkomna förhårdnader kan mjukas upp för att enklare avlägsnas.