Hudvård

Bästa Nattmasken 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Ge huden en rejäl boost med fukt och näring med hjälp av en härlig nattmask. Använd den regelbundet för att hålla huden fräsch och strålande, gärna ett par gånger i veckan.

Används med fördel efter behandling med enzympeeling för att återfukta den djupt rengjorda huden. Applicera på kvällen, låt den verka under natten och skölj sedan av på morgonen.

1. Filorga Masks NCEF Nattmask

Vakna upp till en synbart föryngrad hud efter en natt med Masks NCEF Night Mask från Filorga. Krämen innehåller tiotals olika aktiva ingredienser som har tagits fram med estetisk medicin i åtanke. Formulan innehåller även hyaluronsyra och kollagen som tillsammans verkar för att huden ska slätas ut, stramas upp och få en ungdomlig look.

Du kommer se synliga resultat vad gäller hudens spänst, rynkor och lyster. Börja med att rengöra huden ordentligt i hela ansiktet, använd gärna en enzympeeling för extra rengöring, och applicera därefter denna nattmask som verkar under natten. Bör användas regelbundet, antingen varje eller varannan kväll, för ett bättre resultat.

2. Estée Lauder Resilience Lift Nattkräm

Resilience Lift kan användas både som en nattkräm och som en intensiv nattmask. Krämen har uppstramande effekter där den slappa huden blir stram igen vilket samtidigt slätar ut ålderstecken i form av rynkor och linjer.

Formulan innehåller flera näringsrika och fuktrika ingredienser som omsluter huden, vilket är perfekt efter en enzympeeling. Ingredienserna har komprimerats i det unika peptid-komplexet och ger synbara resultat efter bara några dagars användning.

Använd krämen som en nattkräm i din hudvårdsrutin på kvällen. Börja med en ansiktsrengöring för att avlägsna smink och smuts och applicera sedan nattkrämen. Upplev sedan en fräsch och strålande hud direkt på morgonen när du vaknar. Som mask används produkten som en intensiv boost en gång i veckan.

3. Clinique Moisture Surge Overnight Mask

För alla hudtyper kan nattmasken från Clinique användas. Masken förser huden med en hög fuktnivå för att säkerställa fuktbalansen och göra huden mjuk, något som är viktigt efter en behandling med bland annat enzympeeling men även om huden upplevs torr. Moisture Surge Overnight Mask kan användas som en del av den regelbundna hudvårdsrutinen på kvällen eller kompletteras vid behov.

Krämen appliceras sist i rutinen, efter rengöring, serum och nattkräm, och masseras in i huden så att den kan börja verka på djupet. Produkten ska inte sköljas av utan den lämnas kvar på huden under hela natten för att ha så stor inverkan som möjligt.

4. M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

Hyaluronsyra har en starkt fuktbindande egenskap vilket i hudvård bidrar till en fastare och slätare hud. Hydra Lagoon Overnight Mask innehåller en riklig mängd hyaluronsyra vilket tillsammans med malakit och pentavitin utgör de aktiva ingredienserna i formulan. Malakit är en antioxidant som är starkt skyddande och har lugnande inverkan på huden.

Masken kan användas på alla hudtyper, regelbundet eller som en uppfräschning vid behov. Produkten appliceras över ansiktet, halsen och dekolletage på kvällen och får sedan sitta kvar och verka under natten. På morgonen sköljs masken av och du kan omedelbart se ett resultat av en pigg och fräsch hud.

5. Clarins Myclarins Re-Charge Relaxing Sovmask

Ladda om hudens batterier med nattmasken Re-Charge Relaxing Sleep Mask från Clarins. Masken är rekommenderad för kvinnor upp till 30 år. Den fylliga gelaktiga konsistensen känns behaglig mot huden och har en lugnande inverkan. Masken appliceras på kvällen och ska sitta kvar under hela natten för att sedan sköljas av på morgonen.

Över 90% av ingredienserna består av naturliga råvaror och samtliga ingredienser är veganska. Krämen har en mild doft av jasmin. Applicera masken efter rengöring varje kväll eller ett par gånger i veckan efter enzympeeling utifrån dina behov.

6. Holika Holika Watermelon Aqua Sovmask

Holika Holika har tagit fram en nattmask som är berikad med extrakt av vattenmelon. Färgen på såväl burk som innehåll påminner även om vattenmelonens röda nyans. Låt masken verka medan du sover, formulan tränger djupt ner i huden för att ge fukt och näring.

Samtidigt har vattenmelon en lugnande inverkan på huden som lämnas mjuk och behaglig. Masken har anti-age egenskaper där den har en förmåga att släta ut ålderstecken, tillföra lyster och strama upp den förslappade huden. Formulan är helt fri från alkohol som har en uttorkande förmåga, parabaner och sulfater.

7. Naturie Hatomugi Gelmask

Full med extrakt av pärlkorn gör denna gel underverk för huden. Konsistensen är lätt för att snabbt sjunka in samtidigt som den känns mjuk och behaglig mot huden. Gelen ger en omedelbar uppfräschning utan att lämna några kladdiga rester efter sig.

Formulan besitter fuktbevarande och fuktgivande egenskaper för att även den torra huden ska kännas följsam och elastisk hela dagen. Produkten är en allt-i-ett produkt som kan användas både på morgonen och på kvällen. Applicera efter rengöring på morgonen som ett serum eller som en fuktgivande dagkräm.

På kvällen kan produkten användas som en nattkräm, nattmask eller som en ansiktsmask. Vid användning som mask kan den verka i 3 minuter eller sitta kvar hela natten för att istället sköljas bort på morgonen.

8. Lumene Oxygen Recovery 72h Gelmask

Detta är en ansiktsmask som är särskilt anpassad för den torra huden som med denna blir återfuktad i upp till 72 timmar. Bland ingredienserna återfinns enbart veganska råvaror där flertalet är naturliga så som källvatten, björksav, mineraler och vatten av blåbär, hjortron och lingon. Gelen har en lätt kylande effekt som hjälper till att lugna huden och eventuella irritationer.

Produkten kan användas som en ansiktsmask som då appliceras före den ordinarie hudvårdsrutinen, torka av produkten efter cirka 15 minuter. Som nattmask appliceras istället produkten efter den ordinarie hudvårdsrutinen på kvällen och den ska sedan verka hela natten.

9. Biotherm Aquasource Night Spamask

Skäm bort din hud med en välförtjänt nattmask från Biotherm som balanserar och återställer fuktbalansen. Resultatet blir en återfuktad hud som ser pigg och fräsch ut direkt på morgonen med en len yta. Krämen är gjord för att kunna användas varje kväll, regelbunden användning ger ett mer tillfredsställande resultat.

Rengör först huden så att den är fri från sminkrester, föroreningar och smuts. Applicera sedan masken i ett jämnt lager över ansiktet och låt den sitta kvar och verka under hela natten. På morgonen sköljs den av i samband med morgonens hudvårdsrutin.

Vad är en nattmask?

En nattmask är en typ av ansiktsmask som särskilt appliceras på kvällen. Gör först den vanliga kvällsrutinen med ansiktsrengöring, sminkborttagning och serum. Applicera sedan nattmasken och låt dess egenskaper ta hand om och vårda din hud medan du sover.

På morgonen sköljs masken av och du kan uppleva skillnaden redan efter en användning. Huden blir piggare, fräschare och får en ökad lyster. Nattmasken kan användas varje dag, ett par gånger i veckan eller vid behov, så som efter enzympeeling när huden är i extra behov av fukt.

Hur väljer jag rätt nattmask?

Det viktigaste är att hitta en nattmask som är anpassad till din hudtyp och hudtillstånd, så som torr, fet eller känslig hud. Det finns även nattmasker som är särskilt riktade till olika målgrupper till exempel för kvinnor 50+ eller unga kvinnor under 30.

Fundera även på hur du vill använda nattmasken, om du vill ha en nattmask som ska appliceras varje kväll eller om du vill använda den som en extra boost ett par gånger i veckan när behov uppstår.