Kroppsvård

Bästa Duschcremen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Rengör huden grundligt med hjälp av en duschcreme. En duschcreme har liknande egenskaper som en duschtvål och appliceras över hela kroppen i duschen. De krämer som har en löddrande effekt bör löddra ordentligt vid applicering och kontakt med fuktig hud då detta är en del av rengöringsprocessen.

Applicera duschcremen med cirkulära rörelser, antingen med bara händerna eller med hjälp av en handske eller svamp för att få igång blodcirkulationen ytterligare samtidigt som huden får en djupare rengöring. Skölj därefter av produkten noga så att det inte lämnas några rester kvar på huden.

9 Bästa Duschcremerna – Bäst i test

1. Fenjal Classic Shower Creme

Fenjal Classic Shower Creme

Fenjal Classic Shower cream är en mild och skonsam duschkräm som löddrar rikligt vid kontakt med vatten. Krämen är helt fri från tvål vilket gör att uttorkning av huden förhindras. Formulan är även helt utan mineralolja.

Classic shower cream kan användas till den dagliga tvätten utan att hudens pH-värde eller skyddsbarriär tar skada. Konsistensen är krämig och lätt att applicera på huden. Dessutom sprider den en härlig och fräsch doft som ökar känslan av renlighet.

2. Biotherm Cleansing Shower Milk

Biotherm Cleansing Shower Milk

En duschmjölk är skonsam och vårdande för huden och kan användas även på den allra känsligaste och mest utsatta huden. Den här produkten är berikad med citrusolja vilket har en mjukgörande effekt på huden samtidigt som den sprider en mild och behaglig doft. Duschmjölkens konsistens är krämig och enkel att applicera.

Massera in den på fuktig hud direkt i duschen och skölj sedan av. Biotherm Cleansing Shower Milk används istället för tvål. Produkten levereras i en smidig pumpflaska som gör det enkelt att dosera en rimlig mängd och pumpa ut med bara en hand.

3. Elizabeth Arden Green Tea Energizing Bath & Shower Gel

Elizabeth Arden Green Tea Energizing Bath & Shower Gel

Med grönt te fräschar denna dusch- och badgel upp din hud samtidigt som kropp och själ piggas upp. Gelen är dryg till konsistensen och en flaska räcker länge. Använd den i duschen som en vanlig tvål för att rengöra huden från smuts och orenheter.

Eller droppa i några droppar medan badkaret fylls upp med varmt vatten för att få ett härlig skumbad. Produkten är grön till färgen och kommer i en smidig tub med en enkel design. Den gröna färgen bidrar med lugn och harmoni till badrummet.

4. The Ritual Of Hammam Foaming Shower Gel Duschskum

The Ritual Of Hammam Foaming Shower Gel Duschskum

The Ritual Of Hammam är en skummande duschgel från Rituals. Skummet innehåller eukalyptus som friskar upp sinnet och huden samt rosmarin som stimulerar hudens förnyelseprocess. Produkten har en djupt rengörande förmåga samtidigt som den känns mjuk och skonsam mot huden. Huden blir len och följsam efter användning och är bra för torr hud.

Eukalyptus och rosmarin avger även en härlig doft som även den har lugnande inverkan på kropp och själ. Duschskummet levereras i en lyxig flaska som är försedd med ett pumpmunstycke för att enkelt applicera och dosera rätt mängd vid användning.

5. Biotherm Eau Fusion Shower Gel

Biotherm Eau Fusion Shower Gel

Ge din kropp och hud ny energi med Eua Fusion Shower Gel från Biotherm. Massera in gelen på fuktig hud i duschen med cirkulära rörelser tills gelen börjar löddra. Skölj därefter av noggrant. Gelen har en härlig doft av citrus och hjälper huden att bevara fukt. På så sätt stimuleras hudens mjuka, lena och elastiska egenskaper.

Produkten är skonsam mot huden och kan användas vid den dagliga duschen för att göra huden ren och fräsch, redo att möta dagen.

6. Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

Denna veganska och ekologiska duschkräm från Maria Åkerberg innehåller enbart naturliga ingredienser och är dessutom tillverkad i Sverige. Produkten kommer i form av en olja med ursprung från sojaböna.

Denna olja hjälper huden att bevara den fukt och det fett som tillförs. Oljan kan tillsättas i vatten där formulans eukalyptus förångas och blir till ett härligt och avkopplande aromabad. Eukalyptus tillför även en fräsch doft och har även andra egenskaper så som att kunna lindra förkylningssymptom.

Produkten kan användas på alla hudtyper och har visat goda effekter på psoriasis. Vistas man mycket i fuktighet är denna olja även bra för att inte huden ska torka ut.

7. Kerstin Florian Chamomile Shower & Bath Gel

Kerstin Florian Chamomile Shower & Bath Gel

Kerstin Florian har tagit fram en kombinerad gel som fungerar lika bra till badet som till duschen. Gelen innehåller lugnande aloe verka som lindrar hudirritationer och dämpar rodnader samtidigt som processen för cellförnyelse främjas. Därtill finns extrakt av både kamomill och ringblomma och stimulerar hudens fuktbevarande egenskaper.

Kamomill har även den lugnande egenskaper och kan till exempel lindra huvudvärk. I duschen används produkten som en vanlig tvål medan den i badet fungerar som ett badskum.

Häll i produkten under tiden som vattnet tappas upp för att det ska kunna skumma ordentligt. Produktens formula är mild och skonsam vilket gör att den kan användas på alla hudtyper.

8. Molton Brown Jasmine & Sun Rose Body Wash

Molton Brown Jasmine & Sun Rose Body Wash

Rengör hela kroppen med denna tvål från Molton Brown. Flaskan har en lyxig design med en genomskinlig kropp där tvålens färg syns igenom.

Texten och korken på flaskan går i guld vilket blir en fin kombination mot produktens färg. Jasmine & Sun Rose Body Wash gör huden ordentligt ren på djupet samtidigt som en härlig doft tillförs som dröjer sig kvar i huden.

Produkten doftar härligt sommar med flera olika toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Bland annat finns det doft av hallon, persika, jasmin och mysk. Använd denna produkt till den vardagligen duschen för att hålla huden ren och fräsch.

9. Nivea Caring Shower Gel

Nivea Caring Shower Gel

Med Caring Shower Gel får man en härlig duschkräm med en konsistens av gel. Gelen doftar fräscht av citrongräs och lime. Formulan har vårdande ingredienser och oljepärlor som hjälper huden att bevara fukt som tillförs. Dessa oljepärlor gör att uttorkning av huden förebyggs.

Pärlorna löses upp vid hudkontakt och får huden att bli len som silke. Caring shower gel har en löddrande effekt som i sin tur rengör huden på djupet och gör den mjuk och smidig. Produkten passar normal hudtyp och kommer i en flaska om 250 ml.

Att tänka på inför köp av duschcreme

Det viktigaste att tänka på vid köp av duschcreme är att du köper en som är anpassad efter din hudtyp. Särskilt viktigt är detta om du har en torr hudtyp då den är i behov av återfuktning och fuktbevarande egenskaper.

Därtill kan du reflektera över om konsistensen har någon betydelse för dig då denna kan skilja sig åt mellan olika produkter.

Flaskans utförande kan även den spela roll, en del är försedd med skruvkork, andra med lock som enkelt manövreras med en hand och en del har en smidig pump. Sedan är det bara att välja en doft som du tycker är härlig och vill sprida omkring dig.