Hudvård

Bästa Fuktmasken 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En del hudtyper har lättare att drabbas av uttorkning och behöver regelbundet hjälp med att tillföra fukt och balansera fuktnivåerna. Det kan vara hudtyper som är torra, extremt torra eller normal hudtyp som ibland blir torr, till exempel under vinterhalvåret. En fuktmask hjälper då till att kapsla in och bevara fukten i huden.

Resultatet blir en mjuk och len hud som både känns och ser välmående ut. Huden återfår sin spänst, torrhetsrynkor slätas ut och en härlig lyster framträder. Masken ska alltid appliceras efter rengöring och man kan med fördel använda en djuprengörande lermask innan applicering av fuktmask.

1. Clarins SOS Hydra Fuktmask

SOS Hydra Fuktmask från Clarins är den torra hudens räddare i nöden. Med hyaluronsyra som aktiv ingrediens hjälper den huden att återfå en balanserad fuktnivå. Därtill finns även ekologisk kalanchoe som även det är en ingrediens som stimulerar hudens återfuktning. Produkten kommer i en konsistens som liknar gel som även har en lugnande inverkan och känns skön mot huden.

Börja med att rengöra ansiktet noggrant och applicera därefter fuktmasken. Låt masken verka i cirka tio minuter innan den torkas bort med bomull. Fuktmasken kan med fördel användas efter djuprengöring med lermask när huden är extra mottaglig och i behov av återfuktning.

2. Lancôme Masque Hydra Intense

Från Lancôme kommer fuktmasken Hydra-Intense Masque Hydration Gel Mask. Precis som namnet antyder är det en fuktmask i en kylande gelform. Masken levereras i en tub som är designad i en härligt blå färg med vit text och mönster. Gelmasken verkar för att återfukta huden på djupet och den lämpar sig för alla hudtyper, även den mest känsliga huden.

Formulan består främst av naturiga växtextrakt som har en förmåga att binda fukt så att huden blir mättad. Masken appliceras efter rengöring på ansikte, hals och dekolletage. Låt masken verka i minst 10 minuter innan masken torkas av med en handduk eller bomullstuss. Använd upp till 3 gånger per vecka.

3. Estée Lauder Perfectly Clean

Detta är en fuktmask och en ansiktsrengöring i ett. Konsistensen är krämig men som vid applicering förvandlas till ett skum som enkelt och effektivt avlägsnar smink, smuts och orenheter. Porerna öppnas upp för att kunna rengöras på djupet samtidigt som huden blir mer mottaglig för ytterligare hudvård.

Produkten kan användas som daglig rengöring i både morgonrutinen och kvällsrutinen där den används som vilken ansiktsrengöring som helst. Eller så kan man använda krämen som en mask ett par gånger i veckan. Då appliceras ett generöst lager över hela ansiktet för att sedan verka i cirka 3 minuter innan det sköljs bort.

4. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Ge huden en närande fuktkur med Instant Hydrating Mask. Masken verkar för att balansera och återställa hudens fuktbalans med hjälp av olika ingredienser som har en förmåga att binda och bevara fukten i huden. Genom att hålla huden återfuktad kan man förebygga och reducera rynkor och linjer som har uppstått på grund av torrhet.

Huden får nytt liv, ser välmående ut med en fin lyster samt att den blir mjuk och följsam. Använd masken mellan 1-3 gånger per vecka. Applicera efter rengöring eller lermask och låt verka i 10 minuter. Masken kan även användas som en nattmask för att ge en rejäl fuktboost under natten.

5. Estelle & Thild BioTreat Intense Moisture Mask

Märket Estelle & Thild har tagit fram en fuktmask som har en lätt och mjuk konsistens för att skonsamt tillföra fukt och vårda huden. Den rejäla fuktboosten har en utfyllande förmåga där rynkor och linjer minskar i synlighet och huden blir spänstig.

En av de aktiva ingredienserna är hyaluronsyra som effektivt binder fukt. Därtill finns även röda mikroalger vars uppgift är att jämna ut hudens struktur och gör den än mer elastisk. Applicera och låt verka under natten. Undvik området kring ögonen då irritation kan uppstå.

6. Vichy Aqualia Thermal Night Spa

Boosta din hud med fukt med en fuktgivande nattmask från Vichy. Krämen innehåller flera fuktgivande och fuktbevarande ingredienser tillsammans med olika oljor som tillför näring. Produkten kan användas både som en nattkräm som används varje dag och masseras in i huden vid läggdags.

Eller så kan den användas som en fuktmask där ett generösare lager appliceras och produkten sedan sköljs av på morgonen efter att masken har verkat hela natten.

7. Exuviance Deep Hydration Treatment

Med hjälp av en rad olika teknologier verkar denna mask för att återfukta den torra huden på djupet. Upplev känslan när din hud återfår sin spänst och elasticitet, när torrhetsrynkor slätas ut och när huden förses med en silkeslen yta. Samtidigt stärks hudens egen skyddsbarriär så att den enklare kan stå emot yttre påfrestningar så som föroreningar, väder och UV-ljus.

Deep Hydration Treatment från Exuviance bör användas regelbundet ett par gånger i veckan för att resultatet ska bestå och huden ska vara fortsatt välmående. Applicera på rengjord hud i ansiktet, på hals och dekolletage. Låt verka och skölj sedan av med ljummet vatten.

8. Quick Fix Mega Moisture Gel Mask

Quick Fix har levererat en fuktmask som ger huden en rejäl boost med fukt. Den är särskilt anpassad för den torra och den extremt torra huden och verkar för att göra den återfuktad, mjuk och följsam. De aktiva ingredienserna är bland annat E-vitamin, havsalger, hyaluronsyra och havskollagen. Tillsammans verkar de för att huden ska kännas frisk och behaglig.

Rengör ansiktet och applicera sedan ett rejält lager med Mega Moisture Gel Mask. Masken har en verkningstid på 10 minuter och avlägsnas därefter enklast med hjälp av en fuktig handduk. Använd masken regelbundet, gärna 1-2 gånger i veckan för att bibehålla resultatet av en återfuktad hud.

9. Nuxe Creme Fraiche 48Hr Moisture Sos Rescue Mask

Använd fuktmasken 48Hr Moisture Sos Rescue Mask 1-2 gånger i veckan eller när du upplever att huden är torr och i behov av en intensiv fuktkur. Denna fuktmask boostar din hud med fukt i upp till 48 timmar samtidigt som den har lugnande och skyddande egenskaper.

Ingredienserna består bland annat av hyaluronsyra. Regelbunden behandling med fuktmask kommer släta ut ansiktsdragen och ge huden ett friskt och välmående utseende.

Applicera produkten som en dagmask med en verkningstid på 10 minuter eller som en nattmasksom sköljs av på morgonen. Börja med att rengöra ansiktet med en lermask, ansiktsrengöring eller sminkborttagning.

Vad är en fuktmask?

En fuktmask är en typ av ansiktsmask som fokuserar på att ge och binda fukt i huden. Denna typ av ansiktsmask är särskilt anpassad för den torra huden som behöver återställa sin fuktbalans. Fuktmasken kan komma i olika konsistenser så som kräm eller gel. Även ingredienserna kan variera men den består alltid av ingredienser som har en förmåga att tillföra fukt.

Hur masken ska användas varierar också, liksom tiden den ska verka. Börja alltid med att rengöra huden som masken ska appliceras på, så som ansikte, hals och dekolletage. En fuktmask kan vara lämpligt att applicera efter en lermask när huden är rengjort på djupet.

När ska jag använda en fuktmask?

Använd en fuktmask regelbundet cirka 1-3 gånger i veckan beroende på produkt. Har du en hud som är riktigt torr behöver du använda den oftare än om du till exempel har normal hud.

Det kan även vara bra att tillföra en fuktboost efter peeling eller användande av lermask då huden är ren och i extra behov av återfuktning. Använd fuktmasken till kvällen så du inte behöver applicera andra hudvårdsprodukter eller smink efteråt.