Hudvård

Bästa Enzympeelingen 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Rengör din hud på djupet ett par gånger i veckan med hjälp av en enzympeeling. Med naturliga ingredienser och extrakt från främst frukt avlägsnar enzympeelingen effektivt orenheter från din hud. Applicera vid behov eller mer regelbundet för att få ett tillfredsställande resultat där huden känns ren en längre tid.

Läs noggrant på instruktionerna till din peeling och låt den inte verka längre än den rekommenderade tiden. Behandlingen är skonsam och kan användas till alla hudtyper och flera hudtillstånd.

1. Maria Åkerberg Papaya Enzympeeling

En skonsam enzympeeling som enbart består av naturliga och ekologiska ingredienser som dessutom är veganska. Maria Åkerberg tillverkar alla sina produkter i Sverige för att inte bara vara skonsam mot din hud utan även mot miljön. Produkten innehåller papayaextrakt som skonsamt avlägsnar smuts och döda hudceller från ansiktet.

Papaya är så pass skonsam att peelingen även kan användas på den känsliga hudtypen. Peelingen kan användas vid behov eller regelbundet ett par gånger i veckan för att hålla huden ren och fräsch på djupet. Efter användning av papaya peeling kan man med fördel applicera en fuktmask som en skonsam efterbehandling.

2. Dermalogica Daily Microfoliant

Med två olika syror, BHA och Salicyl, har denna risbaserade peeling en förmåga att utjämna hudens ton. Synligheten av pigmentfläckar reduceras oavsett om de har uppkommit av ålder, sol eller andra faktorer. Även döda hudceller frigörs från huden för att rengöra på djupet och lämna efter en känsla av ren och fräsch hud.

Vid applicering ska händerna först blötas ned och därefter ska man ta en nypa pulver i de blöta händerna för att arbeta upp ett skum. Addera ytterligare vatten och gnugga handflatorna mot varandra. Massera in i ansiktet i ett par minuter innan produkten sköljs av med vatten. Produkten kan användas dagligen utan att huden tar skada.

3. Babor Enzympeeling

En enzympeeling helt utan mekaniska peelingeffekter för att få en skonsam rengöring som passar alla hudtyper. Enzymerna löser effektivt upp döda hudceller och andra orenheter från huden. Vid applicering bör först ansiktet rengöras grundligt för att få bort smink och ytlig smuts.

Därefter tar man en lagom dos av peelingen, det behövs inte alls mycket, och blandar detta med vatten i handflatorna. Konsistensen förvandlas och blir mjölkaktig och då är den redo att appliceras på huden.

Massera in den i huden ordentligt ett par minuter och låt den sedan sitta ytterligare några minuter för att verka ordentligt. Därefter sköljs den av med vatten. Efteråt kan man applicera fuktmask eller fuktkräm.

4. Elemis Papaya Enzyme Peel

Papaya Enzyme Peel från Elemis är en skonsam enzympeeling som både rengör på djupet och vårdar huden. Krämen aktiva och peelande effekter kommer från papayans fruktenzymer vilket både är naturligt och skonsamt för huden. Formulan är även rik på antioxidanter som skyddar huden vitamin E och havsalger.

Rengör din hud med peelingen upp till två gånger per vecka för att hålla den mjuk, ren och full av lyster. Applicera peelingen och låt den verka cirka 10-15 minuter. Skölj därefter med vatten och fortsätt med din hudvårdsrutin. Efter en peeling är det en god idé att tillföra extra fukt i form av en fuktmask för att förhindra uttorkning.

5. Sensai Silky Purifying

Avlägsna döda hudceller effektivt men skonsamt med hjälp av enzympeeling från Sensai. Peelingen är helt friktionsfri och får istället sin effekt från enzympuder. Huden kommer att kännas slät, ren och uppfräschad samt att dess yta kommer att kännas silkeslen.

Formulan tillsätter även fukt till huden för att återfukta och förstärka hudens lyster. Produkten kan med sin skonsamma formula användas på alla hudtyper, även hud som har en grov struktur, är känslig eller har tilltäppta porer. Använd ett par gånger i veckan utifrån behov.

6. Pixi Peel & Polish

Märk skillnad redan efter en användning av ensympeelingen Peel & Polish från Pixi. Formulan består av flertalet fruktenzymer som är skonsamma och milda på huden. Dessa enzymer och mjölksyra är de aktiva ingredienserna som exfolierar huden. Förutom att avlägsna smuts och döda hudceller har även produkten en porsammandragande effekt, den jämnar ut hudtonen och den gör huden len med extra lyster.

Huden ska vara torr men rengjord vid applicering där den masseras in i ansiktet med mjuka rörelser. Lämna produkten i cirka 5 minuter innan den sköljs av. Avsluta behandlingen med att tillföra fukt i form av fuktmask eller annan fuktgivande produkt.

7. Emma S. Treatment Enzyme Peel

Med tre olika syror är denna enzympeeling mycket effektiv när det kommer till att avlägsna så väl pormaskar som döda hudceller. Det är en blandning av BHA-syra, AHA-syra och salicylsyra som får huden att kännas uppfriskad och ren på djupet. Samtidigt har produkten fuktgivande egenskaper som balanserar och återställer hudens fuktbalans.

Applicera produkten över hela ansiktet, med undantag för ögonområdet, ett par gånger i veckan för att bibehålla den fräscha känslan och resultatet. Lägg ett rikligt lager av krämen och vänta en minut medan peelingen verkar. Därefter kan produkten sköljas av.

8. Peter Thomas Roth Firmx Peeling Gel

Med enzymer som är utvunna ur ananas och granatäpple samt baserad på keratin blir huden snabbt ren och fräsch. Dessa enzymer är de främsta aktiva ingredienserna i peelingen från Peter Thomas Roth. Peelingen avlägsnar effektivt döda hudceller och får huden att kännas ren på djupet. Produkten är mild och skonsamt mot huden och passar utmärkt att användas till alla hudtyper.

Enzymerna motverkar uttorkning men för att ändå tillföra extra fukt efter behandlingen kan man med fördel applicera en fuktmask efteråt. Krämen masseras in på torr hud och har sedan en verkningstid på upp till 5 minuter beroende på vilken effekt man önskar. Använd upp till 3 gånger i veckan.

9. Elf Gentle Peeling Exfoliant

Med extrakt av lakrits, papaya och mandarin tar denna enzympeeling varsamt hand om din hud. Produkten är helt fri från parabener och sulfater och är dessutom helt vegansk. Allt för att vara så skonsam som möjligt både mot huden och mot miljön. Applicera peelingen ungefär 2-3 gånger i veckan beroende på behov.

Massera in den med mjuka och cirkulära rörelser i hela ansiktet, med undantag för ögonområdet. Skölj sedan av med ljummet vatten. Avsluta behandlingen med en fuktmask eller annan fuktgivande hudvårdsprodukt.

Vad är enzympeeling?

Enzympeeling är en exfolierande produkt som milt och skonsamt avlägsnar både smuts och döda hudceller. Denna typ av peeling är särskilt rekommenderad till den känsliga huden som kräver en mild behandling. Istället för att krämen ska innehålla korn som utgör den exfolierande effekt innehåller enzympeelingen just enzymer baserad på naturliga råvaror så som frukt och grönt.

Enzymerna har sedan en förmåga att lösa upp olika fetter och bindningar som håller fast de döda hudcellerna. Resultatet blir en ren och fräsch hud fri från döda hudceller.

Varför ska jag använda peeling med enzymer?

Använd en peeling med enzymer om du har en känslig hud eller vill använda en skonsam peeling baserade på naturliga ingredienser. En enzympeeling är i regel snällare mot både din hud och miljön än vad andra typer av peeling är. Produkten är ofta så skonsam att man kan använda den flera gånger i veckan, vissa till och med varje dag.

Trots att produkten är så mild är den väldigt effektiv när det kommer till att avlägsna döda hudceller, pormaskar, smuts och föroreningar. Din hud kommer att stråla och kännas ren på riktigt.