Kroppsvård

Bästa Lösnaglarna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Olika nageltrender har kommit och gått under de senaste åren men lösnaglar och tippar är fortfarande omåttligt populära. Oavsett om man gillar att måla naglarna själv eller inte finns det lösnaglar som passar.

Det är ett utmärkt sätt att tillfälligt få längre naglar om man inte vill eller kan vänta på att de naturliga naglarna växer ut. Här har vi testat flera varianter av lösnaglar för att du ska kunna hitta en variant som passar dig och dina naglar så bra som möjligt.

7 Bästa Lösnaglarna – Bäst i test

1. Kiss and Broadway Lösnaglar

Från märket Kiss kommer de här naglarna i stilettoform. Naglarna är hela naglar som limmas på den vanliga nageln. Färgen är helt vit och det betyder att du kan måla och dekorera dem precis som du vill. I förpackningen finns 100 olika lösnaglar i olika storlekar för att passa på både större och mindre naglar. Varje lösnagel kan användas ungefär tre till fyra gånger om de rengörs skonsamt och inte tappas bort.

Limmet som följer med i förpackningen är bra, och rentav ett av de bästa vi testat. Det sitter bra men är samtidigt inte alltför svårt att ta bort. Naglarna sitter som utlovat i ungefär tio dagar. De här lösnaglarna kan filas ner till önskad längd.

2. Depend Gel Kit Natural Look

Det här kitet innehåller allt du behöver för att du ska kunna skulptera dina egna naglar. Det är alltså inga färdiga lösnaglar. Förpackningen innehåller tunna, färdiga tippar som limmas fast på din egen nagel. Därefter används gelen för att bygga på och jämna ut resultatet.

Gelen sprayas sedan med en aktivator och sedan återupprepas behandlingen med gel och aktivator två gånger. Naglarna poleras sedan med den poleringsfil som medföljer i kitet. Naglarna torkar på ett par minuter, och resultatet håller i ungefär tre veckors tid.

3. Kiss Naturals Lösnaglar

Kiss Naturals lösnaglar är lösnaglar du kan dekorera själv efter vad du gillar. Förpackningen innehåller 28 naglar i olika storlekar och de kan också filas till för att passa dig perfekt. Lim ingår, och det fungerar bra men längst hållbarhet får du om du använder ett lite dyrare lim.

Tack vare att naglarna är lite mjukare än många andra lösnaglar passar de perfekt på dina egna naglar oavsett vilken form de har. Naglarna är avsedda för engångsbruk och för att ta bort dem bör du fila ner ytan på lösnageln och sedan hålla dem i aceton en stund så att resten av plasten löses upp. Tänk på det här vid köp om du har känsliga fingrar och om dina vanliga naglar lätt skadas. Aceton är inte så snällt mot hud eller nagel.

4. Ardell Nail Addict Lösnaglar

Ardell Nail Addict är hela lösnaglar som limmas på de befintliga naglarna. De finns i flera olika färger och mönster för att de ska matcha din look. Det medföljande limmet gör att naglarna sitter länge, och även färgen samt dekorationen är mycket hållbar. Detta är helt enkelt proffsnaglar som du enkelt sätter på plats hemma.

De här naglarna har en lite mer fyrkantig modell med en avsmalnande bas så att du enkelt kan placera dem nära nagelbandet för att resultatet ska bli så realistiskt som möjligt. Naglarna väger också extremt lite.

I förpackningen finns 24 matchande naglar i olika storlekar, en manikyrpinne, lim samt en nagelfil.

5. Kiss and Broadway Förlimmade lösnaglar

Kiss and Broadways förlimmade lösnaglar har redan ett lim på baksidan av lösnageln. Det aktiveras när lösnageln trycks mot den vanliga nageln. Förpackningen innehåller 30 förlimmade lösnaglar i svart samt silvrig design. De sitter kvar på nageln i ungefär en vecka och kan filas ner vid behov.

Naglarna fäster direkt och du behöver varken tänka på att köpa lim, på kladd eller på att sitta och vänta på en lång torktid.

6. Nailhur Stiletto Samantha Aqua

De här lösnaglarna av stilettovariant har en vacker turkos/aqua färg och lite dekoration på sig. De håller en väldigt hög kvalitet, sitter i upp till två veckor och är lätta att sätta på plats. Naglarna limmas fast med medföljande lim. Överlag håller limmet en hyfsad kvalitet men det finns bättre lim. Lösnaglarna finns i tolv olika storlekar och är 24 till antalet.

Det medför att alla kan finna lösnaglar som passar fingrets storlek. Kitet innehåller också en nagelfil som används för att fila naglarna till rätt storlek. Varje lösnagel kan användas upp till 20 gånger och det gör Nailhur till ett ekonomiskt smart alternativ. Resultatet blir också extremt bra.

7. Depend Press & Go

Depend är ett välkänt budgetmärke inom nagelvård, men man ska inte se ner på märket. Produkterna är välfungerande och av bra kvalitet för sitt pris. Naglarna har en lite mer fyrkantig form med fransk manikyr och de fästs enkelt på den befintliga nageln. Lösnaglarna har lim på baksidan som aktiveras när den klickas fast på den vanliga nageln.

I paketet finns 24 naglar i olika storlek och de sitter fast i ett par dagar. Man ska dock inte förvänta sig ett resultat som varar i flera veckor. Om man vill ha fina naglar för en dag är det dock en lösning som både är snabbt ditsatt och som sedan går lätt att ta bort.

Vad är lösnaglar?

Lösnaglar är hela naglar eller tippar som fästs med någon form av lim ovanpå dina vanliga naglar. Hela lösnaglar tillverkas ofta i plast och har olika former av dekorationer. Man kan också få dekorera dem själv efter eget tycke. Tipparna används i regel bara för att förlänga den vanliga nageln eftersom de bara sätts på nagelns yttersta spets.

Naglarna har olika hållbarhet. Man kan räkna med att de i regel sitter i mellan en vecka till 14 dagar. Efter tio dagar kan det dock vara klokt att ta bort naglarna och se hur det ser ut under dem. Om fukt trängt in mellan lösnageln och den egna nageln och inte torkat kan det ha orsakat svamp. Använder du tippar som sedan förstärks med gel kan resultatet ofta sitta i bortåt en månads tid.

När ska man använda lösnaglar?

Lösnaglar kan användas när som helst. Vissa har lösnaglar hela tiden. Några har hela naglar, andra väljer att förlänga naglarna med tippar. Det kan vara ett sätt att dölja skadade eller slitna naglar, eller så vill man helt enkelt inte måla naglarna själv. Man kan också använda lösnaglar när man vill vara lite extra fin eller när man behöver framhäva sina händer lite extra.

Lösnaglar är inget som ger varaktiga skador på kroppen, och om man inte gillar resultatet eller tröttnar på naglarna kan de helt enkelt tas bort igen.

Hur applicerar man lösnaglar?

Lösnaglar kan sättas fast på lite olika sätt beroende på vilken variant man väljer. En heltäckande nagel och tippar limmas fast med ett speciellt nagellim på nageln. En heltäckande nagel behöver inte förstärkas, men på en tipp måste man lägga akryl eller gel för att resultatet ska bli bra och hållbart. Det härdas sedan med en speciell lampa eller med hjälp av en aktivator som sprayas på.

En nagel som är förlimmad trycks enkelt mot den befintliga nageln och sedan aktiveras limmet. Där behövs bara några sekunders torktid för ett resultat som sedan håller ett par dagar.

Hur tar man bort lösnaglarna?

Det finns flera sätt att ta bort lösnaglar på. Ibland lossnar de av sig själva, andra gånger råkar man tappa dem. Det förekommer också naglar som kan tas bort genom att fingrarna sänks ner i varmt vatten en längre stund. Då är det ofta tal om förlimmade naglar.

Med Depend Lösnagelremover kan man snabbt och enkelt ta bort lösnaglar eller naglar som byggts av fiber, gel eller akryl. Naglarna tas bort genom att fingrarna hålls i removern i mellan 20-30 minuter. Om det efter den tiden sitter lim kvar på naglarna kan man hålla fingrarna i removern i ytterligare fem minuter. Man skrapar sedan av resterna med en manikyrpinne.

Tvätta sedan händerna med tvål och smörj in dem med mjukgörande creme. Det verksamma ämnet i removern är bland annat aceton och det gör removern stark. Den luktar också en del, vilket kan vara bra att tänka på.