Kroppsvård

Bästa Handtvålen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Handtvål är något som bör finnas i varje badrum, i varje hem. Genom att ha den lättillgänglig underlättar man en god handhygien när man regelbundet, flera gånger om dagen kan tvätta händerna med tvål och ljummet vatten. Efter varje toalettbesök och varje gång man kommer hem bör man tvätta händerna noggrant för att avlägsna smuts och bakterier.

Välj en handtvål som har en snygg flaska så blir det en trevlig inredningsdetalj i badrummet och fyller flera funktioner. Handtvål kan även användas för att rengöra fötterna innan ett fotbad. Då är fötterna rena och fräscha när de sedan ska tas om hand i fotbadet.

9 Bästa Handtvålarna – Bäst i test

1. L’Occitane Verbena Handtvål

L'Occitane Verbena Handtvål

Denna flytande handtvål rengör händerna milt men effektivt. Den smidiga pumpflaskan med en stilren och fyrkantig design är dessutom en snygg detalj i badrummet. Flaskan är genomskinlig och tvålens harmoniska gula färg syns igenom. På så sätt ser du även tydligt hur mycket tvål som finns kvar och när det är dags att köpa mer.

Tvålen kan användas vid varje handtvätt utan att torka ut händerna och den passar även bra att rengöra fötterna med innan fotbad. Händerna blir rena och fräscha med en doft som dröjer sig kvar något. Citrus är tvålens doft och den är mild och behaglig. Tvålens bas är vegetabilisk och innehåller veteproteiner.

2. LA Bruket Flytande Tvål

LA Bruket Flytande Tvål

Tvålen från L:A Bruket har en flytande konsistens med en härlig doft som sitter i länge. Denna tvål lämpar sig lika bra till den dagliga handtvätten som till kroppen i duschen eller fötterna i fotbadet. I formulan finns eterisk olja gjord på citrongräs, vilken även är ekologisk.

Citrongräs är en aktiv ingrediens som effektivt rengör den feta huden samtidigt som den hämmar bakterietillväxt och har en djupt rengörande förmåga. Tvålen innehåller enbart ingredienser som är ekologiska och naturliga. Pumpflaskan gör det enkelt att dosera rätt mängd tvål även med bara en hand i till exempel duschen.

3. The Ritual Of Sakura Hand Wash

The Ritual Of Sakura Hand Wash

I en snygg pumpflaska kommer denna handtvål från Rituals. Den gör inte bara dina händer rena och mjuka utan den förgyller även ditt badrum med en snygg design. Trots att det är en rengörande handtvål så innehåller formulan ingen tvål. Istället är formulan baserad på mild rismjölk.

Den ekologiska rismjölken har en återfuktande förmåga och stärker även din hud vid användning. På så sätt rengörs dina händer från smuts och bakterier samtidigt som de vårdas och uttorkning förhindras. Tvålen doftar milt av japansk körsbärsblomma vilket är en somrig och fräsch doft som även överförs på dina händer.

4. Meraki Handtvål

Meraki Handtvål

Med en organisk certifiering är handtvålen Meadow Bliss från Meraki snäll mot både din hud och miljön. Tvålen kan användas vid varje handtvätt eller fotbad utan att dina händer eller fötter torkas ut eller tar skada. Den fräscha doften som består av en kombination av te, citron och mynta lämnar både dina händer och ditt badrum väldoftande.

Detta är en löddrande tvål som effektivt avlägsnar såväl smuts som bakterier från händerna. Tvätta med ljummet vatten för ännu bättre rengöringseffekt. Flaskan som är utrustad med en pump för enklare dosering har en mörk och diskret design som passar i alla badrum.

5. Molton Brown Orange & Bergamot Hand Wash

Molton Brown Orange & Bergamot Hand Wash

Handtvålen från Molton Brown ger dig en känsla av exklusivitet och lyx. Såväl tvålens konsistens, flaskans design och formulans doft ger en lyxig känsla. Ingredienserna är milda och vårdande för händerna som både rengörs, vårdas och återfuktas. Tvålen har en skummande effekt för att få bort smuts och eliminera bakterier på ett effektivt sätt.

Doften som tvålen avger består av flera toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Kombinationen hamnar i kategorin citrus som är en fräsch och mild doft. Även mysk och neroli är två härliga dofter som slår igenom vid användning.

6. L’Occitane Lavender Liquid Soap

L'Occitane Lavender Liquid Soap

L’Occitane har tagit fram en vårdande handtvål som skonsamt men effektivt rengör händerna. Tvålen kan användas flera gånger per dag utan att verka uttorkande eller slita på huden.

Denna handtvål finns i tre olika dofter, lavendel som har en lugnande inverkan, verbena som påminner om citrus eller sötmandel. Övriga ingredienser är de samma oavsett val av doft.

Formulan består bland annat av sheasmör som är vårdande för huden och återfuktar på djupet, samt aloe vera som lugnar eventuella hudirritationer, verkar reparerande och vårdande. Den stora flaskan på 500 ml är dryg och räcker länge.

7. Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass

Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass

Med en formula som enbart innehåller ekologiska och naturliga ingredienser, som dessutom är veganska, är denna tvål skonsam mot både hud och miljö. Konsistensen är flytande och pumpflaskan gör det enkelt att dosera.

De rengörande ingredienserna i tvålen består av majs och kokos, två ingredienser som rengör samtidigt som de inte rubbar hudens eget pH-värde.

På så sätt blir inte handtvätten uttorkande för huden. Därtill finns även eterisk olja baserad på citrongräs som förutom vårdande egenskaper även tillför en frisk doft. Flaskan har en stilren design och smälter in i övrig inredning i badrummet.

8. Maria Nila Ginger Hand Soap

Maria Nila Ginger Hand Soap

Maria Nilas handtvål Ginger är helt vegansk och även fri från parabener och sulfater, tvålen har även flertalet certifieringar bland annat PETA. Detta gör att tvålen blir mild och även kan användas på känslig hud. Tvålen rengör effektivt händerna från såväl smuts som bakterier och lämnar en fräsch känsla efteråt.

Färsk ingefära utgör tvålens doft och gör att både händer och badrum luktar gott vid användning. Tvålen kommer i en pumpflaska med rundande former och genomskinlig behållare så att du enkelt ser när tvålen börjar ta slut. Ginger hand soap tillverkas i Sverige.

9. Compagnie de Provence Extra Pur Liquid Soap

Compagnie de Provence Extra Pur Liquid Soap

Fyll på din Compagnie De Provance Extra Pur med denna smidiga refill. På så sätt behöver du inte slänga din pumpflaska efter varje gång utan kan fylla på och återanvända vilket är skonsamt mot miljön och plånboken. Tvålens formula bygger på oljor som är helt vegetabiliska och glycerin som är naturligt.

Oljorna vårdar huden och tillför både näring och fukt för att hålla huden mjuk och len. Samtidigt rengörs händerna från smuts och känns både rena och fräscha efter användning. Denna refill är på 1000 ml och kan användas både till glasflaskorna och till plastflaskorna.

Att tänka på inför köp av handtvål

Det man bör tänka på inför köp av handtvål är vilken hudtyp som du har och om du är extra känslig mot något. De flesta handtvålar är parfymerade, vilket gör att någon med känslig hud eller allergier kan reagera.

I sådana fall behöver du hitta en handtvål som är hypoallergen och lämpar sig för de som är känsliga. Har du torr hud behöver du hitta en handtvål som är extra återfuktande så att inte händerna blir ännu mer uttorkade vid daglig handtvätt.

Handtvålen kan även användas innan fotbad så att fötterna är rena och fräscha innan behandling.
Beroende på vad du värdesätter kan du även leta efter tvålar som är miljövänliga eller veganska.