Hudvård

7 Bästa Sminkborttagningarna 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att ha en bra sminkborttagning som är skonsam mot huden samtidigt som den gör sitt jobb är oerhört viktigt för alla som använder makeup. Det spelar ingen roll om du använder lite eller mycket smink, att ha en bra produkt för att ta bort det är nödvändigt om du inte vill förstöra din hy.

Idag är det mesta sminket på marknaden av bättre kvalitet och man kan därför räkna med att det smink man använder inte kommer att täppa till porerna eller liknande. Du kan välja mellan bland annat rengöringsmjölk, rengöringsmousse, lotion, balm med mera.

För att göra det enklare för er så har vi gjort ett bäst i test med sju sminkborttagningar som vi tycker är kanonbra – du kommer att bli nöjd om du väljer en av dessa, så det är bara att hänga med oss nedan för att se efter vilken sminkborttagning som just du vill testa.

1. Lancôme Bi-Facil Waterproof Eye Makeup Remover

Lancôme Bi-Facil Waterproof Eye Makeup Remover

Detta är en klassiker som de flesta har testat någon gång i livet. Den är väldigt effektiv och snabb, så du kommer inte att behöva krångla med många bomullsrondeller. Det räcker ofta med endast en eller två för att bli av med även vattenfast smink.

Skaka flaskan väl innan du använder den. Du ser när de båda olika vätskorna (som har olika nyanser av blått) blandats med varandra. Då är det dags att applicera den.

Denna sminkborttagning kombinerar två faser, varav en är med olja och en är med vatten. Den är inte sådär jobbigt kletig som vissa andra sminkborttagningar kan vara, utan den känns lätt i konsistensen när man använder den – stort plus för det.

2. Filorga Optim-Eyes Lotion

Filorga Optim-Eyes Lotion

Om man vill vara på den säkra sidan när det kommer till produkter som är milda och skonsamma både för ögonområdet och andra delar av ansiktet är det klokt att välja Filorga. Deras produkter är effektiva samtidigt som de är väldigt bra, så det är väldigt bra val.

Den återfuktar bra och gör rent utan att irritera ögonen ens det allra minsta. Den är perfekt för alla som har lite extra känsliga ögon, vilket innebär att den passar alla. Se till att skaka flaskan innan användning.

Då det är Filorga som ligger bakom så är det en snygg och fräsch design på flaskan. Det är ju faktiskt ganska viktigt då man vill ha fina förpackningar i badrummet. Det tycker iallafall vi.  Det är aldrig kul med bra produkter i trista förpackningar, utan man vill ha allt i ett, eller hur?

3. The Ordinary Cleansers Sminkborttagning

The Ordinary Cleansers Squalane Cleanser

Här har vi en mycket mild rengöring som ska masseras mellan händerna ett litet tag innan man applicerar den på ansiktet. När man masserar den så går den från balm till olja, vilket är väldigt praktiskt och bra.

Detta är en produkt för hela ansiktet, så det är inte bara för sminkborttagning. Du kan alltså använda denna till hela ansiktet även de dagar då du inte har smink. Många gillar just denna biten då det innebär att det blir färre flaskor och produkter att hålla reda på. Tillhör du den kategorin så ska du satsa på den här sminkborttagningen från The Ordinary.

Den återfuktar fint och rengör mycket effektivt. Den är icke-komedogen och helt tvålfri. Du kan dessutom använda denna dagligen utan att torka ut huden. Ett perfekt val för dig som gillar en produkt som kan användas till hela ansiktet.

4. L’Oréal Paris Gentle Eye Make-Up Remover

L'Oréal Paris Gentle Eye Make-Up Remover

Precis som man kan räkna ut av namnet så är detta en skonsam och mild produkt. Den innehåller bland annat allantoin och kan med fördel användas av personer med känsliga ögon i allmänhet och kontaktlinsbärare.

Den är mycket effektiv och lämnar huden återfuktad och uppfriskad. Precis som en sminkborttagning ska, alltså! ANvänd den tillsammans med en bomullsrondell och stryk försiktigt av sminket. var försiktig så att du inte drar bort din makeup då det skadar huden.

Att den är så prisvänlig gör ju inte saken sämre, utan det är såklart ytterligare en sak som gör att den får högt betyg av oss.

5. Clarins Gentle Eye Sminkborttagning

Clarins Gentle Eye Make-Up Remover Lotion

Om du behöver en sminkborttagning för känslig hud så är detta ett bra val. Den är 100 % vattenbaserad och tar bort ditt smink på ett effektivt sätt utan att torka ut eller lämna en oljig känsla.

Den svider inte det minsta och dessutom stärker den fransarna samtidigt som den vitaliserar huden runt ögonen. Detta ger en bra grund vad gäller vårdande produkter innan du applicerar dina andra hudvårdande produkter.

Använd en bomullsrondell och pressa försiktigt några sekunder, och kom ihåg att inte dra eller gnugga i huden.

6. Sensai Silky Purifying Gentle Make-Up Remover for Eye & Lip

Sensai Silky Purifying Gentle Make-Up Remover for Eye & Lip

Sensai har överträffat sig själva med denna sminkborttagning. Den är helt oparfymerad och extra mild för att den ska kunna passa alla. Den känsliga huden runt ögonen vårdas vid applicering och det är såklart riktigt bra. Du kan också använda den för att ta bort smink på läpparna.

Om man använder sig av en mindre bra sminkborttagning så kan man gå illa åt den tunna huden vid ögonen, men här får man alltså två i ett då man får både vårdande egenskaper och rengörande i ett.

Du får bort sminket snabbt och det bästa är att du inte behöver flera appliceringar för att sminket ska komma av. Detta gör att den blir dryg och att du inte behöver hålla på för mycket vid det känsliga ögonområdet.

7. Emma S. Cleansing 2 in 1 Sminkborttagning

Emma S. Cleansing 2 In 1 Makeup Remover

Med denna sminkborttagning kan du rengöra hela ansiktet, om du vill. Den avlägsnar effektivt och skonsamt all typ av makeup, så det är bara att hälla önskad mängd på en bomullsrondell och svepa den över ansiktet.

Detta är en produkt som kan användas istället för sminkborttagning + rengöring + toner då detta är en produkt som fixar allt detta i ett svep.

Om du vill kan du såklart rengöra ansiktet flera gånger om du inte känner att du fick med allt smink med första bomullsrondellen. Det är det som är så bra med vita bomullsrondeller – man ser exakt hur mycket av sminket som försvinner. Det är bara att fortsätta att ta bort sminket tills bomullsrondellen är helt fri från smink.

Hur har vi testat produkterna?

Vi har testat sminkborttagningarna på det viset att vi har varit sju personer som har testat samtliga produkter under en vecka vardera. Vi har testat med vanlig vardagsmakeup och med mer festlig kvällsmakeup för att se om de klarar både lätt makeup och lite “tyngre” smink.

Vi har testat både vattenfast och vanlig mascara och vi har provat olika typer av läpp produkter med de sminkborttagningar som även tar bort läppsmink.

Efter att vi alla hade testat klart samtliga produkter satte vi oss ner för att diskutera och dela med oss av våra erfarenheter. Resultatet av det är ovan bäst i test.

Frågor och svar

Varför ska jag använda sminkborttagning?

Att använda sminkborttagning är oerhört viktigt då det är bra för såväl ögon som hud att vara ren från smink när man går och lägger sig. Man ska aldrig sova med smink då det förstör huden. Likaså blir ögonen irriterade av att ha smink under lång tid.

Använder du mycket ögonmakeup så är det bättre att ta bort det så fort som möjligt då det innebär att det blir enklare att ta bort. Om ditt smink inte tvättas bort inför natten så kommer det att vara svårare att få bort det än om du hade tagit bort det innan du gick och la dig.

Ta för vana att alltid tvätta av dig allt ditt smink, eller välj bort smink de dagar du vet att det kommer att bli svårt att tvätta ansiktet av en eller annan anledning.

Vilken sminkborttagning är bäst?

Att välja ut vilken sminkborttagning som är bäst är inte det lättaste, men de sju produkter vi har med i detta test är alla väldigt bra. Det är så mycket som spelar in när det kommer till att bilda sig en uppfattning om vilken som är den bästa då det ofta är väldigt individuellt.

Vissa vill ha en oljig sminkborttagning medan andra vill ha en så lätt och vattnig variant som möjligt. Ofta kan det vara på det viset att man har fler än en sminkborttagning som man växlar mellan. Man kanske har en variant som passar bra för de dagar man har mindre smink och en annan som passar de dagar man har mer smink, till exempel.

Att hitta rätt kan ta lite tid, men då det är en sådan produkt man kan testa kompisar och familj emellan så kan man prova sig fram och låta andra prova den produkt man själv använder. Detta är perfekt då det är ett billigt och effektivt sätt att hitta rätt.

Detta kan man ta för vana att göra med alla produkter som man kan testa från andra utan att det är dåligt på grund av bakterier eller liknande. Att prova exempelvis mascara eller läppstift från andra är ju ingen hit, men mycket annat kan man testa både i butik och från nära och kära.

Hur använder man det?

Det är lite olika beroende av vilken typ av sminkborttagning det handlar om, men oftast är det på det viset att man använder sig av en bomullsrondell för att ta bort sitt ögonsmink.

Vi har varit inne på detta flera gånger ovan, men vi vill verkligen understryka hur viktigt det är att vara försiktig när man tar bort smink vid ögonen. Detta gäller även när det kommer till applicering av ögonkräm.

Du ska aldrig dra eller gnida på eller av produkter vid huden runt ögonen, utan du ska alltid badda, “dutta”. Det tar inte lång tid, så det är bättre att vara varsam. Det kommer huden tacka dig för!

Om du använder dig av en rengöring som kan användas i hela ansiktet kan du ta av produkten i handen och sedan antingen löddra upp den, eller massera den eller vad som nu passar produkten ifråga. Sedan är det bara att applicera den i ansiktet, massera in produkten både i ansiktet och vid ögon för att sedan skölja av med vatten.

Sammanfattning

När man använder smink är det viktigt att man har bra rengöringsprodukter. Det spelar inte någon roll om det handlar om sminkborttagning för ögon och läppar, eller om det handlar om rengöring för hela ansiktet. En bra, effektiv och vårdande sminkborttagning är värt mycket.

Det kan vara värt att lägga lite extra pengar på en sminkborttagning. Tänk på att det ofta är på det viset att de som är lite dyrare är mer koncentrerade eller har ett bättre innehåll.

Det är viktigt att välja en sminkborttagning som är skonsam och som vårdar den känsliga huden runt ögonen. Om man går för hårt mot den känsliga huden vid ögonen så kommer man att se resultatet av det senare i livet. Ju mer försiktigt du baddar bort sminket, desto mer spänst kommer huden runt ögonen ha senare i livet.

Ofta är det så att man kan använda en och samma sminkborttagning både till ögon och läppar. Vill man ha två olika är det naturligtvis helt okej och detsamma gäller för det motsatta – det är upp till var och en att avgöra.

Vare sig det är en sminkborttagning, en ögonkräm eller en ansiktsrengöring man ska välja så kan det vara svårt att hitta rätt. Det finns så otroligt mycket att välja mellan när det kommer till den här typen av produkter och om man inte har intresset eller tiden framstår det som en ogenomtränglig djungel.