Hudvård

Bästa Sovmasken 2023 » Bäst i test

Med en bra sovmask kan alla, oavsett hur ljust det är där man ska sova, få en bra natts sömn. Det är bra att använda sovmask både hemma, när man flyger och vid andra tillfällen. Vissa av oss behöver mer mörker runt omkring för att kunna sova och då är en sovmask en räddare i nöden.

Det melatonin som utsöndras när det börjar bli mörkt är en naturlig klocka som signalerar till kroppen att det är dags att sova. Denna process i kroppen sker inte när det är ljust, men har man en sovmask kan man uppnå samma effekt på “artificiell” väg. Det är alltså perfekt om man behöver sova på dagen, under sommaren, på resan och så vidare.

8 Bästa Sovmaskerna

1. Bäst i test – Amelie Soie Secrets de beauté

Detta är en lyxig sovmask som gör att man sover gott med stil – sovmasken från Amelie Soie Secrets de Beauté är nämligen tillverkad av äkta mulberrysiden och har exklusiv design. Siden är ett material som passar känslig hud, hud med eksem och för personer med allergi med mera.

Denna sovmask bjuder på både ett och annat som vi inte ser varje dag när det kommer till sovmasker. Bland annat är den temperaturreglerande och det innebär att den svalkar när det är varmt medan den värmer när det är kallt. Den är dessutom helt fri från skadliga kemikalier.

Vidare är det så att sovmasken även minimerar sovrynkor, lugnar huden samt ser till att fuktnivåerna i huden behålls.

2. Tempur Sovmask

Med Tempur sovmask får du en produkt från ett pålitligt, exklusivt och bra märke. Om du har andra produkter från Tempur kan det vara lite kul med denna sovmask, men det är även ett bra val i största allmänhet. Den har en väldigt genomtänkt design som gör att den stänger ute ljuset på ett imponerande sätt.

Denna sovmask formar sig efter ansiktets form och det gör att masken är extra bra på att stänga ute ljus Den kommer med kardborreband och det är positivt enligt vissa och negativt enligt andra. Om du tycker om kardborreband är detta ett bra val, annars kan det vara en god idé att leta upp en annan mask.

3. Daydream Sovmask Basic

Daydream har bra sovmasker som garanterat kommer att ge dig ostörd sömn. Denna variant  är mycket prisvärd då man får mycket för pengarna. Den förhindrar ljusinsläpp och den kan även användas som kylmask.

Med justerbara band kan du enkelt få den att sitta exakt som du vill och de patenterade skumgummikuddarna gör att den sitter fast vid näsan. Den kan tvättas i 30 grader och det rekommenderar vi er att göra med jämna mellanrum.

4. Åhléns Sovmask

Detta är en enklare variant av av sovmask och passar dig som inte har några extra behov som ska uppfyllas. Med denna sovmask stängs ljuset ute på ett tillfredsställande sätt samtidigt som den är mjuk och behaglig att ha på sig.

Den är enkel att ta med sig då den är lätt att packa. Du kan ha den både hemma och när du är på resande fot. Du kan också göra så att du har den endast på resor, om du vill ha en lite tyngre och mer avancerad variant hemma.

5. EcoTools Relaxing Bamboo Sovmask

Denna härlighet i bambu är det perfekta valet för dig som vill ha en ekologisk sovmask. Den är snygg och fräsch och den kommer antingen i färgen grön eller i färgen blå. Detta är även ett bra budgetval, så man gör både ett miljövänligt och ett ekonomiskt bra val med denna produkt.

Du behöver inte oroa dig över att den kommer åka runt, eller sitta på dåligt då det är en sovmask som sitter på plats, trots att den inte är avancerad.

6. Palmetten Sovmask

Med denna sovmask får du “Sweet Dreams” tryckt på tyget och det är det många som gillar. Om du är en av dem som tycker att det är roligt med tryck på sovmasker så kommer du att gilla denna.

Den är mycket prisvänlig och bra band gör att den sitter stadigt, även om den är tillverkad i glansigt tyg.

7. Isabelle Laurier Velvet Sleeping Mask

Här har vi en härligt mjuk sovmask som passar dig som föredrar sammet framför glansiga material. Det är vanligt att sovmasker är tillverkade i glansiga material, så detta är ett kap för dig som ogillar det.

Denna sovmask är främst anpassad för kallare dagar/nätter då den blir ganska varm vid användande. Det kan med andra ord vara bra att investera i denna för vinterhalvåret och ha en annan sovmask under de varmare månaderna.

8. SO ECO Calming Sleep Eye Mask

Här har vi en riktigt fin ekologisk sovmask i vitt och grönt som är tillverkad av ekologisk bomull. Den är bra för dig som vill ha rena och naturliga produkter och för dig som vill ha möjligheten att göra miljövänliga val i vardagen.

Du kan anpassa den som du vill, vilket gör att den är mycket bra för olika typer av ansiktsformer. Du justerar passformen på ett enkelt sätt och när du placerar den över dia ögon blockeras allt ljus.

Vad är en sovmask?

En sovmask är till för att stänga ute ljus så att man kan sova oavsett hur ljust det är. De ser olika ut och det finns också sovmasker i ett flertal olika material.

Beroende av hur känslig du är behöver du en mer eller mindre avancerad sovmask. Det finns bra varianter i alla olika prisklasser,så du kan utan problem hitta en som passar dina behov och din plånbok.

Varför ska jag använda en sovmask?

Det finns olika anledningar till varför man använder sovmask. För vissa är det en sådan sak som behövs varje natt, oavsett var man är och oavsett vad det är för typ av ljus ute. För andra är det främst en sak man använder när det är mer ljust än vanligt när man ska sova.

Vare sig du tillhör den första eller den andra kategorin finns det ett stort utbud. Det är med andra ord lätt att hitta rätt variant.

Man vänjer sig lätt vid att ha en sovmask, så det är viktigt att komma ihåg att ha den med sig när man inte sover hemma. Som tur är finns det billiga varianter man kan köpa om man glömt sin vanliga. Ett tips är att ha en lyxig sovmask som man alltid har hemma och att ha andra som är lite mindre lyxiga att ta med sig när man sover på andra ställen.

Tips för bättre sömn

Om det är så att du sover dåligt kan det ha att göra med dina rutiner. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg för att sömnen ska bli bra är du är att se till att vara regelbunden. Detta gäller både vad gäller när du går och lägger dig och när du stiger upp.

Vissa av oss är kvällsmänniskor och vissa av oss är morgonmänniskor. Oavsett vilken kategori du tillhör är det av vikt att få så mycket ljus som möjligt under dagen. De flesta sover mellan 6 och 9 timmar, exakt hur mycket sömn man själv behöver är naturligtvis individuellt. Känn efter hur mycket sömn just du behöver och förhåll dig till det.

Det är också viktigt att tänka på att motionera, att inte vara stressad och att skippa sådana saker som koffein och alkohol för en bättre sömn.