Hudvård

10 Bästa Ansiktsserum 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda sig av ansiktsserum är en väldigt viktig del av din hudvårdsrutin. Det är inte fullt lika basic som exempelvis ansiktsvatten för en person som vill hålla nere på hudvårdsprodukterna, men det är ändå en sådan sak som alla bör ta in i sin dagliga rutin för att boosta huden.

Ett serum innehåller ofta mer aktiva ingredienser än exempelvis ansiktskräm och dessutom har serum en småmolekylär formula. Detta gör att det kan tränga ner djupare i huden så att de djupare lagren av huden får sin dos av härligheter. Med små molekyler ger produkten också en snabbare effekt, så lägger du till detta så kommer du att se en stor skillnad.

Om du inte använder serum, men känner att du vill öka effekten lite på din hudvårdsrutin så ska du investera i ett bra serum – det är värt det alla dagar i veckan.

1. Estée Lauder Advanced Night Repair

Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Complex II

Detta är en guldklimp från Esteé Lauder. Det är inte många som inte uppskattar denna produkt, utan det är tvärtom ett väldigt populärt serum som har toppat många listor genom åren.

Vad är det då som är så magiskt med dessa droppar? Jo, det har dels en utrensande effekt som gör att avfallsämnena i huden rensas bort under natten och dels reduceras ålderstecken. Vidare är det på det viset att huden stärks och byggs upp samtidigt som skador från ozon, UV-strålar med mera förebyggs.

Huden repareras och blir ordentligt återfuktad med detta serum. Din hud lämnas mjuk, slät och len och det innehåller varken parfym eller olja.

2. Clarins Double Serum Complete Age Control

Clarins Double Serum Complete Age Control Concentrate

Detta är ett anti-age serum som är mycket effektivt och som både bevarar och optimerar hudcellernas “språk”. Själva formulan är dubbelfas- och bioinspirerad med Hydric + Lipidic och den har samlat de effektiva ingredienserna på ett sätt så att den är så effektiv i sin koncentration som är möjligt.

Rynkor och fina linjer försvinner samtidigt som man får mer lyster, en jämnare hud, fastare hud och mindre synliga porer. Det är med andra ord ett serum som gör exakt det som sägs – ger en föryngrande effekt.

Du kan själv anpassa hur mycket av produkten du vill ha genom att reglera dosen med den roterande tryck-knappen. Du kan på så sätt ha detta serum året runt med små förändringar i dos.

3. Sensai Cellular Performance Extra Intensive Serum

Sensai Cellular Performance Extra Intensive Essence

Detta är en mycket effektiv essens som verkligen ser till så att din hud blir boostad så det smäller om det – det finns ingenting att klaga på här. Med Sensai är det sällan något att klaga på då det är exklusiva produkter som har ett bra innehåll. Detta ser vi tydligt med Sensai Cellular Performance Extra Intensive Essence.

Huden blir silkeslen och anti-ageing effekten är utan tvekan synlig efter att man använt den ett tag. En av de bästa sakerna med detta serum är att den är en uppfriskande känsla man får samtidigt som man blir len och fin i huden.

Huden får förnyad energi, den blir mer återfuktad, rynkor och fina linjer minimeras och dessutom kan man räkna med att få ökad fasthet, förminskade porer och mer elasticitet i sin hud.

4. Filorga Global-Repair Ansiktsserum

Filorga Global-Repair ansiktsserum

Med detta serum visar Filorga vart skåpet ska stå både med känsla och effekt, ingredienser, doft med mera. Detta är en produkt som är svår att ogilla då det är ett serum som är högkoncentrerat och som tar hand om såväl trött och torr hud som slappa ansiktsdrag.

Framförallt siktar detta serum in sig på att fixa till en livlös hud och detta gör de med ett innehåll av bland annat retinol. Det innehåller både 50 meso-ingredienser och 4 cellulära boosters – allt för att verka mot åldrande av huden.

Det passar alla hudtyper, men är särskilt bra för en mogen hud. De föryngrande effekterna är nämligen påtagliga, så det är en aning onödigt att “slösa” detta serum på ung hud.

5. Comfort Zone Sublime Skin Ansiktsserum

Comfort Zone Sublime Skin Serum

Detta är ett krämigt anti-age serum som absorberas snabbt och som ger en matt effekt. Det är behagligt med ett serum i krämigare form, så har du saknat det på marknaden är detta det rätta valet för dig.

Det passar alla hudtyper och ger ökad spänst och elasticitet samt lyster och fukt. Rynkor förminskas samtidigt som hudens struktur blir tät och fast. Lyster får man också på köpet likväl som mindre rynkor.

Dess innehåll är 92 % naturligt och bara en sådan sak gör att detta är ett av de bättre valen av serum.

6. Filorga Oil Absolute Serum

Filorga Oil Absolute ansiktsserum

Här har vi ett serum som passar alla hudtyper. Det stärker huden på bästa sätt samtidigt som det ger både näring och lyster. Det ger också ett skydd från yttre miljöpåverkan samt mindre rynkor och fina linjer.

Det är den unika kombinationen av 4 olika oljor som gör detta serum speciellt och det märks både på att hudtonen är jämnare och att huden är fastare och fylligare efter användning. Det verkar även på det viset att pigmentförändringar minimeras.

7. Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Lumene Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Vill du ha en prisvärd produkt fylld av C-vitamin ska du spana in denna godbit från Lumene. Den är lystergivande och utslätande samtidigt som den ger maximal återfuktning och boost.

I innehållet hittar vi bland annat nordiskt källvatten, hjortron och C-vitamin i massor och detta, tillsammans med två typer av hyaluronsyra, ger den maxade fukten som känns direkt efter applicering. Hudens egen kollagensyntes stimuleras och din hud lämnas slät och härligt strålande.

Du hittar inga parabener eller mineraloljor i produkten och den är även utan formaldehydfrigörare. Hela 89 % av innehållet är naturligt, så detta är en bra produkt för alla som är känsliga.

8. Maria Åkerberg Serum C

Maria Åkerberg anstiksserum C

Detta fuktgivande serum passar alla hudtyper och väcker liv i en trött och trist hud. Dessutom är det kanonbra efter solning och sedan är det inflammationshämmande.

10 % av innehållet är ett koncentrat av apelsin (C-vitamin) och dessutom innehåller det A-vitamin, B1, B2, B6, H, PP, aminosyror, AHA-syror och Polyfenoler. Dessa ingredienser skapar tillsammans ett riktigt bra serum som både stimulerar nybildande av kollagen och reglerar fettproduktionen.

Man ska endast använda det på natten då huden kan bli ljuskänslig vid användning och det innebär naturligtvis också att det är viktigt att tvätta av det på morgonen.

9. L’Oréal Paris Cell Renaissance Serum Intense Supreme Glow

L'Oréal Paris Cell Renaissance Serum Intense Supreme Glow

Detta är ett serum som passar dig med mogen hud (50+). Om du vill ge huden det där lilla extra så är detta den perfekta hudvårdande produkten att lägga till i din rutin – huden kommer att tacka dig.

Hudens lyster kommer fram och huden blir också både mer mjuk och smidig. Ett serum som gör vad det ska, med andra ord. Ett bra tips är att använda detta tillsammans med andra produkter i samma serie – det ger ett bra resultat.

Använd serumet morgon och kväll för bästa resultat.

10. The Ordinary ”B” Oil Serum

The Ordinary B Oil

Denna produkt innehåller lösa mikroalger i renad form blandat med Squalane och oljor av marula, argan, baobad, pataua, inca inchi, nyponfrö och borage. Det är ett rikt innehåll av många naturliga oljor och det betyder att det är en bra produkt även för oss som vill att de hudvårdsprodukter vi använder ska vara så naturliga som möjligt.

Serumet hjälper hudens balans, tar hand om fria radikaler och förbättrar lystern. Färgen på detta serum är grönt och det doftar en aning av örter.

Hur du väljer rätt serum för din hudtyp

När det kommer till att välja rätt hudvårdsprodukter för sin hudtyp är det inte så mycket man behöver ha med i beaktande. Det enda man behöver tänka på är vad man har för hudtyp och vad man vill satsa på främst med ett serum.

Om man har en normal hudtyp är det främst fukt man ska satsa på. Har man inget att korrigera i sin hud så kan man ju bombardera den med fukt då det är vad alla hudtyper behöver mycket av.

Om du har torr hud är det som ovan – proppa huden full av fukt. Det finns en otroligt stor mängd serum som ser till just återfuktning, så du med torr hud har mycket att välja mellan. Välj gärna ett serum som är i samma serie, eller från samma märke, som andra fuktgivande och återfuktande produkter du använder.

En kombinationshy kan behöva olika serum för olika delar av ansiktet, men oftast är det så att det finns bra serum som är för en kombinationshud och som därför tar hand om både de torrare, eller “normala” partierna och det fetare.

Vid fet hud ska du satsa på ett serum som är “torrt” i känslan då det annars lätt blir obehagligt på huden. En fet hud vill knappast ha extra rika produkter, utan det är skönare ju tunnare de är i sin konsistens.

Har du oren hud ska du gärna ha ett serum som tar hand om dina orenheter. Det innebär att det är ett aktivt och bra serum du har att se fram emot – välj gärna ett serum från ett renodlat hudvårdsmärke.

Om det är så att du inte vet vad du har för hudtyp så är det klokt att gå till en hudvårdssalong och göra ett hudtest hos proffs för att veta innan du börjar testar och “freestyla” på egen hand. Det är lätt att förstöra sin hud utifrån okunskap och det är direkt onödigt. Var därför noga med att se efter vad din hud behöver innan du köper produkter. Då är det också lättare att lägga lite mer pengar på bra produkter, eftersom man då vet att de kommer att funka.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har varit med och testat dessa serum är 10 personer. Vi har testat dem i 2 veckor vardera för att se vad vi tyckte om dem. Vi har naturligtvis sett till så att vi som testar produkterna har olika hudtyp och hudnyans, att vi är i olika ålder och har olika livsstil. Detta för att ni ska få ett så utförligt test som möjligt.

Vi har även talat med hudterapeuter, personal i skönhetsbutiker och med våra nära och kära för att se efter vad de har för erfarenheter av de serum vi har med i testet. Det har blivit många spännande test och trots att alla serum inte funkat som mirakelprodukt för oss alla har vi ändå hittat klara favoriter allihop.

Frågor och svar

Vad är ansiktsserum?

Ett ansiktsserum är den produkt som har mindre molekyler än en ansiktskräm, eller nattmask med som har större molekyler än en essens. Man ska därför använda ett serum efter rengöring, toner och eventuell essens och före kräm eller nattmask.

Hur fungerar serumet?

Ett serum tränger djupare ner i hudlagren än krämer på grund av den småmolekylära formulan. Mindre molekyler möjliggör att ett ansiktsserum kan penetrera de djupare lagren av huden och där gör de extra mycket nytta och det ger större resultat än endast en kräm.

Varför ska jag använda ansiktsserum?

Du ska använda serum på grund av att huden behöver omvårdnad lång ner i hudens lager. Om man bara ger ytan fukt utan att ha produkter som tränger ner djupare så är det lite som att lägga en mask utan att exfoliera – det bara lägger sig på ytan utan att göra ett dyft.

När ska jag använda serumet?

Beroende av vad det är för serum du använder så ska du använda det antingen på kvällen och morgonen, endast på kvällen eller endast på morgonen. Vissa använder ett serum morgon och kväll medan andra använder sig av flera olika serum.

Oftast är det dock på det viset att man ska använda serum morgon och kväll, så det är vad du ska räkna med.

Sammanfattning

Ett bra ansiktsserum är guld värt. Det är inte många som tackar nej till dess effekter efter det att man fått känna på hur härligt det är för huden. Många kanske tycker att det känns som ett jobbig och till och med onödigt steg i rutinen, men så är det alltså inte. Det är snarare tvärtom på det viset att ett serum är en av de mest viktiga delarna i din hudvårdsrutin.