Hudvård

Bästa Nattkrämen 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En nattkräm är viktigt att ha hemma. En nattkräm är rikare och än en dagkräm och de har många bra egenskaper. Många gillar att ha en djupt återfuktande mask på natten medan andra har en favorit bland nattkrämer. Vilken du föredrar kan bara du svara på givetis.

När det är nattkrämer det handlar om så gör det ingenting om den känns lite rikare än en dagkräm – det är under natten huden kan ta till sig av godsakerna från en bra nattkräm.

Titta alltid noga vad den nattkräm du ska köpa faktiskt gör. Tar den bara hand om att återfukta på djupet, eller tillför den även mer spänst eller kanske renar huden medan du sover? Det finns mängder av olika varianter, så kolla noga innan du bestämmer dig.

9 Bästa Nattkrämerna – Bäst i test

1. Clarins Multi-Active Nattkräm

Clarins Multi-Active Nattkräm

Clarins är alltid att lita på då deras hudvårdsprodukter ger ett bra resultat. Det går att hitta en passande nattkräm från detta märke, oavsett vilken hudtyp man har och det är såklart väldigt positivt!

Just denna kräm är bra för normal hy och blandhy och den tar hand om fina linjer med sina anti-age egenskaper. Vidare ger den lyster, den minskar trötthetstecken och skyddar mot både stress, föroreningar och annat.

Den innehåller bland annat vallmo-extrakt och kiwi-extrakt. Andra ingredienser är hyaluronsyra och Clarins anti-förorenings komplex som återfuktar rejält.

2. Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogica Skin Smoothing Cream

Detta är en riktigt bra kräm som man kan använda både som nattkräm och som dagkräm. Det är en så kallad 24H-creme. Detta är väldigt smidigt då man slipper ha två olika krämer och då detta är en så bra kräm så är det ett bra val!

Den innehåller Active HydraMesh som ger en långtidsverkande återfuktande effekt på det översta hudlagret. Den skyddar mot yttre påfrestningar genom att skydda de goda bakterierna från att attackeras av föroreningar.

Den innehåller bland annat malva och gurka, så det är ett bra innehåll av naturliga ingredienser.

3. Maria Åkerberg Night Cream

Maria Åkerberg Nattkräm

Denna kräm är perfekt för dig med torr hy eller normal hy. Den innehåller mjölksyra och det gör att huden kan göra sig av med döda hudceller. Krämen har även frön från nyponrosor, vilket hjälper huden att nyskapas – både ärr, rynkor och åldersfläckar blir mindre.

Då det är en nattkräm så är det bra att den har ett rikt innehåll. Huden kan lättare ta emot godsaker under natten, så satsa på en nattkräm med studs i.

4. INDY BEAUTY Intense Moisturising Nattkräm

INDY BEAUTY Intense Moisturising Nattkräm

Detta är en underbar nattkräm som både återfuktar och mjukgör. Dessutom rensar den huden på pormaskar och det tackar man ju knappast nej till, eller vad säger ni? Inte nog med det, denna kräm avlägsnar även döda hudceller samtidigt som huden både boostas och lugnas.

Förpackningen är underbart rosa och den har en praktisk pump. Det är alltid att föredra eftersom man då slipper doppa fingrarna i en burk. Detta kan vara nog så viktigt i ens val som krämen i sig.

5. Decléor Lavender Fine Aromessence Night Balm

Decléor Lavender Fine Aromessence Night Balm

Decléor är även det ett pålitligt och tryggt märke där produkterna alltid håller hög kvalitet. Detta är ett av deras nattbalsam som är extra rika i konsistensen. Då det är en nattkräm passar det jättebra att använda det, så bli inte avskräckt av ordet “balm”.

Det är en lugnande nattkräm som har 100 % naturliga ingredienser och huden känns fräsch och återfuktad efter applicering,

6. L300 Intensive Moisture – Nattkräm

L300 Intensive Moisture Nattkräm

Detta är en ansiktskräm som är särskilt framtagen för att passa torr hud. Den fixar fuktbalansen i huden och det är oerhört viktigt att en nattkräm återfuktar på djupet.

Krämen är vegansk, den innehåller både mjölksyra karbamid och detta i kombination gör detta till en mycket bra nattkräm.

7. Clinique Moisture Surge Overnight mask

Clinique Moisture Surge Overnight mask

Här har vi en riktigt bra produkt som verkligen står sig år efter år. har du inte testat den ännu så är det verkligen dags att du gör det – du kommer att älska den!

Det bästa med denna produkt är att den passar alla hudtyper, så vare sig du är torr i hyn, eller om du har en fetare hud så kommer denna att funka perfekt för dig. Den är oljefri och ger både en lugnad och helt återfuktad hud.

8. Maria Åkerberg Face Balm Clearing

Maria Åkerberg Face Balm Clearing

Här har vi ännu ett balm som även det är mycket bra. Detta är till för blandhy och fet hy då det hjälper till att rena huden under natten. Har man yttorr hy är detta perfekt!

Den har ett naturligt innehåll och man hittar bland annat nyponfröolja, lavendelolja, bergamottolja och kallpressad citronolja i innehållet. Det är ett riktigt bra innehåll där man inte behöver oroa sig över att ge huden något som den inte vill ha.

9. Ziaja Goat´s Milk Night Cream

Ziaja Goat´s Milk Nattkräm

Här har vi en riktig godbit som är perfekt om man vill ha ett bra budgetalternativ. Det är nog också så att detta är den gulligaste förpackningen i detta test. Man får mycket för pengarna här och det är ju aldrig fel med lite getmjölk i badrummet, eller vad säger ni?

Denna kräm är härligt återfuktande och dessutom har den lugnande egenskaper.

Så utförde vi testet

Vi gjorde detta test på så sätt att vi testade alla krämerna i en vecka var. Det är ett bra sätt att testa en ansiktskräm på. Man hinner känna efter om man gillar konsistensen, doften med mera.

Vi har alla använt den både med och utan våra vanliga serum med mera. Vi har dock alltid rengjort huden först med rengöring + toner. Då vi har olika märken som vi använder oss av så har dessa krämer alltså testats med olika märkens produkter. Bra, eller hur?

Allt om nattkrämer

Nattkrämer är en väldigt viktig del av hudvårdsrutinen. Även om man inte orkar hålla på så mycket är det iallafall så att man kan investera i antingen en 24h-creme eller en dagkräm + en nattkräm.

Tänk på att man inte nödvändigtvis måste ha samma märke på alla produkter. Så länge man inte blandar olika syramärken så kan man ha en favorit toner från ett märke och en favorit nattkräm från ett annat märke.

Testa gärna lite olika nattkrämer när du är i en butik. Då blir det lättare att känna efter vilken kräm man tycker bäst om.

Läs mer: Bästa Ansiktsmisten

Nattkräm för män

Många män undrar vilken nattkräm som är bäst för dem. Många undrar också om det finns någon specifik nattkräm anpassad för just män. Produkterna i detta test är lika bra för både kvinnor och män. Det innebär inte att det inte finns särskild manlig hudvård, utan det finns märken som är dedikerade att ta fram bra hudvård för den något tjockare huden som män generellt har.

Vi noterade i vårt test att en stor favorit bland männen var Dermalogica Skin Smoothing Cream tack vare dess egenskaper. Det är en bra produkt, eller ett bra märke i allmänhet, som passar både män och kvinnor bra.

Frågor och svar

Vilken nattkräm är bäst i test?

Vi har utsett Clinique Moisture Surge till bäst i test på grund av att den ger huden exakt det den behöver på natten. Den plumpar och ger ordentligt med fukt. Detta är en ansiktsmask för natten, men vi har ändå med den här. Den kan nämligen med fördel användas som nattkräm alla nätter om man vill!

Behöver jag ha en nattkräm?

Svaret på det är ett rungande ja! Det är oerhört viktigt att man återfuktar huden och ger den mycket näring på natten. Vill du inte ha för många krämer att hålla reda på så rekommenderar vi en 24h-creme som man kan ha både på dagen och på natten.

Ska jag välja en dyr eller billig nattkräm?

Det finns bra nattkrämer i alla prisklasser, så det är bara att välja den som passar just dig bäst. De dyrare nattkrämerna är ofta dyra av en anledning om man ser till innehåll. Det är ofta ett mer koncentrerat innehåll medan billigare krämer kan vara mindre potenta.

I vissa fall betalar man bara för märket, men i många fall betalar man faktiskt för ett innehåll som är bra. Det bästa är därför att testa sig fram tills dess att man hittar sin favorit.