Hudvård

7 Bästa Hudkrämerna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Många är duktiga på hudvård när det kommer till ansiktsvård, men det kan vara lite si och så med att vara noga med att använda peeling för kroppen, hudkrämer, kroppsoljor med mera.

Vi anser att det är minst lika viktigt och här hittar du våra favoritprodukter inom hudkrämer. Kombinera hudkrämen med en kroppsskrubb för det bästa resultatet.

1. Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Clinique Jumbo Deep Comfort Body Lotion

Om du vill ha en riktigt bra hudkräm på din sida ska du satsa på denna – den går skönt in i huden och man känner direkt att man blir återfuktad på djupet utan att det blir en fet känsla.

Huden känns balanserad, så det är inte bara en skönt fuktmättad känsla den ger. Den är helt enkelt väldigt behaglig. Den gör torr hud mindre torr samtidigt som den motverkar framtida torr hud. Använder du den dagligen så kommer din hud att vara intensivt återfuktad hela tiden.

2. Biotherm Baume Corps

Biotherm Baume Corps

Biotherm har ett par stycken klassiska produkter inom kroppsvård och denna godbit är en av dem. Detta är den hudkräm som är för torrare hud än den “vanliga” Biotherm Lait Corporel.

Den är mer rik i sin konsistens och om det är så att du kanske vill ha en hudkräm för torrare delar av kroppen är detta ett bra val. Du kan ha en lättare lotion för kroppen och sedan kan du använda denna kräm från Biotherm för exempelvis armbågar och andra delar som kan bli torra.

3. Berså Hudkräm Ängsklocka

Berså Hudkräm Ängsklocka

Detta är en underbart doftande ekologisk hudkräm som ger bra med fukt och som kommer i en snygg burk.

Dess doft kommer från ängsklocka och den lugnar dina sinnen samtidigt som huden får näring och blir mjuk och följsam. Den innehåller också olivolja, arganolja, sheasmör och bomulls- och blåklintsextrakt.

Den är tillverkad i Sverige och har minst 10 % eko-märkta ingredienser + minst 95 % naturliga ingredienser. Den är också Fairtrade-märkt.

4. Derma E Sothing Relief Lotion

Derma E Sothing Relief Lotion

Med denna härligt lättflytande hudkräm får du massor av fukt utan att du behöver känna dig kladdig. Huden känns inte fet då det är en formula som är mer än lotion än en klassisk kräm. Det är väldigt härligt att få så mycket fukt och slippa den feta känslan. Det gör också att det är enklare att applicera den.

Den innehåller E-vitamin, tea tree och kamomill. Detta innebär att krämen både lugnar och skyddar, ger näring och fukt. Den passar även känslig och torr hud då dess innehåll inte irriterar. Den går djupt in i huden och återfuktar under lång tid.

5. Björk & Berries Herbalist Hand & Body Lotion

Björk & Berries Herbalist Hand & Body Lotion

Med denna underbara hudkräm får du en återfuktande och mjukgörande kräm som doftar fräscht av blommor och örter. Den innehåller både ekologisk havtorn, återfuktande ekologiskt björkextrakt och lugnande kamomill.

Detta är en kräm som kan användas av dig som har normal till torr hud. Smörj dig med den dagligen för att göra den härliga doften till “din”.

Då den är bra både för kropp och händer så kan du använda den på kvällen över hela kroppen. Det är, enligt många, skönt när man kan ha en produkt till mycket istället för att ha en separat handkräm. Tillhör du den kategorin är detta ett smart val.

Den doftar underbart av aprikos och du blir omedelbart återfuktad och använder du denna dagligen så kommer torr hud att vara ett minne blott. Då doften är så fräsch så passar den perfekt under sommaren istället för parfym.

6. Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

Om du har riktigt torr hud så är detta en mycket bra lösning. Detta är en hudkräm i form av en vattenfri salva i gelform som ger direkt hjälp till mycket torr hud. Den blir väldigt fet att använda på hela kroppen, eller hela ansiktet, men den är perfekt för torra händer, torra läppar, hälar och så vidare.

Detta är den perfekta salvan att använda på mycket torra händer – ett hett tips är att ta på ett rejält lager av denna kräm och sedan sova med tunna bomullshandskar. När du vaknar har du fina händer igen.

Den täpper inte till porerna och utöver att vårda huden så lugnar den även den allra känsligaste huden. Dessutom stödjer den hudens egen förnyelseprocess och stärker barriären.

Den funkar lika bra på dina torra händer som på barnens känsliga hud, mindre brännskador med mera. Det är helt enkelt en “bra-att-ha-hemma”- salva för hela familjen.

7. Molton Brown Jasmine & Sun Rose Body Lotion

Molton Brown Jasmine & Sun Rose Body Lotion

För dig som gillar väldoftande hudkräm är detta en riktig vinnare – den doftar av ros, patchouli och jasmin samtidigt som den är återfuktande. Den ger långvarig fukt, så även här är det på det viset att om du använder den dagligen så kommer din hud att vara återfuktad på djupet hela tiden.

Den kommer i en snygg pumpflaska och det är alltid positivt. Det känns fräscht med pump och dessutom är det praktiskt att använda hudkräm i en sådan förpackning.

Smörj dig med denna hudkräm efter kontakt med vatten och kom ihåg att göra det efter varje dusch/bad. Inte bara kommer du att dofta gott – huden blir härligt återfuktad också.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat dessa produkter är 20 personer. Vi har testat varje produkt under en vecka vardera. Vi har använt krämerna både med och utan peeling och vi har också testat att använda krämerna både på torr hud och normal hud.

Då det är viktigt att testa den här typen av produkter på olika hudtyper så har vi naturligtvis alla typer av hudtillstånd representerade i vår testgrupp. Allt från de mest torra till mer normala hudtyper har varit med och testat dessa hudkrämer för att vi ska kunna representera er, oavsett vad ni har för slags hud.

Bästa hudkrämen mot väldigt torr hy

Om det är på det viset att du har extremt torr hy så krävs det at du använder lite mer hardcore produkter. Det funkar inte med en vanlig hudkräm, utan då krävs det att du använder en fet kräm. Med fet kräm menar vi den typen av hudkräm som inte är i lotion-form, utan som en riktigt fet kräm.

Har du extremt torr hy rekommenderar vi Locobase Repair. Den passar dels för personer som har klåda, vilket ofta är ett resultat av väldigt torr hy, och för personer som har väldigt torr hy utan klåda.

Frågor och svar

Vad är en bra hudkräm?

En bra hudkräm är en hudkräm som har ett bra innehåll, det är inte svårare än så. Om du använder dig av en dyrare hudkräm är det oftast så att den inte innehåller “dåliga” ämnen, utan då har man istället satsat på ett bra innehåll. Detta blir alltså oftast dyrare, men det är det värt flera gånger om. Satsa hellre på en bättre hudkräm än att köpa billiga varianter då de kan vara dåliga både för huden och för miljön.

Det finns vissa saker en bra hudkräm inte ska innehålla. Håll dig borta från hudvårdsprodukter som innehåller mineraloljor, parfym, silikon, parabener och formaldehyd-frigörande ämnen.

Sedan är det upp till dig att avgöra vilken hudkräm som är bra, men vårt tips är att du ska satsa på en som har ett rent innehåll utan en massa strunt som bara skadar din hud. Det finns ingen anledning att välja billiga produkter som innehåller billiga ingredienser. Då kan man lika gärna skippa hudkräm.

Varför får jag torr hud?

När det kommer till torr hud är det på det viset att du kan få det av olika anledningar. För vissa handlar det om genetik och då är det inte mycket man kan göra. För andra handlar det om att man tvättar sig för mycket, att man använder billig tvål utan vårdande ämnen etcetera.

Många upplever också att det har att göra med klimat  och årstid, men det är också så att man ofta upplever att huden är torr när man flyger. Det är olika för alla varför huden blir torr.

För att huden ska må bra är det samma regler som gäller både för kropps- och ansiktsvård. Använd bra produkter som inte torkar ut huden, återfukta huden hela tiden och glöm inte att peela.

Hur motverkar jag en åldrande hud?

En viktig sak när det kommer till hudvård är att hela tiden ligga steget före. Om du exempelvis hela tiden ser till att använda djuprengörande ansiktsmasker minst en gång i veckan så blir inte huden oren, utan då håller den sig fräsch. Om du istället lägger en ansiktsmask först efter att du får problem är du liksom steget efter.

Ovan gäller även för åldrande hud. Vad är då det mest viktiga du kan göra för din hud för att förhindra åldrande hud? Fukt, fukt och lite mera fukt är vad som gäller. Ända från det att du är ung ska du proppa huden full med massor av fukt. Gör du det så kommer du att vara mer plumpad i ansiktet när du närmar dig 30 år och huden börjar få lite linjer och rynkor.

När ska jag använda hudkrämen?

En hudkräm ska användas efter varje dusch/bad, eller kontakt med vatten i allmänhet. Det finns ingen anledning att inte använda en hudkräm hela tiden, utan gör som så att du tar det som en daglig ritual. Då ligger du steget före och huden har inte tid att bli torr och trist.

Sammanfattning

Att ta hand om sin hud är oerhört viktigt. Det är inte roligt att ha torr hud, men det är något alla kan få om man inte ser till att sköta sin hud ordentligt. Har du normal hud och känner att det inte behövs hudkräm ska du tänka om. Det är alltid bra att ligga steget före, så ta hand om din hud innan den börjar säga ifrån.

Tycker du att det är jobbigt och tidskrävande att smörja kroppen? Tänk då på att det är något som är bra för dig, så istället för att bli irriterad över att det tar tid så kan du se det som en investering för din hud.

Visst är det på det viset att det är lätt att inte riktigt orka med att peela kroppen, smörja med hudkräm och allra helst om man är ytterst noggrann med sin ansiktsvård. Är man beredd på att lägga tid och energi på det har man dock mycket att vinna på det.

På samma sätt som ansiktet behöver fräschas upp så behöver huden på ryggen, benen med mera fräschas upp. Att ta hand om kroppen med bodylotion och liknande gör stor skillnad, så det är viktigt att komma ihåg det.

Läs mer: Bästa Ansiktskrämen

Peeling är en viktig del av hudens välmående. När det kommer till kroppsvård är det på det viset att det är bra att använda sig av hudkräm, men det är snäppet bättre att använda det efter det att man har använt peeling. Kroppen kan man peela lika ofta som man peelar ansiktet, så håll dig till mellan 1-3 gånger i veckan, och överstig inte 3 gånger då det kan leda till över exfoliering.

Varför så mycket prat om peeling i en artikel om hudkräm? Det är enkelt – en hudkräm fungerar många, många gånger bättre om man först peelar. En bra hudkräm är en bra hudkräm, så är fallet, men kom ihåg att använda andra produkter tillsammans med din hudkräm. Här spelar det också in vad du har för duschkräm, duscholja med mera.

Läs mer: Bästa Ansiktspeelingen

Satsa på hög kvalitet på alla delar av din hudvårdsrutin och använd din hudkräm tillsammans med andra produkter som är snälla mot huden. Det finns ofta en anledning till varför vissa produkter är billigare än andra. De dyrare produkterna har ofta ett bättre innehåll, helt enkelt. De är oftast mer koncentrerade också, så de är mer dryga än de billigare hudkrämerna.

Väljer du en av ovan hudkrämer så kommer du att ha en välmående och återfuktad hud – det är värt mycket! När man tar hand om sin hud dagligen så behöver man inte uppleva trista saker som förtida åldrande, eller extremt torr hud som är svår att få bukt med. Håller man den ständigt återfuktad så mår den bra hela tiden. Det är bara att göra det till en vana och köra på.